De bitcoin groeit gestaag

Gestart met aankopen bitcoin

Twee jaar geleden zijn wij begonnen met het maandelijks aankopen van bitcoins. In mijn blog Bitcoin, ga jij de boot missen? heb ik hierover geschreven. Na een ontmoeting met Ruben Waterman zijn wij via zijn dienstverlening via de website Bittr begonnen met het aankopen van bitcoins. Helaas heeft Ruben de stekker uit zijn dienstverlening moeten trekken. De regelgeving in Nederland was hem teveel, maar wij gaan door en zijn overgestapt naar Bitonic voor het aankopen.

Aankopen is makkelijk

Ook hier gaat het aankopen heel eenvoudig. Maandelijks koop ik via hun website en iDeal de bitcoins en deze worden verstuurd naar onze Blockchain wallet. In de Blockchain app op mijn telefoon zie ik hoeveel ik heb opgebouwd en hoeveel het nu waard is. De kosten voor de aankoop zitten verwerkt in de koers van de bitcoin. Ik zie het nog steeds als maandelijks meedoen met de staatsloterij.

Mijn investering

Ik ben begonnen met het investeren van €25 per maand en heb dit afgelopen jaar ergens verhoogd naar €50 en onlangs naar €100. Op dit moment heb ik voor €1.125 aan bitcoins gekocht. Ik volg de videofilmpjes van Matthew Kratter en hij is een enorme fan van bitcoin. Afgelopen maanden werd hij steeds enthousiaster en dit werd mede veroorzaakt doordat de koers van de bitcoin gestaag aan het groeien is. De reden dat het aan het groeien is komt omdat er steeds meer vraag is naar bitcoins. Matthew Kratter gelooft dat de koers aan het eind van het jaar rond de €100.000 is.

Steeds meer interesse

Paypal heeft aangegeven bitcoins te gaan ondersteunen en daarnaast zijn er steeds meer bedrijven die een deel van hun kasreserve vastleggen in bitcoins en hierover communiceren. Ook de institutionele beleggers lijken bitcoin omarmt te hebben. De koers is afgelopen jaar van bijna €7.000 gestegen naar €27.000. Mijn €1.125 investering is op dit moment €4.000 waard.

Hebberig

Doordat je de koers zo ziet stijgen ben ik geneigd om meer geld te willen investeren. Ik heb de afgelopen maanden mijn inleg verdubbeld. Op dit moment hebben we 0,15 bitcoin en om wezenlijk meer bitcoin te krijgen zal ik meer moeten investeren. Als ik nu voor mijn €100 investeer krijg ik 0,004 bitcoin erbij, dat schiet niet op. Op de een of andere manier heb ik het idee dat ik een volledige bitcoin wil hebben. De investering die daar nu voor nodig is durf ik niet aan. Jammer dat ik de afgelopen jaren niet meer geïnvesteerd hebt, maar dat is nu makkelijk praten.

Bitcoin betrouwbaar

Ik luister op dit moment alleen maar naar de positieve verhalen. De waarde van de bitcoin blijft alleen maar goed als deze betrouwbaar blijft. Ik weet dat er ook een hele grote groep mensen is die denken dat de bitcoin dadelijk gehackt wordt. Als dit zo is dan is de bitcoin gelijk waardeloos. Ik zelf ben niet technisch genoeg om dit te kunnen beoordelen. De koersstijging wordt ook vergeleken met de tulpenmanie en de internetbubbel en het zou ook een ponzifraude kunnen zijn.

Gewoon doorgaan

Ik blijf gewoon maandelijks mijn €100 of misschien wel €200 investeren. Ik zie het toch nog steeds als mijn staatslot. Ik doe mee en misschien heeft Matthew Kratter gelijk en gaat de koers sky high. Een volledige bitcoin ga ik dan niet meer voor elkaar krijgen, maar ik doe wel leuk mee. Als de voorspellingen uitkomen dan heb ik zelfs met mijn kleine investering een leuke jackpot. Ik acht de kans hierop groter dan dat ik de loterij win. Gokken is leuk als je aan de winnende hand bent.

17 antwoorden
 1. Guus
  Guus zegt:

  Ik blijf het maar een eng ding vinden die bitcoin.

  Als betaalmiddel snap ik het, maar als belegging?

  Goud en zilver zijn een fysieke stof, beide zijn bruikbaar in industrie en voor sierraden.

  Een bitcoin is niks, waar is een koersstijging dan op gebaseerd? Op schaarste van iets wat niet bestaat?
  Ik snap het niet .. en als je het niet snapt … dan moet je er niet in beleggen

  Beantwoorden
 2. Jan Joosen
  Jan Joosen zegt:

  Eerlijk verhaal!!
  Ik vind het een goed idee om bitcoin als een lot (uit de loterij?) te zien.
  En bedankt voor de tip om te investeren/gokken via Bitonic

  Beantwoorden
 3. Grace
  Grace zegt:

  Kreeg in 2013 het aanbod om bitcoins te kopen voor 100 euro per stuk.
  Niet gedaan!
  Wat denk je wat er zou zijn gebeurd als ik er toen slechts 10 had gekocht?
  *&^%%$#)*

  Beantwoorden
 4. HuuB
  HuuB zegt:

  Eem goedemiddag Petra,

  Misschien kun je jouw wens voor een volledige > 1 < crypto-munt te bezitten verwezenlijken door te investeren in ethereum. Die volgt de koers ontwikkeling van bitcoin +/- 1 op 1, en heeft in ieder geval dezelfde koers ontwikkeling ondergaan.
  Kun je jouw wens misschien toch nog verwezenlijken.
  Succes en dank voor jouw blog-ssss
  HuuB

  Beantwoorden
 5. Marsman
  Marsman zegt:

  Hi Petra,
  Ik ben van mening dat de cryptomunt Polkadot veel meer potentie heeft in 2021.De blokchain technologie van Polkadot kan elke cryptomunt technisch extra ondersteunen en verbinden wat voor Bitcoin en Ethereum broodnodig is momenteel.Vanaf september 2020 is Polkadot verhandelbaar en is de stijging al van 3 naar 21 dollar gegaan in amper 5 maanden.Grote particuliere handelaren zitten erin, het wordt pas echt booming als de grote participanten der aarde deze cryptomunt in het vizier krijgen dan kan een enorme hype ontstaan.

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Vertel het maar, er zijn al zoveel cryptomunten. Ik gok op bitcoin en ook daar kan een hype ontstaan. Geen idee wat wijsheid is, ik vind het wel leuk om een beetje te gokken. Ik doe het maar met een klein bedrag.

   Beantwoorden
 6. Remon
  Remon zegt:

  Hi Petra,

  Wat een durf heb jij! Super leuk om te lezen.
  Wat betreft alle reacties over het feit dat je met bitcoin niets zou kunnen dan alleen als koerswaarde zien ben ik het niet mee eens. Sinds gisteren is het mogelijk om de auto’s van het merk Tesla te kopen met bitcoins in Amerika. Later dit jaar gaat CEO Elon Musk dit ook in andere landen mogelijk maken. Hiernaast heeft Norwegian Airways plannen om vliegtickets te verkopen door middel van Bitcoins. Verder zijn er al verschillende applicaties van microsoft die Bitcoins accepteren als betalingen voor hun games of andere functionaliteiten. Tot slot wil ik nog even kwijt dat ik ervan overtuigd ben dat:
  Aangezien de totale bitcoin waarde nu al groter is dan de waarde van al het goud op aarde bij elkaar opgeteld en bedrijven als Microsoft, Tesla en Norwegian airways dit aandeel van het totale kapitaal als eerste in hun branche accepteren verwacht ik dat door de gigantische hoeveelheid aan waarde er in deze valuta verstrengeld zit er andere bedrijven uit de branche genoodzaak zijn om te volgen of marktaandeel te verliezen. Bovenop dit alles is de kers op de taart dat bitcoin(en verschillende andere cryptovaluta) als enige valuta op aarde een stop hebben op het aantal dat totaal geproduceerd kan worden. De andere(fysieke) valuta’s worden massaal bijgedrukt en de crypto valuta’s niet. Ik denk dat dankzij deze schaarste er extra waarde bovenop de huidige ontwikkelingen kan worden toegevoegd aan de BTC koerswaarde.
  Maargoed begrijp me niet verkeerd, iedereen mag zijn mening hebben en alleen de toekomst zal leren wie er uiteindelijk juist was.

  Groet,
  Remon

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Hoi Remon,
   Ik begrijp dat ook jij iedere maand investeert in Bitcoin. Ik ga in ieder geval gewoon door. Met deze koers schiet het niet op, maar stel je voor dat de voorstanders van Bitcoin gelijk krijgen. Ik vind het in ieder geval leuk om mee te doen.
   Groet,
   Petra

   Beantwoorden
 7. Henk
  Henk zegt:

  Hoi Petra,
  Leuk dat je ook met cryptocurrency bezig bent. Ik ben pas sinds 1 maand er mee bezig. In 2017 heb ik er wel wat aan gesnuffeld maar het laten liggen. Toen ging de Bitcoin van 2.000 naar 15.000 in de periode juli17-dec17. Dollar was toen 1,2430
  Nu heb ik geïnvesteerd in Bitcoin en Ethereum via DeGiro ! Daar zijn ze te koop als een ETN. Een variant op de ETF. Er zit wat meer risico en kosten aan. De handel gaat via Xetra. Gewoon de vinger aan de pols houden…
  Op justetf.com zag ik nu dat er al diverse aanbieders zijn van deze ETN. Zoek op cryptocurrency.
  Met 15% stijging in 1 maand doet geen bank me dat na. Succes gewenst, Henk

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Hoi Henk,
   Leuk om weer wat van je te horen. Ik doe aan cryptocurrency, maar zie het wel als gokken. Ik heb geen idee of het blijvend is. De geluiden hierover zijn zo verschillend, ik denk dat niemand het weet.
   Groet,
   Petra

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *