Heisessie

In mijn vorige baan hadden we zeker ieder jaar, voordat de begroting van het nieuwe jaar goedgekeurd moest worden, een heisessie. Met het managementteam een dag met elkaar op pad en plannen maken voor het nieuwe jaar of voor de komende 5 jaar. Van te voren alles goed voorbereiden en op de dag zelf presenteren, commentaar leveren en brainstormen. Met elkaar in een omgeving waar het goed toeven was. Leuk uitzicht, lekkere lunch, ruimte voor een wandeling, compleet anders als op kantoor en meestal niet op de hei.

Het waren altijd leuke dagen en ook erg nuttig en ik heb bedacht dat ik deze voor mijn bedrijf ook kan gebruiken. Alles moet ik nu alleen doen en soms blijf je in rondjes doordenken. Ook moet er een voor mij uitdagend plan komen en ik ben toch iemand die wel graag binnen haar comfort zone blijft. Mijn partner heeft genoeg aan zijn eigen werk en daardoor doordeweeks niet genoeg vrijheid in zijn hoofd om mee te kunnen denken. Ook vind hij het mijn bedrijf en snapt niet waarom hij zich daar druk over moet maken. Na wat uitleg over de mogelijkheden die ik zie om via mijn bedrijf passief inkomen op te bouwen heeft hij aangegeven wel mee te willen doen met een heisessie.

Het was er nog niet van gekomen maar nu in de vakantietijd doet zich daar ineens een mooi moment voor. We hebben vakantie en onze zoon is meegevraagd om een weekje te gaan kamperen met een vriendje. We hebben dus ineens een week tijd en mijn partner heeft alle rust in zijn hoofd om met mij mee te denken over mijn bedrijf. Ook de omgeving is goed, gezellig op het water beetje zeilen, en van haventje naar haventje verkassen. Geen heisessie maar een zeilsessie. Alleen jammer dat ik niet van alles heb voorbereid. Maar in plaats van 1 dag hebben we een hele week dus dat moet goed komen.

Al pratende komen we erachter dat we moeten bepalen wat we nu eigenlijk willen. Nu is ons kind nog thuis maar over een paar jaar zal hij ook zijn eigen plan trekken en als hij het niet zelf doet dan zullen we hem er een beetje bij helpen. Als het goed is zijn we dan financieel vrij of een heel eind op weg. Ik geloof niet dat we willen stoppen met werken maar het zou wel leuk zijn om overal je werk te kunnen uitvoeren op een tijdstip dat het ons uitkomt.

De reden waarom mijn partner mee moet doen in mijn heisessie kon ik van te voren niet benoemen. Maar het is duidelijk geworden, het is niet een heisessie alleen voor mijn bedrijf maar voor ons samen waar we naar toe willen werken. Mijn bedrijf is hier een onderdeel van en de doelen moeten afgestemd zijn op het grotere geheel. Ik denk dat de vakantie een goed moment is om hierover samen te praten. Even weg van huis en je hoofd vrij van de dagelijkse besognes. Doelen stellen voor je leven en hiervoor dan een planning en een begroting maken. Ik denk dat bij menig huishouden meer tijd besteed wordt aan het plannen en begroten van een vakantie.

Er zit wel een extra risico aan om dit in de vakantie te doen. Het percentage scheidingen ligt na de vakantie al vaak hoger dan normaal en als je tijdens de vakantie erachter komt dat jullie ideeën voor later niet overeenkomen komt dit het percentage niet ten goede. Maar welke kant het ook op mag gaan, het blijft handig om inzicht te hebben in de huidige situatie zodat je daarvandaan samen of alleen het plan voor de toekomst kan maken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *