Meer lol

Meer lol

Het jaar is weer voorbij en er ligt weer een zee aan mogelijkheden open. Mijn doelen van vorig jaar heb ik best behoorlijk gehaald dus belangrijk om weer nieuwe doelen neer te zetten. Iets wat mij al een tijdje bezighoudt, is dat ik voor mijn gevoel veel te serieus ben. Er moet meer lol in mijn leven komen, ik wil meer genieten van de goede dingen. Niet alleen mijn gevoel geeft het aan, maar mijn zoon zegt het gewoon. Ga eens leven, doe eens leuke dingen en ik denk dat het daar hoog tijd voor wordt. De enige reden waarom mijn zoon het vindt is volgens mij puur eigen belang. Als ik meer lol maak en hierdoor meer weg ben, zit ik in iedere geval niet op zijn nek.

Maar ja, meer lol maken, hoe doe je dat. Het leven is een waar feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Ik weet dat daar niet mijn kwaliteiten liggen. Mijn eerste baas gaf al aan dat hij graag zou zien dat ik mijn maandagochtend op mijn werk eens zou gebruiken om bij te komen van een feestweekend. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die dat te horen krijgen bij een functioneringsgesprek. Ik ben super serieus en met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel geboren. Bijna vijftig jaar dus het wordt hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Maar wat vind ik eigenlijk echt leuk en waar krijg ik energie van? Dat is diep graven en het zijn moeilijke overpeinzingen.

Wil ik daadwerkelijk meer lol in mijn leven dan is het handig om hiervoor een plan te maken. Gewoon inplannen en maar gaan ondervinden waar ik plezier aan beleef. Ik heb een aparte kalender getekend en voor iedere week van het jaar moet daar een activiteit in komen. Ik heb de hulp ingeschakeld van mijn partner, ook hij zal een bijdrage leveren voor 1x in de maand. Zoonlief heb ik nog niet gevraagd voor een bijdrage, maar ik denk dat ik zijn antwoord al weet. Hij vindt het ongetwijfeld stom en gaat er zeker niet aan meewerken. Ik plan hem er wel gewoon bij in of hij het leukt vindt of niet. Hij is in ieder geval wel onderdeel van mijn lol.

Ik zit op het moment van het schrijven van dit blog te luisteren naar een webinar van Eelco de Boer, een businesscoach. Daaruit blijkt dat ik volgens hem, door eerst mijn vrije tijd te plannen, erg goed bezig ben. Het is belangrijk om eerst de lol, epic shit volgens hem, te plannen en de tijd die overblijft is voor het werk. In plaats van, zoals het nu bij mij gaat, andersom. Ik werk en als er tijd en energie overblijft, besluit ik om iets leuks te gaan doen. Eelco zegt:’Pas je bedrijf aan aan je lifestyle, in plaats van je lifestyle aan je bedrijf!’. Als je het leven leidt dat je wilt, geeft dit ook weer voldoende energie voor je bedrijf en kan je bergen verzetten. Ik kan het natuurlijk altijd een keer proberen, stel je voor dat het waar is.

Door mijn werk zit ik veel thuis en het wordt belangrijk om meer buiten de deur te doen. Hardlopen is iets wat ik graag doe en wat extra hardloopevenementen gedurende het jaar kunnen er nog wel bij. Theater is niet iets wat wij vaak doen, maar ook daarvan ga ik er een aantal selecteren. Regelmatig films bekijken in de bioscoop en ook het RS500 zeilen wordt op de kalender geplaatst. Naast de nodige seminars hier in Nederland wil ik ook een seminar volgen in Amerika. Ook de mei- en de herfstvakantie gebruiken om iets leuks te doen met man en kind. En als er iets te vieren valt, dit ook doen. Het begin is gemaakt en het jaar is nog lang, dus er komen ongetwijfeld nog leuke activiteiten op mijn pad. Ik sta ervoor open.

Toch is het ook de bedoeling dat ik een hoop voldoening haal uit het werken aan mijn bedrijf. Meer klanten kunnen helpen, samenwerken met andere ondernemers, nieuwe mensen ontmoeten, keuzes maken, investeringen doen, internet marketing leren, oftewel daadwerkelijk gaan ervaren wat het betekent om ondernemer te zijn. Het serieuze overal een beetje van af, terug naar de kleuterschool en gewoon gaan spelen. Volgens mijn partner is dit allemaal onzin, wil je een goedlopend bedrijf dan moet je gewoon hard werken. Niet zeuren maar doorbijten, de lol komt later wel. Ik denk dat mijn goede voornemen voor hem ook geen kwaad kan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *