Wil jij ook extra cashflow?

Cashflow

Eindelijk de stoute schoenen aangetrokken. Mijn eerste workshop staat gepland. Ik heb ervoor gekozen om deze eerste workshop gewoon bij mij in het dorp te doen. De locatie moet ik nog kiezen, maar het evenement heb ik alvast op Facebook aangemaakt. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen ga ik op zoek naar een geschikte locatie. Met mezelf afgesproken dat ook bij maar één aanmelding de workshop doorgaat. Het doel is om te starten met de workshop en op basis van ervaring het verder uit te breiden.

Zodra de workshop gereed is kan ik er ook voor kiezen om mijn kennis over te dragen via een webinar. Eigenlijk past dit beter in mijn lange termijn plan om locatie onafhankelijk te gaan werken. Ik kan gewoon vanachter de pc mijn kennis verspreiden. Het is mogelijk om overal ter wereld webinars te geven. Het enige dat je nodig hebt is internet en een laptop. Bij een workshop moet je lichamelijk aanwezig zijn op de afgesproken tijd en plaats.

De voor een webinar benodigde techniek en het niet in de ogen kunnen kijken van de aanwezigen zorgt ervoor dat ik in eerste instantie toch kies voor een workshop. Net als bij persoonlijke gesprekken doe ik dat ook altijd liever face-to-face dan via de telefoon. Ook is het makkelijker om meer interactie te krijgen. Om mijn dienstverlening zo goed mogelijk te krijgen is het belangrijk om te weten wat er speelt. Wat houd mensen tegen om bepaalde stappen te zetten en waar kunnen ze hulp bij gebruiken? Wat zijn de problemen waar ze tegenaan lopen?

De interactie is voor mij leerzaam, maar ik merk ook dat het kwartje beter valt door er met elkaar over te praten. Wat voor mij de afgelopen jaren vanzelfsprekend is geworden, is nog geen gemeengoed. Door in een gesprek over financiële vrijheid direct extra uitleg te geven of een koppeling te maken, blijkt vaak uit de eerstvolgende opmerking of het echt geland is. Zo niet dan kan je verder aanvullen of doorvragen. Alleen kennis overdragen via mijn e-book of website is niet voor iedereen voldoende. Veel leuker is het om met elkaar hierover in gesprek te gaan.

Komende maand ga ik weer les geven voor stichting LEF en ook heb ik me opgegeven om een presentatie te geven op een informatieavond voor startende ondernemers. Op deze manier hoop ik alvast een beetje warm te draaien voor mijn workshop. Het geven van een presentatie vind ik best spannend zowel live als via een webinar. De enige manier om dit kwijt te raken is door het vaker te doen.

In mijn workshop ga ik duidelijk maken waarom het genereren van passief inkomen belangrijk is. Wat de voordelen zijn om naast je werkinkomen ook een geldstroom vanuit passief inkomen te ontvangen. Wanneer ben je financieel vrij en aan welke knoppen kun je draaien om dit voor elkaar te krijgen. Bij het uitgeven van geld erover nadenken wat de consequenties hiervan zijn op je inkomen. Wordt de cashflow groter of zorgt het voor meer verplichtingen en vind ik dat het waard? Door te werken aan je financiële vrijheid ben je aan het werk voor later, maar ook voor als je eventueel arbeidsongeschikt wordt.

Wil jij ook de geldkraan aanzetten en gaan werken aan je financiële vrijheid dan ben je natuurlijk van harte welkom op mijn workshop. Woon je niet bij mij in de buurt dan is het nog even wachten op mijn eerste webinar of mijn volgende workshop. De bedoeling is om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zodat ook hun geld gaat stromen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *