Financiële vrijheid, de volgende stap

Financiële vrijheid bestaat

Op dit moment is er toch wezenlijk wat aan het veranderen. Ik ben al een tijdje bezig met het uitdragen van financiële vrijheid, maar de laatste tijd worden de gesprekken anders. Het feit dat ik vertel dat mijn man stopt met werken, is hier duidelijk van invloed op. Maar ook met je hoofd en je verhaal in de krant staan heeft een positieve invloed. Het lijkt wel alsof het nu allemaal pas echt wordt, terwijl wij toch al een hele poos genieten van een serieus passief inkomen.

Stoppen met werken

Dat ik na de schop onder mijn kont door mijn werkgever geen andere baan nodig had vanwege ons opgebouwde vermogen telde nog niet echt. We hadden voldoende geld gespaard zodat ik vrij was om te doen en laten wat ik wilde, maar dit werd meer gezien als teren op de zak van mijn partner. Nu mijn partner stopt met werken komen de vragen ‘Hoe kan dat?’ en ‘Wat moet ik doen als ik dat ook wil?‘. Dat ik mijn bedrijf heb en daar ook inkomen mee genereer doet hierbij niet ter zake, als de man kan stoppen met werken dan heb je het goed gedaan.

Een nieuwe fase

Het voelt op dit moment echt alsof we een nieuwe fase ingaan. Voor mijn dienstverlening krijg ik meer aanvragen en ze gaan ook vaker over financiële vrijheid. Privé krijgen we ook ineens te maken met andere aspecten van financieel vrij zijn. Want ook al stopt mijn partner nog niet helemaal, hij gaat wel veel meer tijd krijgen. En wat ga je hier nu mee doen? Hij heeft nog niet echt plannen gemaakt, maar de wereld ligt voor ons open en dat voelt vreemd. Gelukkig hebben we komend jaar nog om daar een beetje aan te wennen. Onze zoon zit in zijn examenjaar en het normale levenspatroon voor hem vasthouden lijkt ons wel zo slim.

Tijdsbesteding partner

Mijn partner geeft aan in ieder geval minimaal 1 dag in de week zich nuttig te gaan maken voor mijn bedrijf. Dat is goed nieuws. Ik ben actief op sociale media en het kan geen kwaad om eens te kijken wat voor verbeteringen er daar zijn door te voeren. Het analyseren van gegevens is de afgelopen jaren vaak onderdeel van zijn werk geweest, dus kan hij zich nu verdiepen in mijn webstatistieken. Ook vind ik het leuk dat hij meer tijd heeft om zich te verdiepen in wat ik nu allemaal aan het doen ben, zodat we in mijn werkwijze ook aanpassingen kunnen doorvoeren.

Samenwerken

We zitten samen al een aantal jaar naast elkaar te werken, maar gaan dan nu ook echt samenwerken. Naast de directe werkzaamheden voor mijn bedrijf kan hij ook op zoek naar goede mogelijkheden om ons passief inkomen te laten groeien. Zonder moeite kan ik zijn hele agenda vol plannen met activiteiten die ik allemaal zinvol vindt voor hem om te doen. Het mooie van mijn partner is dat hij daar geen boodschap aan heeft. Hij gaat ongetwijfeld zelf zijn invulling maken en sport en ontspanning zal een groot deel van zijn tijd innemen.

Voorbeeldfunctie

Mijn echte volgende stap in financiële vrijheid is dat ik hierin zijn voorbeeld ga volgen. Ik ben dan wel financieel vrij, maar dat blijkt verder nergens uit. Ik werk heel veel en moet nog steeds heel veel. Meer loslaten, alleen dat doen wat ik wil, luisteren naar mijn gevoel en meer leuke dingen gaan doen. In mijn hoofd zit nog de standaard werkweek en daar laat ik mij nog door sturen. Ik hoef niets meer en mag van alles. Het zal niet meevallen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Op dit moment is er toch wezenlijk wat aan het veranderen. Ik ben al een tijdje bezig met het uitdragen van financiële vrijheid, maar de laatste tijd worden de gesprekken anders. Het feit dat ik vertel dat mijn man stopt met werken, is hier duidelijk van invloed op. Maar ook met je hoofd en je verhaal in de krant staan heeft een positieve invloed. Het lijkt wel alsof het nu allemaal pas echt wordt, terwijl wij toch al een hele poos genieten van een serieus passief inkomen. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *