Goedkoop je eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering opbouwen

Goedkoop arbeidsongeschiktheidsverzekering opbouwen

Geen arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer zijn een aantal zaken niet geregeld waar iemand in loondienst bijna niet over na hoeft te denken. Eén van die onderwerpen is arbeidsongeschiktheid. Als werknemer betaal je via je loon maandelijks een bijdrage voor de sociale lasten en dit zorgt ervoor dat je bij arbeidsongeschiktheid recht op een uitkering hebt. Als zelfstandig ondernemer betaal je deze lasten niet en dat betekent dus ook dat je geen rechten hebt.

Wat wil je verzekeren

Wil je als ondernemer niet het risico lopen dat je door arbeidsongeschiktheid geen inkomen meer ontvangt, dan zal je zelf in actie moeten komen. Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen zijn duur en moeilijk om af te sluiten. Dit komt door de lastige vragen die ze stellen waarop je het antwoord eigenlijk niet weet. Het gaat er namelijk om hoeveel inkomen je wilt verzekeren en hoe snel het moet ingaan als je ziek wordt. Snel veel inkomen nodig hebben is duurder dan als je zelf geld achter de hand hebt om tijd te overbruggen. Dat is zo klaar als een klontje.

Broodfonds

Sommige ondernemers vinden de verzekering duur en sluiten daarom aan bij een broodfonds. Dit is een niet-commercieel alternatief en er hoeft dus geen winst gemaakt te worden. Met een groep mensen maandelijks geld apart zetten voor het geval iemand van de groep het nodig heeft. Een mooie sociale oplossing waarbij je wel risico loopt. De vraag naar uitkering kan hoger zijn dan het aanbod en dan loopt het fonds snel leeg. Ook kan er misbruik van gemaakt worden en wat als er onenigheid ontstaat. Ik zie wel de nodige problemen, voor een broodfonds is veel vertrouwen in elkaar nodig. Ik ben niet dol op verzekeringen, maar in ieder geval is er veel geregeld door middel van wetgeving.

Hoe heb ik het geregeld

Ik zelf hoef geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Wat ik heb geregeld is namelijk de beste manier. Ik heb naast mijn inkomen uit mijn bedrijf ook inkomen uit mijn vermogen. Bij arbeidsongeschiktheid blijft mijn geld wel gewoon voor mij werken. Ik snap dat niet iedereen in deze positie zit, maar ik denk wel dat het slim is om er aan te gaan werken om ook zover te komen. Door op weg te gaan naar financiële vrijheid kan je langzaam je vermogen opbouwen en je verzekering afbouwen. Het probleem met een verzekering is namelijk dat het veel kost, maar dat je niets opbouwt. Hopelijk heb je de verzekering niet nodig, maar dan heb je wel veel geld betaald aan de verzekeringsmaatschappij en sta je alsnog met lege handen.

Hoe het werkt

Door in ieder geval een buffer op te bouwen van een paar maanden, kan je ervoor zorgen dat je je arbeidsongeschiktheid pas nodig hebt als je langdurig ziek bent. Dit zorgt al voor een verlaging van de premie. Daarnaast is het belangrijk om je vaste kosten laag te houden. Het inkomen wat je moet verzekeren wordt hierdoor ook lager. Het geld wat je dan bespaart kan je gebruiken om je buffer te laten groeien. Als je buffer voldoende gegroeid is kan je geld gaan investeren, zodat het voor je aan de slag gaat. Het geld wat je hierdoor jaarlijks verdient, vermindert  het inkomen dat je moet verzekeren. Hierdoor wordt je verzekering weer goedkoper en dit geld kan je weer investeren zodat het geld gaat maken. Je snapt het wel, het vliegwiel is opgestart.

Ga zelf aan de slag

Op deze manier bezig zijn met verzekeringen is veel leuker. Via het eGG-systeem aan de slag om financieel vrij te worden en hierdoor vermogen opbouwen dat ervoor zorgt dat je geld voor je gaat werken. Kunnen afbouwen van je arbeidsongeschiktheidsverzekering en opbouwen van je pensioen. Hetgeen wat je namelijk opbouwt blijft ook voor je werken als je niet meer werkt. Werken aan financiële vrijheid is er niet alleen om dromen te verwezenlijken, maar ook om ervoor te zorgen dat je in de toekomst voldoende geld hebt om van te leven. Hopelijk in goede gezondheid. Het is lastig om te beginnen en het bedrag is in het begin ook zo klein. Het is ongelofelijk wat tijd hiermee doet. Dus gewoon beginnen en consequent volhouden. Het geld komt vanzelf naar je toe. Probeer dat bij een verzekering maar eens voor elkaar te krijgen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *