Blueprint protocol voor financiële vrijheid

Blueprint protocol

Digitale nomade in Thailand

Niet alle landen zijn voor mij geschikt om als digitale nomade te leven en te werken. Ik ben nu 2 weken op Koh Samui in Thailand en het is hier erg warm. Heel voorzichtig ontstaat er iets van gewenning, maar echt energie krijgen zo ervaar ik het hier niet. Dit maakt het werken voor mij moeilijk. Ik hou er eigenlijk niet van om met een handdoek op het strand zitten, maar het is hier de op 1 na beste plek. Er is schaduw, wind en water, maar een laptop en zand is geen goede combinatie. Er komt niet veel uit mijn handen, terwijl ik voldoende ideeën heb om mee aan de slag te gaan.

Een dag op Koh Samui

’s Ochtends staan we vroeg op en gaan we crossfitten. Fijne locatie, leuke coach, in de schaduw en een lekker windje en we ontmoeten allemaal leuke mensen. Weinig locals zo ’s ochtends, maar veel vakantiegangers en tijdelijke Koh Samui eilandbewoners van overal uit de wereld. Samen sporten, praatje maken, bakje koffie en daarna douchen in het hotel. Lunchen en met de scooter het eiland verkennen en/of naar het strand. Ik leef gezond, lekker Thais eten, beweeg veel, slaap voldoende, maar na een dag in de snikhitte is het ’s avonds over en uit. Het is een optie om ’s middags te werken in het hotel met airco. Vorige week had ik daar nog geen rust voor. Vlieg je heel dat eind hierheen om in een hotel met airco te gaan zitten werken? Wel de beste plek!

Mijn blueprint protocol

Mijn aangeleerde dagelijkse gewoontes in Nederland probeer ik hier vol te houden. Het intermittent fasten gaat goed. We eten hier ongeveer op dezelfde tijden als in Nederland, ook mijn bedtijden zijn hetzelfde. ’s Ochtends en ’s avonds mediteer ik braaf. Het stoppen met het eten van toegevoegde suikers is moeilijk. Ik wil graag de sticky rice with mango op verschillende plekken proberen en drie keer in de week zijn op de avondmarkt veel kraampjes met lekkere dingen. Verschillende soorten cake en rolletjes kokosijs van de plaat zien er goed uit. Ook hier heb ik nog geen alcohol gedronken. Dat gaat me sinds begin januari eigenlijk probleemloos af. Op de extra suikers na lukt het allemaal redelijk, alleen de kwaliteit van de meditatie en de slaap is minder. Een work flow heb ik echter nog niet gevonden. Locatie-onafhankelijk werken heeft meer dimensies in zich dan ik van tevoren bedacht had. Niet alle locaties kunnen in mijn protocol worden opgenomen. Ik ben temperatuur gevoelig.

Makkelijk kiezen

Mijn blueprint protocol voor een steeds betere, gezondere en gelukkigere Petra maakt dat ik minder keuzes hoef te maken. Een heleboel dingen doe ik volgens een bepaald patroon, ze zijn opgenomen in mijn systeem en automatismen in mijn leven. Met deze ervaring bedacht ik mij dat een blueprint protocol voor financiële vrijheid voor een heleboel mensen ook handig zou zijn. Financieel vrij worden is niet moeilijk. Het is het consequent volhouden van bepaald gedrag en het uitvoeren van bepaalde handelingen. Net zoals Bryan Johnson zijn blueprint protocol heeft gemaakt om minder snel oud te worden en in extreme mate zelfs don’t die. Naast de ontwikkeling van mijn eigen blueprint protocol voor een blijere Petra, kan ik natuurlijk ook een blueprint protocol voor naar financiële vrijheid maken. Onze manier van financiële vrijheid houd gelijk rekening met de don’t die situatie. Je hebt inkomen nodig dat nooit opraakt. Wij leven van ons passief inkomen en teren niet in op ons vermogen. Sterker nog het groeit nog steeds en blijft dat waarschijnlijk gewoon doen. Een blueprint protocol voor financiële vrijheid passend bij een oneindig leven.

Voor iedereen

Het principe van het protocol is de leefregels beschrijven die financiële vrijheid mogelijk maken. En deze leefregels opnemen in je systeem en zoveel mogelijk automatiseren zodat het gewoontes worden waar je niet over na hoeft te denken. Wilskracht en discipline zijn op langere termijn lastig vol te houden. Processen automatisch laten verlopen kan velen hierbij helpen. Daarbij is financiële vrijheid voor iedereen bereikbaar. Het is een relatief begrip, heb je minder inkomen heb je ook minder uitgaven en minder passief inkomen nodig. Heb je veel inkomen en kan je met weinig rondkomen dan is het makkelijker om het te bereiken, maar het is voor iedereen haalbaar. Degene met veel inkomen en veel uitgaven vinden het vaak lastiger. Ze zijn gewend aan een bepaald uitgaven patroon en je levensstijl verlagen is lastig. Dus goed nieuws voor iedereen: twee protocollen implementeren en het leven lacht je eeuwig toe.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *