Mijn eigen blueprint ontdekken

bleuprint

Bryan Johnson’s blueprint

Zoals ik in mijn vorige blog, het leven is een groot experiment, al beschreven heb, ben ik afgelopen jaar bezig geweest met mijn voeding, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Veel geleerd over voeding, maar vooral over mijzelf en het feit dat ik wel degelijk kan veranderen. Heel veel podcasts beluisterd over persoonlijke ontwikkeling, gezond oud worden, meditatie en voeding. Vorige maand ben ik hierdoor tegen Bryan Johnson opgelopen. Een multimiljonair die van zijn lichaam een project heeft gemaakt om veroudering bij zichzelf en anderen tegen te gaan. Hij zoekt naar mogelijkheden om veroudering niet alleen te stoppen, maar zelfs om niet dood te gaan. Als lab-rat gebruikt hij zijn eigen lichaam.

Gezond oud worden

Voor alles gebruikt hij data. Alles moet meetbaar en dus aantoonbaar zijn. De dataresultaten bepalen wat hij eet, hoeveel hij eet, wanneer hij slaapt en hoelang, welke oefeningen goed zijn om veroudering tegen te gaan. Hij verzamelt biomarkers vanuit bloed, maar ook bijvoorbeeld hartslag, vo2-max, gewicht, lichaamstemperatuur. Alles wat je maar kan verzinnen. Zo gebruikt hij ook regelmatig MRI scans om hersenen en organen te meten. Blijkbaar werkt het goed, zijn chronologische leeftijd is 46 jaar, maar op zijn linkeroor na, beschadigd door pistoolschoten, zijn volgens mij de rest van zijn lichaamsdelen ergens rond de 18 jaar. Zelfs zijn grijze haar verdwijnt.

Bleuprint protocol

Al zijn conclusies heeft hij omgezet in een blueprint protocol. Op zijn website deelt hij hier het protocol dat je kan volgen om jouw ouder worden af te remmen. Bryan triggert mij op 2 manieren. Doordat hij goed slaapt, gezond en minder eet en zijn oefeningen dagelijks doet voelt hij zich beter dan dat hij ooit heeft gevoeld. Mijn keto-tijd is alweer even geleden en door de afgelopen feestmaand drink ik meer alcohol en eet ik meer suikers. Ik voelde mij zoveel beter tijdens keto. Ik snap wat hij voelt. En de 2e trigger is dat hij het geheel aanpakt als een project. Wat een goed idee. Wat werkt wordt onderdeel van zijn gewoontes en wat niet verdwijnt uit zijn systeem.

Het verbeteren van mijn leven als een project

Een project beginnen om iedere dag een beetje betere Petra te ontwikkelen. Ik vind Petra een leuk onderwerp waar ik mij graag in verdiep. Ik kan een website bijhouden met mijn ontwikkelingen. Ik kan bloggen maar ook de overstap maken naar video. Ga ik net als Bryan voor jonger worden, in ieder geval ga ik suikers uit mijn leven schrappen en meer plantaardig eten. Kijken wat bij mij past. Daarbij mijn lichaam verder ontwikkelen met behulp van oefeningen. Welke werken goed en welke minder. Hoe zorg ik voor meer lenigheid en hoe krijg ik mijn gedachten meer onder controle?

Biomarkers voor het meten van vooruitgang

Ik zal mijn eigen biomarkers gaan verzinnen en ervoor zorgen dat ze ook zoveel mogelijk meetbaar zijn. Zaken die ik belangrijk vind zoals positief zijn, risico’s durven nemen, een goede ondernemer zijn, strak en lenig lichaam, fit en gezond, energiek zijn, flexibele geest, willen i.p.v. moeten, snelle besluitvorming, eigenwaarde, gelukkig zijn, zal ik vertalen naar mijn eigen biomarkers om voortgang te kunnen meten. Zoals ik voor mijn financiële vrijheid een excel sheet bijhoud van mijn kosten, inkomsten en de groei van ons vermogen, zo zal ik voor mijn blueprint project ook een excel sheet met biomarkers maken en bijhouden.

Mijn blueprint uitdaging

De uitdaging zit hem nog wel in hoe ik alles kan gaan meten. Ik ben niet zoals Bryan multimiljonair met mijn eigen gym en kliniek met alle apparatuur aanwezig om metingen te doen aan huis. Daarbij schaft hij allerlei apparaatjes aan om lichamelijke verbeteringen door te kunnen voeren. Ga ik ook van alles aanschaffen voor metingen en oefeningen? Het voelt niet goed, maar het zal vanzelf duidelijk worden wat wel en wat niet.

Geen werk, maar wel een doel

Op deze manier is het nog niet direct werk, maar geeft het wel betekenis aan mijn leven. Het ondernemen gaat wel één van mijn biomarkers zijn en ik ga er aandacht aan geven via mijn blueprint project. Vanaf januari 2024 zal ik werken aan mijn eigen blueprint voor een steeds nieuwere versie van Petra. Hopelijk zullen het upgrades zijn, maar geen garanties. Ik word er in tegenstelling tot Bryan vooralsnog niet jonger op. Geen idee hoelang het project zal duren en wat het daadwerkelijk gaat betekenen, maar op dit moment geeft het voldoende energie om op tijd voor uit mijn bed te komen. Volgens Bryan is het het belangrijkst om goed te slapen. Dat is in ieder geval iets waar ik een talent voor heb. Alleen zorgen dat ik erop tijd in ga.

11 antwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Hoi Miranda,
   Niet echt heel ingewikkeld hoor. Ik ga mij verder ontwikkelen en dat zie ik als een project. En om het meetbaar te maken zal ik hiervoor biomarkers verzinnen, die ik in een excel sheet ga bijhouden. Niet al te moeilijk, maar wel mijn ziel en zaligheid in mijn eigen ontwikkeling op de verschillende vlakken in mijn leven. Ik krijg er energie van. :-) Misschien een aparte website voor starten. Nog even laten bezinken wat ik wil.
   Groet,
   Petra

   Beantwoorden
 1. Fabian
  Fabian zegt:

  Hoi Petra, leuk om te horen van je nieuwe doel in je leven, je gezondheidsproject.
  Leuk dat je dan met je blueprint ook een biomarker administratie kan bijhouden. Houd me op de hoogte. Ja Keto is ook blijven volhouden, way of life.
  Ik heb mijn fire datum ook maar weer eens uitgesteld om toch eerst maar eens een duidelijk doel te bepalen. Dat is me wel duidelijk geworden uit jouw verhalen van afgelopen jaren.

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Hoi Fabian,
   Ja dat heb ik mij eigenlijk niet gerealiseerd, maar ik ben niet echt een goed voorbeeld om hard aan je fire-datum te gaan werken:-). Mijn partner is wel helemaal blij hoor en geniet van al zijn vrijheid.
   Groet,
   Petra

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *