Geboorte GG Money Coach

Geboorte GG Money Coach

Ik blijf het maar een beetje voor me uit schuiven. Het omzetten van de GG Budgetassistent naar de GG Money Coach. Ik wil eigenlijk eerst precies duidelijk hebben wat ik nu daadwerkelijk wil verkopen en hoe. Ik wil mijn boek af hebben en ook mijn nieuwe site in de lucht. Het zou namelijk leuk zijn om alles in één keer te lanceren maar ik denk dat het dan nog wel een tijdje gaat duren. Dus op aanraden van een vriendin toch maar gewoon stap voor stap begonnen. Bij deze is de geboorte van de GG Money Coach een feit.

Nieuwe naam aangemeld bij de Kamer van Koophandel en mijn nieuwe websites aangevraagd bij mijn hosting partij. Hierdoor is mijn nieuwe email-adres beschikbaar en kan ik beginnen met het uitfaseren van de oude. Mijn logo moet aangepast worden en als dat gedaan is kunnen de nieuwe visitekaartjes geprint worden. Mijn LinkedIn tekst aanpassen en keuzes maken over welke diensten ik ga leveren en aan wie. Hierbij moet ik in gedachten houden dat het allemaal niet voor eeuwig is. Het kan makkelijk weer aangepast worden want anders wordt er geen beslissing meer genomen.

Vooralsnog is mijn dienstverlening hetzelfde. Ik help mensen bij hun financiën alleen mijn doelgroep is veranderd. Ik begeleid starters op de arbeidsmarkt met het opbouwen van passief inkomen zodat ze zelf kunnen bepalen wanneer ze stoppen met werken. Heel bewust bezig zijn om niet hun leven lang onderdeel te zijn van de ratrace maar eruit te kunnen ontsnappen. Een andere manier van denken en anders omgaan met je geld is waar ze zich bewust van moeten worden. Niet alleen de nieuwe schoenen van nu zien maar ook het geld dat het in de toekomst kan vertegenwoordigen. Maar of je nu uit de schulden wilt komen of vermogen wilt opbouwen, het begint allemaal met bijhouden wat er in komt en uit gaat.

Voorzichtig ben ik gaan communiceren dat ik money coach ben, al voelt het nog wel een beetje vreemd. Ik kom snel in de verleiding om te zeggen dat ik daar naar toe wil maar dat ik nu nog budgetcoach ben. Dat is vertrouwd en het gesprek gaat dan als vanzelf over hoe erg het hebben van schulden is of een voorbeeld vanuit het programma “een dubbeltje op zijn kant” komt naar voren. Maar als we het hebben over het opbouwen van vermogen dan geldt dat voor iedereen en dus ook voor degene met wie ik in gesprek ben. Ineens wordt het dan persoonlijk en voor je het weet denken ze dadelijk nog dat ik ze wat wil verkopen.

De gesprekken die ik heb als money coach zijn wel heel leuk en inspirerend. Ik denk dat ik daadwerkelijk het verschil kan maken. Het onderwerp is voor veel mensen interessant maar ze denken al snel dat het voor hun niet opgaat. Ze hebben het idee dat je veel moet verdienen maar dat is echt niet nodig. Het gaat er nog steeds om dat je niet alles uitgeeft. De lage spaarrente wordt als goed excuus gebruikt door een hoop mensen om het geld toch maar gewoon te laten rollen. Maar ja, je moet beginnen met sparen om te kunnen investeren zodat je geld meer rendement gaat maken.

Ook had ik een leuk gesprek met een vader. Financieel vrij worden was volgens hem geen mogelijkheid meer. Te hoge vaste lasten door een luxe levensstijl die hij niet wil opgeven, gewoon maar doorwerken tot zijn pensioen. Maar voor zijn kinderen wil hij dat graag anders. Zij hebben nog alle tijd en financieel kunnen ze sowieso wel wat opvoeding krijgen. In plaats van dat ik mijn diensten probeer aan te bieden aan de starters is het misschien veel slimmer om dit via de ouders te doen. De meeste ouders weten hoe het voelt om tot aan je pensioen een loonslaaf te zijn en willen niet dat hun kinderen dat ook moeten ervaren. Dat is een probleem dat ik kan oplossen. Een leuk “uit huis” cadeautje.

De beste ideeën krijg je toch door gesprekken met anderen. Het is goed dat ik de stap naar money coach gezet heb en hierover al ben gaan communiceren. Nu erop uit om door gesprekken met anderen mijn diensten verder vorm te geven. Voor mij zeker niet de makkelijkste weg maar ook de geboorte van mijn zoon was geen makkelijke weg. Een zware bevalling en een dysmatuur kind is geen goede start maar als je bijna 15 jaar verder kijkt is alles meer dan goed gekomen. Gewoon consequent blijven voeden, aandacht en liefde geven en het groeit vanzelf. Soms zelfs harder dan je lief is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *