Met de billen bloot

Met de billen bloot

Startende dienstverlening

Mijn website is nu ongeveer 1,5 maand in de lucht. Het webverkeer is stijgende en mijn dienstverlening wordt bekender. Langzaamaan vult mijn mailinglijst zich en ook het verkopen van mijn dienst gaat de goede kant op. De eerste nieuwsbrief is verstuurd en heel voorzichtig worden mijn mails en blogs wat commerciëler. Verkopen vind ik nog steeds lastig en daar verandert het internet niets aan. Belangrijk is om focus te blijven houden, standvastig te zijn en door te blijven zetten. Maar het valt niet altijd mee om er vertrouwen in te hebben en te houden.

Op de lange termijn

Vanuit de helikopterview is het wel makkelijker om het goede gevoel te houden. Ik weet dat ik met mijn kennis veel mensen kan helpen. Als ik maar volhoud dan zal dat er ook echt wel een keer uitkomen. Tussen nu en de komende 20 jaar is een hele lange tijd waarin mijn dienstverlening en hoe ik het in de markt zet, nog vaak aangepast en verbeterd kan worden. De dagelijkse gang van zaken is een ander verhaal. Alles is meetbaar en zichtbaar en vanuit dat oogpunt, vind ik dat het nog niet echt opschiet. Ben ik wel goed bezig, moet het anders, ben ik te duur of ben ik gewoon ongeduldig?

Stap voor stap

De succesverhalen die je overal voorbij ziet komen klinken allemaal zo simpel, maar ik ga ervan uit dat er meer mensen net als ik bezig zijn om voet aan de grond te krijgen. Stapje voor stapje. Via Twitter, Facebook, LinkedIn je doelgroep proberen te bereiken. Mensen worden overspoeld met informatie en inschrijven voor een nieuwsbrief wordt veel bewuster gedaan. Daarnaast is mijn product niet alledaags en vraag ik wel wat van mijn klanten. Het is niet net zo gewoon als een nieuwe televisie kopen. Wil je gebruik maken van mijn dienstverlening dan moet je met de billen bloot.

Confronterend

Het is niet alleen inzicht geven in waar je je geld aan uitgeeft, maar het wordt ook duidelijk wat er daadwerkelijk verdiend wordt. De werkelijkheid op tafel neerleggen voor een ander en de confrontatie met jezelf aangaan. Zeker voor een ondernemer is het goed om bewust te zijn van wat je nu eigenlijk echt verdient. Dit kan je op verschillende manieren inzicht geven: verdien ik zoveel en hou ik maar zo weinig over of verdien ik echt niet zo veel en is mijn onderneming meer een hobby?

Vervolg acties

Ik wil sneller en meer producten verkopen. Daarbij kan ik kijken naar verschillende aspecten: Is het wel duidelijk genoeg wat ik verkoop, is het resultaat wel waardevol ten opzichte van de prijs die ik vraag, is het product op deze manier wel verkoopbaar? Ik kan variatie gaan aanbrengen in mijn prijsmodel: mijn product tijdelijk aanbieden voor een lagere prijs en daarna de prijs stapsgewijs verhogen. Of mijn product aan een gelimiteerd aantal klanten tegen een super lage prijs aanbieden. Meer tijd investeren in marketing is ook mogelijk: Webinars gaan geven, advertenties plaatsen op Facebook, workshops organiseren. Testimonials op mijn website plaatsen en verhalen van ouderen die nu problemen krijgen met hun pensioen verder uitwerken. Mogelijkheden zat.

Wat kan ik verbeteren

Voor mij is het zo klaar als een klontje. Ik heb mijn geldzaken goed voor elkaar en wie wil dat nou niet? Dit is het moment voor mij om met de billen bloot te gaan. Laat mij weten wat er ontbreekt, niet goed is, anders moet. Ben ik bezig met het aanboren van een nieuwe markt en kost dat tijd, kan het duidelijker, is er geen behoefte, wil je je financiën niet delen, vertrouwen jullie me niet of zijn jullie gewoon nog niet zover. Hoe lang kan ik mezelf voorhouden dat ik goed bezig ben als de dagelijkse cijfers het niet aantonen? Het voelt niet alsof ik alleen met de billen bloot ga, ik sta volledig in mijn nakie.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *