Door bijklussen op zoek naar mijn passie

bijklussen

Graag onder de mensen

Eigenlijk zou ik nu in Los Angeles zijn, maar corona maakt alles anders. Op dit moment ga ik  nergens heen. Het weer wordt slechter en ook ik ben alleen nog maar thuis aan het werk. Met een aantal vriendinnen spreek ik door de week af om te lopen, naar de yoga te gaan, maar verder gebeurt er niet veel. Geen netwerkbijeenkomsten en ineens zie ik een hele lange winter voor mij, zonder veel contacten. Tijd om een plan te maken.

Op zoek naar mijn passie

Ergens op het internet heb ik gelezen dat het doen van verschillende bijklussen de manier is om je passie te vinden. Gewoon zoveel mogelijk proberen en dan kom je er vanzelf achter wat je passie is. Ik werk als vrijwilliger in de keuken en in de kantine van onze voetbalvereniging en ik vind dat altijd heel leuk. Hard werken met een aantal andere vrijwilligers, gezellig onder de mensen. Niet nadenken, gewoon doen en aan het eind van de dag is het klaar en ga je naar huis. Misschien ben ik wel een horeca mens?

Bijklussen

Doordat ik uit school gelijk ben gaan werken, heb ik nooit echt bijbaantjes gehad en zeker niet in de horeca. Ik heb vanaf mijn 13e bessen geplukt en een paar zomers heb ik in een zwembad gewerkt. Verder ben ik zolang als ik me kan herinneren een IT’er in hart en nieren geweest. Het toeval wil dat ik op Instagram een advertentie voor oproepkrachten in een horeca/winkelgelegenheid bij ons in het dorp tegenkwam. Het zaadje werd geplant en ik bedacht dat ik dat maar eens moest proberen.

Plaatselijke bakker

De oproep was van de plaatselijke bakker/delicatessenwinkel/wijnwinkel/lunchroom. Op afroep een aantal uren werken leek mij wel wat en ik heb een mailtje gestuurd. Voor ik het in de gaten had was ik aangenomen voor de donderdag en de vrijdag. Niet op afroep, gewoon 2 vaste dagen in de week. De afroep zit hem in het feit dat het een 0-uren contract is. Sinds jaren heb ik nu naast iedere dinsdag een blog schrijven een extra wekelijkse verplichting op mij genomen.

Leuke tijdsbesteding

Ik heb de eerste dagen werken er al opzitten en vind het erg leuk. Hele dagen op mijn benen staan voor een kantoormeisje valt niet mee. Daarbij is alles nieuw en moet ik veel onthouden. Brood snijden, brood herkennen, broodjes klaarmaken, vleeswaren snijden, artikelen prijzen, kadootjes inpakken, ijs verkopen, wijn verkopen, salades inpakken. Je kan het zo gek niet bedenken of ik doe het. Ik ben zelfs al afwashulp geworden. Ik heb het naar mijn zin, voel me nuttig, ben onder de mensen en leer het wel en wee van een winkel/lunchroom kennen.

Hard voor weinig

Financieel ga ik er niet rijk van worden. Het is hard werken en het uurloon valt in het niet bij wat ik gewend ben. Voor het geld doe ik het dan ook niet. De variatie in de werkzaamheden zorgt ervoor dat ik veel nieuwe dingen leer. Ik merk dat ik het naar mijn zin heb, maar ik zie wel mogelijkheden om de automatisering te verbeteren. Mijn handen kriebelen om dat aan te pakken. Zaken structureren, ordenen, toch een vorm van opruimen, misschien wel mijn passie?

Lange termijn visie

Mijn eerste salaris heb ik nog niet ontvangen, maar ik heb er al wel een bestemming voor. Ik ga het geld investeren in passief inkomen. Dit zorgt ervoor dat het geld misschien nu niet zoveel is, maar het mijn jaarlijkse inkomen tot in lengte van jaren verhoogt. En als het goed is gaat mijn zoon daar ook nog jarenlang van genieten. Kijk niet naar de waarde van nu, maar zie wat het in de toekomst kan worden.

Door bijklussen mijn leven leuker maken

Het is nu niet zo dat ik mijn andere plannen aan de wilgen heb gehangen. Mijn website gaat gewoon door en ook blijf ik mij verdiepen in financiën. Onze financiële huishouding kost tijd en mijn volgende vastgoed object is nog steeds work in progress. Mijn week is meer gevuld, maar ik heb nog tijd over. Het bijklussen is begonnen en ik sta open voor meer uitdagingen. Wie weet wat wat er nog op mijn pad gaat komen?

7 antwoorden
 1. Geld Coach
  Geld Coach zegt:

  Altijd jammer dat iets roet in het eten gooit en zeker nu, want je weet dat het nog wel even duurt. Leuk om te lezen dat je niet bij de pakken neer gaat zitten en juist klusjes gaat doen. Ook fijn dat je weer onder de mensen bent en een ‘dagbesteding’ hebt.

  De tijd om je originele plan uit de kast te trekken komt nog wel. Geduld is een schone zaak.

  Beantwoorden
 2. Hermien - KouweKleren
  Hermien - KouweKleren zegt:

  Wat een mooie draai aan deze periode. Ik geniet ook heel erg van mijn ‘onder de mensenbaan’ voor erbij. Die viel voor mij tijdens de lockdown juist weg en is nu, na héél even terug , vervangen door een telefonische functie vanuit huis. Een gemis, maar het is nu even niet anders. Ik heb juist extra freelance klussen opgezet ter vervanging, net andersom dus! Ook voor minimale inkomsten, maar ook ik heb er veel van geleerd en het zorgde dat ik mijn maandelijkse beleggingsinleg in stand kon houden. We weet maak ik er op die manier ook meer van, op lange termijn.

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Beste Hermien,
   Ja, alleen maar vanaf huis werken is niet echt leuk. Een beetje onder de mensen vind ik erg prettig. Eens wat anders doen is erg leerzaam en ook werken voor een niet zo’n hoog inkomen is een nieuwe ervaring.
   Ik ga ervan uit dat beleggen op de langer termijn meer wordt, ik hoop dat dat ook voor jou geldt.
   Succes,
   Petra

   Beantwoorden
  • Robbert Haaksbergen
   Robbert Haaksbergen zegt:

   Althans, dat blijkt uit dit volledige blog (als in, deze gehele blog, niet specifiek uit dit blogartikel). En financiële vrijheid bereiken is ook een passie van jou, immers, zo heet dit blog en blijkbaar vind jij een heel grote bron van energie in dit onderwerp.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *