Waarom ik mijn geldmachine nog steeds harder laat werken?

geldmachine

Einddoel bereikt?

Voor mij is financiële vrijheid niet het einddoel. Ik heb het ook in mijn E-book beschreven. De laatste stap is Realiseer je droom. Niet omdat ik het toen al ervaarde, maar wel omdat ik mij er iets bij voor kon stellen. Het doel financiële vrijheid kan zo belangrijk voor je zijn dat je er alles voor doet om het te bereiken. Je gaat dan hard aan de slag om meer inkomen te krijgen, op zoek naar goede investeringen en daarbij behoorlijk bezuinigen op je uitgaven. Het bereiken gaat dan vele malen sneller, maar dat betekent niet dat als je zover bent dat je ook echt je droomleven kan gaan leven. Dan begint het pas en misschien heb je er wel veel meer passief inkomen voor nodig.

Blijven werken aan mijn droomleven

Wat mijn droomleven inhoudt weet ik nog steeds niet. Het blijft een enorme strijd met mijzelf. Waar word ik nu echt blij van? Het is een zoektocht waarbij het maar de vraag is of ik het antwoord ga vinden. Ik weet wel dat ik groei belangrijk vind en niet alleen mijn persoonlijke ontwikkeling, maar groei over het algemeen. Tevreden zijn met hoe het nu is zou betekenen dat er niets meer hoeft te veranderen en dus geen groei meer nodig is. Dat is voor mij in ieder geval geen optie.

Op zoek naar rust

Het maar blijven zoeken vindt mijn partner een vorm van ontevredenheid, maar dat is het niet. De ene keer gaat het beter met mij, dan de andere keer. Soms ben ik niet blij, maar dat heeft volgens mij niets met ontevredenheid te maken. Het daagt mij uit om op zoek te gaan naar waar ik last van heb en hoe ik het kan veranderen. Als ik altijd maar blij zou zijn, dan mis ik de uitdaging. Op dit moment voel ik mij erg onrustig. Veel bezig om mijn gedachten stil te krijgen door meditatie, yoga, hardlopen, wandelen en fietsen, maar juist hierdoor vraag ik mij af of dit nu alles is.

Mijn spagaat

Ik probeer rust te vinden en vind onrust. De vraag of dit alles is wat er is in het leven, beangstigt mij. Het moeten komt hierdoor gelijk weer om de hoek kijken. Ik schommel heen en weer. Van volledige rust en alleen dingen doen die ik ook daadwerkelijk wil naar succesvol willen worden en mijzelf achter de broek aan zitten om mijn uitstelgedrag aan te pakken en efficiënter te gaan werken. Het zijn 2 uitersten waar ik enorm mee worstel. Mijn verstand zegt dat als ik vanuit rust aan de gang ga het vanzelf goed komt. Mijn ongeduld heeft deze tijd niet en zo word ik constant heen en weer geslingerd.

Nooit met pensioen

Het financieel vrij zijn en gaan pensioneren in de betekenis dat je stopt met werken en van je vrije tijd gaat genieten is niet wat ik wil. Ik wil niet bij de gepensioneerden horen, ik wil geen afscheid nemen van het werkende leven. Ik wil graag mee blijven doen, waarschijnlijk voor de rest van mijn leven. Hoe is nog onduidelijk, maar de pensioengerechtigde leeftijd is voor mij niet meer relevant. Werken en van mijn vrije tijd genieten is hetzelfde en als dat niet het geval is dan is het tijd om wat te wijzigen. Ik ga in ieder geval niet mijn tijd uitzitten.

Veel vrijheid

Voor mij is dit een resultaat van mijn financiële vrijheid. Ik heb alle tijd en ruimte om hiermee bezig te zijn. Soms denk ik dat het leven makkelijker zou zijn als ik gewoon fulltime was blijven werken. Mijn vrijheid ervaar ik soms meer als last dan dat het fijn is, totdat ik mij realiseer dat ik geen zondagavond gevoel meer heb, geen last van files en alles kan doen wat ik wil en wanneer ik maar wil. Ik ben mijn droomleven aan het vormgeven. Het gaat niet snel, maar ik krijg steeds meer inzicht.

Geldmachine werkt goed

Het werken aan mijn geldmachine is mijn houvast in deze reis. In eerste instantie heeft het mij geholpen om echt financieel vrij te worden. Ik zou het nu los kunnen laten, maar wat dan? Geen blogs meer schrijven, mij niet verder verdiepen in ETF’s, aandelen, vastgoed en andere manieren om passief inkomen op te bouwen. Ik weet niet of financiën mijn passie zijn. Tot op heden is er niets anders en gebruik ik de groei van mijn geldmachine voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Stiekem hoop ik dat er ergens nog een artistiek talent in mij wacht om te ontwaken. Tot die tijd maakt mijn geldmachine van iedere €1000 die ik verdien minimaal €40 passief inkomen. Daarbij blijf ik proberen om mijn gedachten uit te zetten, zodat mijn creativiteit tot ontwikkeling kan komen. Onderweg naar mijn droomleven.

8 antwoorden
 1. Marie-Loes
  Marie-Loes zegt:

  Bedankt voor je oprechte berichtgeving, die ik deze keer tegenkwam via FFP. Het blijft ‘her/kaderen’ door voortschrijdend inzicht? De laatste ’tegenlicht’ bevatte een zeer informerende compilatie van hun uitzendingen over o.a. ‘de technische markt’, waardoor steeds minder mensen nodig zijn (en een basisinkomen dichterbij komt). Door bijv. te beleggen in o.a. Alphabet/Google dragen we hieraan bij en zonder inkomen geen verkoop producten. In ‘Modern Times’ van Charlie Chaplin zie je bijv. al dat de machines het hebben overgenomen van mensen n.a.v. de industriële revolutie. Je beseft dat ontwikkelingen en inzichten veel verder gaan dan beleggen en dat er veel raakvlakken zijn met de wereld/economie. Ik las bijv. een boek over o.a. katoenplukkers van Maya Angelou en zag toen pas, dat Noord-Amerika in die tijd al ‘het rijke gedeelte’ was. Het levenseinde van mijn ouders heeft erin gehakt. In een verpleeghuis maakt het niemand uit hoe rijk of geleerd je was. In de realiteit word je gereduceerd tot een standaardsysteem, geld en verdienmodel. Het wordt ‘schenken’ aan de instelling, nabestaanden e/o de belasting. Zolang het kan, is het optimaliseren van mijn (financiële) vrijheid belangrijk voor me (i.p.v. geleefd worden voor en door anderen). Helaas leer je niet op school hoe je meer uit je ‘droomleven’, kinderen of geld haalt. Kortom blijf s.v.p. gezond en pluk de dag!

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Ja, het gaat om het ervaren van vrijheid in het leven. Goed voor jezelf zorgen en genieten. Als geld niet meer het issue is dan vallen een hoop excuses weg en wordt het duidelijk dat je zelf aan het stuur zit. Ik vind dat lastig, maar snap wel dat ik bevoorrecht ben. De meesten van ons komen pas met 65 jaar in deze positie.

   Beantwoorden
 2. Jeroen
  Jeroen zegt:

  Misschien is dit wel gewoon waar jij blij van wordt? Warren Buffet gaat ook nog steeds door omdat hij het spelletje zo leuk vind. Ik hoop in ieder geval voor je dat je wat minder onrustig gaat voelen.

  Beantwoorden
 3. RJ
  RJ zegt:

  Jan Bommerez – minder moeten meer flow
  In Flow ervaar je spontaan liefde en dankbaarheid: je bent blij zonder reden.
  Minder moeten, meer FLOW is de reis van de held, waarover de meeste mythen en sprookjes gaan. De prijs is hoog, maar de beloning maakt de reis meer dan de moeite waard. Je bent wat je bent en je wordt wat je denkt. Het is ons denken dat onze ware essentie verbergt. Lees dit boek daarom met een open geest en stel het directe oordeel en de weerstand die soms zullen opkomen even uit. Lees met je hart, niet met je hersens.

  Beantwoorden
 4. RJ
  RJ zegt:

  Graag gedaan hoor. Hoop dat je er wat aan hebt. Ben zelf ook nog zoekende…Hou er rekening mee dat 1x lezen niet genoeg is…duurt ff voordat je alles goed op je in hebt kunnen laten werken. Of misschien ben ik gewoon niet zo slim haha.
  Stoicisme geeft mij ook veel handvatten. Lees bijvoorbeeld de blog van Gerard Klap (https://stoicijnse.blogspot.com/?m=1). Stoicisme is trouwens wat anders dan wat iedereen tegenwoordig denkt dat het is (emotieloos etc). Misschien spreekt dat jou ook wel aan. Je kunt altijd ff kijken natuurlijk :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *