Luisteren kreng!

Luisteren kreng

De laatste tijd merk ik dat het voor een heleboel mensen nog onduidelijk is wat ik doe. Waar gaat het nu eigenlijk over. Het is best frustrerend dat iets wat voor mij zo duidelijk is, ik bij anderen niet helder op het netvlies kan krijgen. Het gebeurt me de afgelopen tijd steeds vaker dat bij mensen, waar ik dan al vaker mee heb gesproken, ineens het kwartje valt. Waardoor ik begrijp dat waar ik mee bezig ben en wat ik voor hen kan betekenen, nog niet eerder was geland. Dit gebeurt zelfs bij mede-financiële planners.

Mijn verhaal probeer ik heel simpel te vertellen, maar blijkbaar is het niet eenvoudig genoeg of het kan de interesse niet wekken. Mensen vinden geld vaak geen leuk onderwerp en de meesten vinden het lastig. Sommigen haken misschien al af bij financiële vrijheid. Leuk, maar toch niet bereikbaar voor mij. Wat de oorzaak is weet ik niet, maar dat ik er wat mee wil is logisch. Als mensen niet snappen wat ik doe en waar ik bij kan helpen, dan zal ik ook niet gevraagd worden.

De reden dat ik er nu achter kom dat niet iedereen het na mijn pitch begrepen heeft, komt waarschijnlijk doordat ik meer vragen ben gaan stellen. Door mijn vragen wordt het duidelijk of wat ik vertel, wel of niet is overgekomen en begrepen wordt. Voorheen ratelde ik wel door, ervan uitgaand dat het voor iedereen net zo’n appeltje-eitje is als voor mij. Dit is natuurlijk niet het geval, zeker als je geld al helemaal geen leuk onderwerp vindt. Ik ben daar nooit zo mee bezig geweest, ik ging er vanuit dat iedereen toch financieel vrij wil worden. Ik zal in het vervolg minder gaan praten, meer vragen stellen en beter luisteren.

De essentie waar mijn verhaal om draait, komt vaak niet goed over. Minder uitgeven en sparen blijft bij de meesten wel hangen. In hun ogen ben en blijf ik de budgetcoach. Daar begint het allemaal wel mee, maar het draait om het gericht laten groeien van passief inkomen. Dit is inkomen dat je ontvangt vanuit je vermogen. Het is de rente op je spaarrekening, het dividend van je aandelen of je huurinkomsten van een vakantiehuis. Dit passief inkomen kan dus iedereen opbouwen, of je nu veel of weinig verdient. Als je meer verdient kan het sneller gaan, maar het blijft afhankelijk van hoeveel je spaart.

Stel dat de rente op dit moment 10% is, op dit moment bijna niet voor te stellen maar dit maakt het makkelijker om het resultaat te voelen. Door op je uitgaven te letten en te gaan sparen, krijg je geld op je spaarrekening. Als je iedere maand dus €100,- spaart dan heb je aan het eind van het jaar €1200,- en de rente die je na een jaar daarover krijgt is dan €120,-. Deze €120,- zijn dus extra inkomsten waarvoor je niets hebt hoeven doen. Je kan deze rente extra sparen en dan heb je een jaar later € 2520,- en ontvang je dus al €252,- rente, enzovoort. Zelfs als je stopt met spaargeld te storten dan blijft de geldmachine toch draaien. Ook al ga je de uitgekeerde rente gebruiken om dingen te kopen, de motor blijft lopen. Afhankelijk van het rentepercentage misschien wat minder hard, maar hij blijft lopen.

Dit is het principe en dit werkt bij alle bedragen, groot of klein. Als het rendement lager is dan 10% in het voorbeeld, gaat het minder snel, en groeit het passief inkomen minder hard, maar als het loopt dan loopt het. Als je maar consequent blijft sparen en herinvesteren, groeit je vermogen en je passief inkomen harder. Natuurlijk zijn de resultaten met hogere rendementen veel leuker. Op dit moment zijn de rente percentages bedroevend laag en zal je meer moeite moeten doen om meer rendement te krijgen. Het hebben van een geldmachine is leuk, dat snapt toch iedereen? Ik kan je helpen bij het opzetten hiervan. Ook bij het investeren van je geld, zodat het een beter rendement genereert dan vanuit de rente-inkomsten.

Help mij om mijn verhaal beter te krijgen. Laat me weten waarin mijn verhaal nog onduidelijk is. Wat houdt je tegen om nu aan de slag te gaan? Heb jij goede ervaringen en al bewust bezig met passief inkomen, laat het hieronder weten zodat het niet alleen mijn verhaal is. De enige manier om de olievlekwerking te krijgen is door te gaan delen wat jullie ervaringen zijn, hoe goed het gaat en te vertellen waarbij jullie hulp kunnen gebruiken. Het moet een onderwerp worden waarover gesproken wordt en dat je reeds bereikte passief inkomen iets is wat je trots aan anderen laat weten. Als jullie gaan vertellen, dan zal ik luisteren.

1 antwoord
  1. René Landman
    René Landman zegt:

    Voor mij is het zo klaar als een klontje. Het gaat ook om vertrouwen en dat is in de financiële wereld ver te zoeken. Blijf volhouden. Het is een golden egg, alleen moeten de mensen het nog zien of zoals je zelf zegt” het kwartje moet vallen”. Succes, Petra.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *