Verandering

Verandering

Als start van het nieuwe jaar heb ik besloten om deze fris te starten. Gewoonlijk voel ik me op 1 januari niet echt fit doordat we te laat naar bed zijn gegaan en teveel gegeten en gedronken hebben. Tevens gaan we bij de wederzijdse ouders op visite en van binnen zitten wordt het hoofd niet helderder. Om fris en fruitig op visite te zitten heb ik besloten om een duik te nemen in het koude water en de plek om dat te doen is natuurlijk Scheveningen. Dus ik ben op tijd uit mijn bed gekomen en heb de Unox duik fysiek meebeleefd. Een aanrader om het jaar goed te beginnen. Het voelt echt als een goede start maar dan moet je misschien wel net als ik een duik nemen en niet alleen pootje baden.

Afgelopen jaar had ik als goed voornemen dat ik meer ging doen. Terugkijkend is dat best gelukt. Ik ben al een jaar wekelijks aan het bloggen, ik ben structureel kilo’s afgevallen, ik ben gaan dividend beleggen en als het goed is heb ik mijn FFP gehaald. Het serieus RS500 zeilen is nog niet gelukt en ook heb ik nog niet mijn website gerealiseerd waar, eventueel tegen betaling, waardevolle informatie van afgehaald kan worden. Deze punten neem ik dus mee naar het nieuwe jaar. Tevens heb ik bedacht dat ik de 10 kilometer in 50 minuten wil kunnen lopen en kan ik ook nog 2 kilo afvallen. Het aangepaste lijstje ligt voor mijn neus en ik word er dus dagelijks aan herinnerd.

Al met al gaat het eigenlijk best goed. Alleen ben ik een persoon van gewoontes en kies vaak voor hetzelfde. Mijn weken gaan steeds meer op elkaar lijken en hoewel het vertrouwd is, word ik er wel onrustig van. Ik ben niet echt flexibel maar ik weet niet waar het vandaan komt maar het benauwd me dat ik al een goede voorspelling kan maken hoe de komende week, maand en jaar gaan verlopen. Om dit tegen te gaan heb ik besloten dat dit het jaar van de verandering wordt. Wat er op neer komt dat ik bij het nemen van beslissingen kies voor het onbekende.

Ik ben in december daar al voorzichtig mee begonnen. Niet standaard dezelfde gewoontes volgen maar daadwerkelijk andere stappen zetten. En zoals Einstein al aangaf: “Als je blijft doen wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg”. Dit is niet genoeg meer en ik wil dus gaan veranderen. De eerste stap is al gezet. Ik ben vanaf nu geen budgetcoach meer maar een money coach. Je kan je afvragen of het verschil in naamgeving nu echt het verschil gaat maken, maar het is een eerste stap. Budget is een woord wat niet bij mij past. Budget wordt gebruikt voor goedkoop, weinig, afgepast, op de prijs lettend en dat hoort niet bij mij. Ik koop niet veel maar wel altijd kwaliteit en prijs is hierbij vaak van ondergeschikt belang. Geld daarentegen is wel belangrijk voor mij en ben er wel heel bewust mee bezig.

Wat mij dan wel weer verbaast is dat het veranderen van de naam mij veel energie geeft. Ineens krijg ik allemaal goede ideeën en zie weer veel meer en andere mogelijkheden. Ik blijf nog steeds mensen helpen met hun financiën maar ze hoeven niet perse schulden te hebben. Mijn vizier komt te liggen op het opbouwen van vermogen in plaats van het aflossen van schulden. In plaats van naar schuldhulpverleningscongressen te gaan en me verder te verdiepen hoe het werkt met de toeslagen en de deurwaarders kan ik mijn aandacht vestigen op zaken die mij veel meer interesseren. Het bezig zijn met beleggen en kijken waarin geïnvesteerd kan worden vind ik veel leuker om te doen.

Mijn werkzaamheden voor mijn klanten veranderen niet veel. Nog steeds is het belangrijk om goed inzicht te hebben, besparingen door te voeren en je schulden af te lossen maar daarnaast kan je ook starten met het opbouwen van vermogen. Met het laatste kan ik wel een nieuwe doelgroep bereiken waarvoor als start dezelfde werkzaamheden uitgevoerd moeten worden als ik tot nu toe gedaan heb. In plaats van het daadwerkelijk zelf uitvoeren kan ik het dan veel meer doen op basis van instructies via video of handleiding. Het bewust kiezen voor money coach geeft in ieder geval mogelijkheden waar ik blij van wordt.

Het is makkelijk om terug te vallen in mijn oude gewoontes en daarom wil ik regelmatig herinnerd worden aan mijn besluit. Om dit te realiseren dacht ik dat ik aan mijn armbandje de kraal gehangen had die staat voor verandering. Na nog een zorgvuldige opzoekactie blijk ik de kraal van victorie gekozen te hebben. Bij nader inzien is dit veel beter. Op deze manier word ik getriggerd voor het te behalen resultaat. Het gaat niet om het veranderen op zich maar op de overwinning op mijzelf door te veranderen en af te stappen van de gebaande wegen. Wel jammer dat ik een Brabantse vriendin heb. Dit jaar ga ik dus voor het eerst van mijn leven carnaval vieren. Ik twijfel of dit gaat zorgen voor een positieve bijdrage in mijn leven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *