De bitcoin groeit gestaag

Gestart met aankopen bitcoin

Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het maandelijks aankopen van bitcoins. In mijn blog Bitcoin, ga jij de boot missen? heb ik hierover geschreven. Na een ontmoeting met Ruben Waterman zijn wij via zijn dienstverlening via de website Bittr begonnen met het aankopen van bitcoins. Helaas heeft Ruben de stekker uit zijn dienstverlening moeten trekken. De regelgeving in Nederland was hem teveel, maar wij gaan door en zijn overgestapt naar Bitonic voor het aankopen.

Aankopen is makkelijk

Ook hier gaat het aankopen heel eenvoudig. Maandelijks koop ik via hun website en iDeal de bitcoins en deze worden verstuurd naar onze Blockchain wallet. In de Blockchain app op mijn telefoon zie ik hoeveel ik heb opgebouwd en hoeveel het nu waard is. De kosten voor de aankoop zitten verwerkt in de koers van de bitcoin. Ik zie het nog steeds als maandelijks meedoen met de staatsloterij.

Mijn investering

Ik ben begonnen met het investeren van €25 per maand en heb dit afgelopen jaar ergens verhoogd naar €50 en onlangs naar €100. Op dit moment heb ik voor €1.125 aan bitcoins gekocht. Ik volg de videofilmpjes van Matthew Kratter en hij is een enorme fan van bitcoin. Afgelopen maanden werd hij steeds enthousiaster en dit werd mede veroorzaakt doordat de koers van de bitcoin gestaag aan het groeien is. De reden dat het aan het groeien is komt omdat er steeds meer vraag is naar bitcoins. Matthew Kratter gelooft dat de koers aan het eind van het jaar rond de €100.000 is.

Steeds meer interesse

Paypal heeft aangegeven bitcoins te gaan ondersteunen en daarnaast zijn er steeds meer bedrijven die een deel van hun kasreserve vastleggen in bitcoins en hierover communiceren. Ook de institutionele beleggers lijken bitcoin omarmt te hebben. De koers is afgelopen jaar van bijna €7.000 gestegen naar €27.000. Mijn €1.125 investering is op dit moment €4.000 waard.

Hebberig

Doordat je de koers zo ziet stijgen ben ik geneigd om meer geld te willen investeren. Ik heb de afgelopen maanden mijn inleg verdubbeld. Op dit moment hebben we 0,15 bitcoin en om wezenlijk meer bitcoin te krijgen zal ik meer moeten investeren. Als ik nu voor mijn €100 investeer krijg ik 0,004 bitcoin erbij, dat schiet niet op. Op de een of andere manier heb ik het idee dat ik een volledige bitcoin wil hebben. De investering die daar nu voor nodig is durf ik niet aan. Jammer dat ik de afgelopen jaren niet meer geïnvesteerd hebt, maar dat is nu makkelijk praten.

Bitcoin betrouwbaar

Ik luister op dit moment alleen maar naar de positieve verhalen. De waarde van de bitcoin blijft alleen maar goed als deze betrouwbaar blijft. Ik weet dat er ook een hele grote groep mensen is die denken dat de bitcoin dadelijk gehackt wordt. Als dit zo is dan is de bitcoin gelijk waardeloos. Ik zelf ben niet technisch genoeg om dit te kunnen beoordelen. De koersstijging wordt ook vergeleken met de tulpenmanie en de internetbubbel en het zou ook een ponzifraude kunnen zijn.

Gewoon doorgaan

Ik blijf gewoon maandelijks mijn €100 of misschien wel €200 investeren. Ik zie het toch nog steeds als mijn staatslot. Ik doe mee en misschien heeft Matthew Kratter gelijk en gaat de koers sky high. Een volledige bitcoin ga ik dan niet meer voor elkaar krijgen, maar ik doe wel leuk mee. Als de voorspellingen uitkomen dan heb ik zelfs met mijn kleine investering een leuke jackpot. Ik acht de kans hierop groter dan dat ik de loterij win. Gokken is leuk als je aan de winnende hand bent.

13 antwoorden
 1. Guus
  Guus zegt:

  Ik blijf het maar een eng ding vinden die bitcoin.

  Als betaalmiddel snap ik het, maar als belegging?

  Goud en zilver zijn een fysieke stof, beide zijn bruikbaar in industrie en voor sierraden.

  Een bitcoin is niks, waar is een koersstijging dan op gebaseerd? Op schaarste van iets wat niet bestaat?
  Ik snap het niet .. en als je het niet snapt … dan moet je er niet in beleggen

  Beantwoorden
 2. Jan Joosen
  Jan Joosen zegt:

  Eerlijk verhaal!!
  Ik vind het een goed idee om bitcoin als een lot (uit de loterij?) te zien.
  En bedankt voor de tip om te investeren/gokken via Bitonic

  Beantwoorden
 3. Grace
  Grace zegt:

  Kreeg in 2013 het aanbod om bitcoins te kopen voor 100 euro per stuk.
  Niet gedaan!
  Wat denk je wat er zou zijn gebeurd als ik er toen slechts 10 had gekocht?
  *&^%%$#)*

  Beantwoorden
 4. HuuB
  HuuB zegt:

  Eem goedemiddag Petra,

  Misschien kun je jouw wens voor een volledige > 1 < crypto-munt te bezitten verwezenlijken door te investeren in ethereum. Die volgt de koers ontwikkeling van bitcoin +/- 1 op 1, en heeft in ieder geval dezelfde koers ontwikkeling ondergaan.
  Kun je jouw wens misschien toch nog verwezenlijken.
  Succes en dank voor jouw blog-ssss
  HuuB

  Beantwoorden
 5. Marsman
  Marsman zegt:

  Hi Petra,
  Ik ben van mening dat de cryptomunt Polkadot veel meer potentie heeft in 2021.De blokchain technologie van Polkadot kan elke cryptomunt technisch extra ondersteunen en verbinden wat voor Bitcoin en Ethereum broodnodig is momenteel.Vanaf september 2020 is Polkadot verhandelbaar en is de stijging al van 3 naar 21 dollar gegaan in amper 5 maanden.Grote particuliere handelaren zitten erin, het wordt pas echt booming als de grote participanten der aarde deze cryptomunt in het vizier krijgen dan kan een enorme hype ontstaan.

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Vertel het maar, er zijn al zoveel cryptomunten. Ik gok op bitcoin en ook daar kan een hype ontstaan. Geen idee wat wijsheid is, ik vind het wel leuk om een beetje te gokken. Ik doe het maar met een klein bedrag.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *