Evangeliseren

De kogel is door de kerk, ik heb mijn niche bepaald. Eigenlijk is het zo duidelijk als wat en is er maar 1 echte logische doelgroep voor mij. De starters op de arbeidsmarkt die net begonnen zijn met het werken in loondienst. Ze zijn misschien nog thuiswonend of zitten nog in hun studentenflatje. Ook is het mogelijk dat ze, net als ik indertijd, pas zijn gaan samenwonen. Ze staan in ieder geval aan het begin van hun carrière, zijn ambitieus, hebben minimaal een HBO opleiding en het belangrijkste is dat ze de tijd hebben zodat deze zijn werk kan doen.

Heel even gedacht aan de zzp’er maar een startende zzp’er heeft nog hele andere problemen dan een starter in loondienst. De zzp’er moet meer buffers opbouwen omdat hij onzekerder is qua inkomsten. Misschien investeringen doen voor zijn bedrijf, nadenken over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en rekening houden met de belastingdienst. Maar de belangrijkste reden is eigenlijk dat ik wil kunnen putten uit mijn eigen ervaring en zowel mijn partner als ik zijn tot nu toe het grootste gedeelte van ons werkzaam leven in loondienst geweest en we hebben daar dan ook de basis gelegd voor ons opgebouwde vermogen.

Maar of we nu over een zzp’er praten of een starter in loondienst, geen van beiden zijn bezig met de verre toekomst. Financieel vrij worden, pensioenopbouw of stoppen met werken zijn issues waar ze überhaupt nog niet aan denken. Ze zijn nog maar net begonnen met werken en moet je nu dan al bezig zijn met wanneer je wilt stoppen. En het antwoord is eigenlijk ja. Om eerder te kunnen stoppen of een goed pensioen op te bouwen is veel geld nodig. Dit is veel makkelijker te realiseren als je daar vroeg mee begint. Indien je hier pas op je 40-ste over na gaat denken heb je al 15 jaar opbouw voorbij laten gaan.

Daarnaast komen er ook al eerder belangrijke financiële vragen naar boven. Hoe ga je om met de eventueel opgebouwde studieschuld? Ga je een huis kopen of blijf je huren? En als je wilt kopen, hoeveel wil of kan je lenen en hoeveel eigen geld heb je nodig? Wat zijn de consequenties qua belasting van samenwonen en een eigen huis kopen maar ook hoe gaat het erfrecht hiermee om. Heb je wel of niet een samenlevingscontract of een testament nodig?

Voldoende onderwerpen waarbij ik kan helpen. Wat alleen jammer is, is dat mijn doelgroep dit alles niet als een probleem ervaart en dus niet actief op zoek is naar mij. Laat staan dat ze mij voor mijn diensten gaan betalen. Alhoewel het nu wel zo is dat je bij de bank ook voor advies moet gaan betalen en de vraag is hoe objectief deze is. De taak aan mij is nu om duidelijk te maken dat mijn diensten veel toegevoegde waarde bieden voor mensen die financieel vrij willen worden. Ik moet hetzelfde voor elkaar zien te krijgen als Steve Jobs heeft gedaan met de iPad. Niemand wist dat hij een iPad nodig had maar nu kan niemand meer zonder.

In Amerika doen veel coaches aan storytelling, kijk eens hoe goed ik het heb gedaan en als ik het kan, kan jij het ook. Allemaal zijn ze met een achterstand begonnen en alles is altijd meer dan goed gekomen. Ik kan dus mijn eigen verhaal vertellen en laten zien hoe goed het allemaal met mij gaat en dat ik voor mijn 50-ste financieel vrij ben. Dat kan jij ook! In mijn hoofd hoor ik de Amerikaanse “tel sell” stem al praten. Voor mij voelt het niet comfortabel maar als je het andersom bekijkt klinkt het alsof het niet anders kan. Stel dat ik het financieel niet allemaal onder controle zou hebben, waarom zou je dan naar mij luisteren?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *