Het leven is een groot experiment

experiment

Verandering is mogelijk

Altijd gedacht dat veranderingen lastig te realiseren zijn. Het afgelopen jaar heeft mij veel geleerd. De crux zit hem in het anders doen en dan komt de verandering vanzelf. Dat is best lastig voor een gewoonte beestje zoals ik, maar blijkbaar niet onmogelijk. Het inzicht is gekomen door 5 weken te fietsen in Frankrijk. Deze andere levensstijl zorgde voor een behoorlijk gewichtsverlies en dat opende mijn ogen. Blijkbaar kan ik wel degelijk veranderen, ik zal mijn oude gewoontes moeten doorbreken en nieuwe gewoontes moeten aanleren.

Het eetexperiment

De volgende stap was mijn eetgewoontes aan te passen. Hierover heb ik in mijn vorige blog geschreven. Door dit te zien als een experiment en mijn partner gezellig meedeed ging dit vrij gemakkelijk. Het experiment is nog niet helemaal afgelopen. We zijn nu op zoek naar hoe het ketogeen eten onderdeel van ons leven wordt. De nieuwe gewoontes zijn nog niet helemaal bekend. Ook het eten van een koekje zonder schuldgevoel is nog niet ingebed. Met de kennis die ik nu heb over voedsel verwacht ik niet dat we terugvallen in onze oude eetgewoontes.

Leeg leven

Mijn financiële vrijheid zorgt ervoor dat ik eigenlijk alleen maar vrije tijd heb. Ben je een werkende ouder met kleine kinderen dan kan je je hier waarschijnlijk niets bij voorstellen en nog minder bij het idee dat ik dit als een probleem ervaar. Ik worstel hier al langer mee. Zoals Jelle Hermus van SoChicken het beschrijft in zijn boek Steeds leuker over vrijheid, blijheid en betekenis, mis ik betekenis. Begrijp mij niet verkeerd. Ik ervaar veel vrijheid en blijheid, maar mijn leven voelt leeg. Vroeger had ik het zondagavond gevoel van de drukke week die voor mij lag. Nu heb ik het maandagochtend gevoel van de lege week in het vooruitzicht.

Niet veel opgeschoten

Ik zoek dus naar activiteiten die invulling geven aan deze betekenis. Om eerlijk te zijn ben ik al 12 jaar zoekende naar iets waar mijn passie ligt. In welke bezigheden kan ik volledig opgaan, oftewel waarvan kom ik in flow? Mijn werk tijdens Covid in de bakkerij/lunchroom heb ik als flow ervaren, maar dat is gestopt. Logisch zou zijn om dan zoiets weer te zoeken. De verplichting van aanwezig te moeten zijn zorgt ervoor dat ik dat nu niet meer wil. Mijn partner is vrij om te gaan en gaat dat ook zeker doen en ik zit dan vast aan een werkplek. Dat voelt niet goed. Ik wil graag locatie onafhankelijk kunnen werken. Mijn werk als blogger en het geven van financieel advies kan goed locatie onafhankelijk, maar echt flow heb ik hier nog nooit van ervaren.

Inspiratie op doen

Vorige maand ben ik naar FinCon geweest. Een financieel bloggers congres met allemaal money nerds. Ik wilde er altijd al eens naar toe, maar had nooit de stap gezet. Nu ik niet zoveel meer blog en eigenlijk mijn pen in de wilgen wilde hangen, ben ik er toch nog naar toe gegaan. Eens kijken of ik er nieuwe inspiratie op kan doen. Mocht dat niet gebeuren, dan had ik voor mezelf bepaald dat ik de stekker uit mijn blog zou trekken. Doordat deze blog er is mag je concluderen dat ik er geïnspireerd vandaan gekomen ben. Ik heb, door het volgen van veel verschillende soorten sessie, de conclusie getrokken dat ik mijn blog nooit volledig serieus heb genomen. Ik als voormalig IT-er kan mij veel meer verdiepen in de technische achtergrond van mijn website. Hoe werkt WordPress en SEO? Het inzicht krijgen en weten hoe dingen werken is vaak wel een vereiste voor mij om iets leuk te vinden en om in flow te komen. Ik heb graag controle.

Tijd voor een nieuw experiment

Voordat ik naar FinCon ging had ik wel bedacht dat er wat moest gebeuren. Ongelukkig zijn met zoveel vrijheid kan niet de bedoeling zijn. Mijn partner ging nog 2 weken vakantie houden op Bonaire en ik had het huis dus voor mij alleen. Een goed moment om een nieuw experiment op te pakken. Alleen in mijn bubbel heb ik mij 2 weken ondergedompeld in de meditaties van Joe Dispenza. ’s Ochtends bedenk ik samen met Joe hoe ik wil dat mijn leven eruitziet en ’s avonds kijken we terug hoe ik het die dag gedaan heb. Hoe ik wil dat mijn toekomst er precies uit gaat zien kan ik nog niet visualiseren. Hoe ik mij wil voelen weet ik wel. Door iedere dag bewust met mezelf bezig te zijn, leer ik mezelf kennen. Dit experiment loopt en zal nog wel even duren.

Smaakt naar meer

Ik weet in ieder geval dat ik heel blij word van leren. Ik wil veranderen en groeien. De eerste stap die ik gezet heb is dat mijn werkdag weer in ere hersteld is. Ik sta op tijd op, doe mijn oefeningen en meditatie en ga aan de slag. Tussen de middag een rondje hardlopen en daarna weer werken. Vooralsnog ga ik aan de slag met mijn website. Ook ga ik komend jaar naar Thailand om mij onder te dompelen tussen de digital nomads. Eens kijken hoe dat bevalt. Het leven is een groot experiment en zoals Joe het zegt ben ik de maker van mijn divine future.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *