Mindset

Mindset

Helweek gedaan

Vorige week zondag heb ik mijn helweek afgerond. Het was een leuke week waarin ik veel voor elkaar heb gekregen. In totaal ongeveer 70 kilometer hardgelopen en ook nog 2 kilometer gezwommen. Bloggen geschreven en ook een aantal mails voor naarfinancielevrijheid.nl. Het autoresponderpakket goed ingericht, planningen gemaakt en mijn werkzaamheden voor de businessclub van NSVV afgehandeld. Daarnaast ook nog een cursus voorbereid en gevolgd.

Wat is makkelijk

’s Ochtends vroeg uit mijn bed en gaan hardlopen is goed bevallen. Op het moment dat de wekker gaat, niet nadenken maar er gewoon uitgaan levert veel tijdwinst op. Een heleboel zaken kosten mij verder geen moeite. Geen sociale media, geen tv kijken, gezond eten, niet snoepen, geen alcohol is geen enkel probleem. Ik weet dat ik dit een week ga doen en dan zet ik gewoon een knop om. Ik creëer op dat moment de juiste mindset. Het koekje wat je altijd krijgt bij de koffie in restaurants steek ik zonder erbij na te denken wel standaard in mijn mond. Nog een slechte gewoonte om af te leren.

Kan slaap niet missen

Een nacht niet gaan slapen is niet helemaal gelukt. Tot 2.30 uur ging het goed omdat we een uitje hadden van de businessclub. Ik heb gewoon als laatste de deur achter me dicht gedaan. Het daarna thuis gaan werken achter de computer kreeg ik niet voor elkaar. Ik weet niet precies wat er in mijn hoofd gebeurde maar concentreren lukte niet en er kwam niets uit mijn handen. Ik zat mezelf enorm in de weg en ik had niet eens alcohol gedronken. Daarom om 3.30 uur besloten om 1,5 uur te gaan slapen. Wel gewoon mijn wekker om 5.00 uur gezet en gaan hardlopen.

Wakker blijven is lastig

Het is maar goed dat ik besloten had om met het openbaar vervoer naar mijn cursus te gaan want op deze manier kon ik nog een beetje suffen. Te weinig slapen, autorijden en een zonnetje was geen goede combinatie geweest. Op zich ging het tijdens de cursus best goed, leuk onderwerp en rollenspelen hebben me wel wakker gehouden. Ik was wel heel blij dat ik vrijdagavond naar mijn bed mocht.

Beetje gespijbeld

Zaterdag had ik eigenlijk ook gewoon moeten werken, maar ook daar heb ik geen gevolg aan gegeven. Zoonlief had het hele weekend een voetbaltoernooi en mijn partner en ik zijn samen naar de boot gegaan. Het niet werken knaagde wel aan me, maar verder dan het doornemen van mijn E-Book met mijn partner is het niet gekomen. Zaterdag had als aandachtspunt om positief te denken. In plaats van echt blij te zijn en te genieten wat allemaal wel gelukt is, ben ik kritisch op wat beter had gekund. Het thema voor de volgende helweek is dan ook bij deze bepaald.

Evaluatie

Ik heb het weekend wel gebruikt om na te denken over de resultaten van de helweek. Doordat ik mijn bedrijf zelf niet voldoende serieus neem, voel ik mij verplicht om het huishouden goed te doen. Mijn partner zijn baan neem ik veel serieuzer, dus hij heeft geen tijd voor alle huishoudelijke klussen. Hij is op dit moment kostwinnaar terwijl dat voorheen meer in evenwicht was. Naast het onvoldoende serieus nemen van mijn bedrijf zit ik ook vaak aan te hikken tegen alle nieuwe activiteiten. Ik ben een gedisciplineerd gewoonte beestje. Wekelijks een blog schrijven daar zorg ik voor, maar uitzoeken hoe de nieuwsbrieven met een autoresponder werken vind ik lastig. Een uitstelklus in het huishouden is dan zo gevonden.

Juiste mindset

Waar het op neerkomt is dat ik de juiste mindset moet hebben. Geloven in mezelf dat ik succesvol kan zijn met mijn bedrijf en dat ik daadwerkelijk ondernemer ben. Op tijd uit bed komen, mijn werkzaamheden goed plannen en hard aan de slag. Focus houden en mijn taken afronden voordat ik me laat afleiden. Eigenlijk weet ik het allemaal wel maar het doorbreken van standaard patronen valt niet mee. Wat dat betreft is de helweek echt een aanrader. Het is een week net als anders maar deze keer niet op de automatische piloot. Werken aan een nieuwe mindset. Een cadeau aan jezelf met op de koop toe nog een strak lichaam ook.

4 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *