Afsluiting jaar

Afsluiting jaar

Bijna is het weer het einde van het jaar en dan beginnen we weer opnieuw. Voor iemand die graag dingen afrond en werkt met lijstjes en doelstellingen is het altijd een mooie tijd. Opruimen, zaken afronden, terugkijken hoe het gegaan is en weer nieuwe doelstellingen verzinnen. Even een paar weken tijd om orde op zaken te stellen en dan kan ik weer beginnen met een schone lei. Een nieuw jaar met weer nieuwe kansen. Laten we maar zeggen dat ik de komende 2 weken het jaar opruim en opruimen dat doe ik graag.

Ik heb dus niet echt vakantie maar meestal voelt het wel zo. Mijn zoon hoeft niet naar school en ik heb weinig verplichtingen, niet vroeg uit mijn bed en lekker dingen op mijn gemak doen. Toch zorgt het einde van het jaar op het moment voor een enorm onrustig gevoel. Ik ben druk bezig om mijn website in de lucht te krijgen en dat proces loopt op zich goed. Het kost tijd en er horen veel beslissingen bij en dat vind ik lastig, maar daar kom ik wel uit. De onrust wordt veroorzaakt door al het extra werk wat ik er bij kan verzinnen.

Bij een website hoort een huisstijl, maar dan moet ook alles in de huisstijl. Blogs, inspiratiemails, productsheet, facturen en mijn e-book. Het grootste probleem is dat ik het niet helemaal kan overzien en eigenlijk moet het ook allemaal af zijn, voordat mijn website de lucht in gaat. Ik ben bezig met een lijstje en ik weet niet of het volledig is. Daarnaast kan ik ook niet zo goed inschatten hoeveel tijd het me gaat kosten. Eigenlijk wil ik gewoon freewheelend het jaar uit en af en toe iets doen. De onrust wordt veroorzaakt doordat er teveel werk op mijn bordje ligt. Ik moet eigenlijk gewoon hard werken.

De planning van de nieuwe website is onverwachts een goed moment. Alles van de laatste jaren valt samen en het voelt alsof ik nu echt ga beginnen. Geen mooier begin dan starten in het nieuwe jaar. Mijn doelstelling voor het nieuwe jaar is dan ook gemaakt. Komend jaar gaat mijn bedrijf echt draaien, daar ga ik alles voor doen. En lukt het in het jaar niet om op deze manier een goed inkomen te genereren dan stop ik ermee om het een bedrijf te noemen. Ik ga dan misschien wel verder, maar dan heb ik er een hobby bij. Het nieuwe jaar wordt het jaar van de waarheid.

Ik zal mijn dienst via social media onder de aandacht gaan brengen, maar ook de gewone media werkt mee. Je zou net als Patricia Paay op je 66e nog moeten werken. Terwijl ze in haar carrière toch voldoende geld verdiend heeft om ook nu nog goed te kunnen leven. Had ze toendertijd maar iets vaker aan later gedacht. En wie had er ooit kunnen bedenken dat een baan bij een bank toch niet zo zeker zou zijn. Veel mensen worden ontslagen en hoe makkelijk is het dan om een andere baan te krijgen wanneer er zoveel uit een zelfde branche op straat komen. Met geld achter de hand kan het leven gewoon doorgaan. Onbetaalbaar volgens mij.

Het wordt hoog tijd dat we gaan stoppen met alles maar op te maken. Het nieuwe jaar wordt het jaar van het afbouwen van schulden en het opbouwen van vermogen. Ik ga jullie daarbij helpen, maar eerst nog even de boel opruimen en alles klaarmaken voor het nieuwe jaar. Laat dit jullie niet weerhouden om alvast te beginnen met consuminderen. Zo net voor de kerst is er geen beter moment. Minder eten inkopen, want het is toch altijd teveel. En in plaats van een cadeautje gewoon een storting op de spaarrekening van kinderen die toch al omkomen in het speelgoed. En waarom al dat vuurwerk afsteken, de helft minder is meestal ook al goed. Op deze manier sluiten we het jaar mooi af en hebben we in januari gelijk een goede start.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *