Therapie

Weer een illusie armer en dat zorgt voor een behoorlijke dip. Zo bruisde ik vorige maand nog van de energie en maakte het niet uit welke dag het was, zo zit ik vandaag weer in een echte maandag-dip. Het examen van vrijdag was dusdanig moeilijk dat ik niet geloof dat ik het gehaald heb. Het vertrouwen in mezelf heeft een knauw gekregen en op dit moment geloof ik niet dat ik ooit succesvol met mijn bedrijf zal worden. En als klap op de vuurpijl regent het ook nog vandaag. Hoeveel kan een mens hebben?

Hieruit blijkt wel weer dat je mindset erg belangrijk is, want wat is er nu ten opzichte van vorige week echt veranderd. Het halen van mijn FFP-certificaat is weer met een half jaar uitgesteld en afgelopen zaterdag ben ik weer een jaar ouder geworden maar voor de rest gaat het leven gewoon door. Voor mijn zoon is het feit dat het stom is dat ik aan het leren ben bevestigd maar mijn partner houdt nog steeds van mij. En ook de wereld draait nog steeds door. Het probleem zit dus allemaal tussen mijn oren.

Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, zou ik juist hartstikke blij moeten zijn met de hoeveelheid extra tijd die ik weer heb en kan ik me vol goede moed op mijn bedrijf storten. Maar ook ik had, net als verschillende middelbare-school-examen-kandidaten gedaan hebben, graag mijn boeken ritueel willen verbranden en weer een doel van mijn lijstje willen afvinken. Helaas het is niet anders en ik moet dus hard aan het werk met mijn mindset. De vraag is wat kan ik hiervan leren, want me nu te buiten gaan aan eten of eens flink gaan shoppen, lost het probleem niet op. Erger zelfs, het zorgt ervoor dat andere doelstellingen op mijn lijstje waarschijnlijk ook vertraging gaan oplopen. Voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel. Of erger eigenlijk een negatieve spiraal naar beneden.

Mijn klanten hebben ook vaak te maken met teleurstellingen en zaken die niet gaan zoals zij willen. Onverwacht komt er toch een rekening uit de hoge hoed of willen schuldeisers niet meewerken aan het bedachte aflossingsplan. Bij hun geef ik aan dat ze zich moeten blijven focussen op de dingen die wel goed gaan en dat die ervoor zorgen dat het te bereiken doel gehaald gaat worden. De tegenvallers zorgen ervoor dat de weg ernaar toe niet altijd de kortste weg is maar dat hij wel leidt naar de bestemming. Zolang ze maar volhouden. Maar voor een ander is dat altijd makkelijker praten dan als het voor jezelf geldt.

De vraag is dus eigenlijk of ik nog goed op weg ben en wat er al wel gelukt is. Zit ik nog op de snelweg of ben ik een toeristische route aan het volgen? Ik denk dat ik de snelweg nog niet gevonden heb en nog steeds aan het rijden ben op B-wegen. De ene keer is dat goed want de zon schijnt en de omgeving is mooi maar op andere dagen zit de weg vol kuilen. Zo strikt als ik wil dat mijn klanten het plan volgen, zo makkelijk ga ik om met mijn eigen doelstellingen. Het wordt tijd dat ik hier verandering in aanbreng. Het niet halen van mijn examen is vervelend maar verder ook niet. Voor mijn gevoel ben ik nu weer een half jaar kwijt maar dit is natuurlijk niet waar. Waarschijnlijk gebruik ik het als excuus om geen verdere stappen te hoeven nemen. Eerst moet ik mijn examen halen en dan kan ik weer door.

Het wordt tijd om eens echt aan de slag te gaan. Op naar de snelweg en gas geven. Uitdagende doelen stellen, plannen maken hoe deze te realiseren en ervan overtuigd zijn dat dat gaat lukken. Ik zie het als mijn taak om jullie op weg te helpen naar financiële vrijheid zodat je het leven kan leiden zoals je dat graag wilt. Daarvoor is nog genoeg werk aan de winkel en ik belemmer dus niet alleen mezelf maar ook jullie. Ik voel dat mijn energie weer gaat stromen en volgens mij gaat het zonnetje ook alweer schijnen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *