Ladies Night

Ladies Night

Komende vrijdag is het zover, ladies night bij NSVV, de voetbalvereniging van mijn zoon. Samen met nog drie moeders organiseer ik deze avond. We hebben meer dan 20 ondernemers bereid gevonden om hun producten te komen aanbieden in de kantine van NSVV. Onder de voetballende jeugd hebben we enthousiaste jongemannen gevonden die mee willen helpen om als gastheren er een waar feestje van te maken. Het wordt ongetwijfeld erg gezellig en voor de ondernemers een goede mogelijkheid om zichzelf en hun producten zichtbaar te maken.

Voor mij dus ook een mogelijkheid om mezelf als ondernemer te laten zien maar ik twijfel er nog steeds over. In mijn achterhoofd denk ik iedere keer dat ik altijd nog kan beslissen om mee te doen. Ik heb niet veel ruimte nodig, flyers in mijn hand en gewoon mensen aanspreken. Ik kan op het laatste moment nog ergens een extra sta-tafel vandaan zien te toveren en ik ben ook ondernemer op de ladies night. Dat is dan het voordeel van het feit dat je in de organisatie zit.

De keuze blijf ik maar voor me uit schuiven maar de tijd dringt. Mijn diensten op deze manier onder de aandacht brengen is goed mogelijk maar dat ik daadwerkelijk iets verkoop, daar geloof ik niet in. Hoewel ik veel mensen zou kunnen helpen met hun financiën is dat niet iets wat je zomaar op een avond beslist. Daarnaast schamen de meeste mensen zich er ook meestal nog voor dat ze hulp nodig hebben bij de financiën, dat maakt de kans nog kleiner.

Ik kan natuurlijk wel de avond gebruiken om te onderzoeken hoe mijn nieuwe doelgroep in elkaar steekt. Zijn ze zich bewust dat ze waarschijnlijk tot hun zeventigste moeten blijven werken. Willen ze dit niet, ondernemen ze dan nu actie om hun pensioenleeftijd te vervroegen. Zouden ze hierbij hulp willen hebben en zo ja, in welke vorm en op welke manier willen ze dit dan ontvangen. Het wel of niet deelnemen aan de ladies night hoort eigenlijk geen issue te zijn. Ik ben ondernemer en ik hoor er gewoon te staan. Een mooie kans om marktonderzoek te doen die ik niet voorbij moet laten lopen.

Om wat organisatiekosten te dekken hebben we besloten om een entreeprijs van €2,50 te heffen. Hiervoor ontvangen de dames bij binnenkomst een welkomstdrankje en doen ze automatisch mee aan de loterij. De deelnemende ondernemers maar ook andere ondernemers vanuit Numansdorp hebben hiervoor prijzen beschikbaar gesteld. Ik zelf heb ook bedacht dat ik hiervoor bijvoorbeeld mijn “bespaar-geld-scan” aan kan bieden. Zou degene die dat wint daar dan ook wel blij mee zijn? Ik heb hiervoor inzicht in de financiën nodig en zouden ze die met mij willen delen? Het lijkt me erg vervelend als ze mijn prijs winnen en dat ze dan aangeven dat ze die niet willen hebben.

Naast de twijfel die ik ervaar of ik nu wel of niet als ondernemer deel moet nemen aan de ladies night heb ik sowieso de stress van het organiseren van een ladies night. In december is mij gevraagd of ik hierbij wilde helpen en dat doe ik graag. Ik heb me alleen van te voren niet gerealiseerd dat je dan ondernemers moet vragen of ze mee doen en dat vind ik best lastig. Daarnaast ook nog een bijdrage vragen voor de verloting en/of goodybag valt helemaal buiten mijn comfortzone. Ik doe liever zelf een donatie dan dat ik het aan iemand moet vragen.

De avond komt nu snel dichterbij en ik wil graag dat het een succes wordt. Ongemerkt heb ik kriebels in mijn buik en maak ik me zorgen of we wel aan alles gedacht hebben. Het met elkaar organiseren van het evenement is gezellig maar ik zal blij zijn als het zaterdag is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *