Veel geld verdienen mag

geld verdienen

Geld als middel om op eigen benen te staan

Als money coach ben ik veel met geld bezig. Dit is niet alleen van de laatste jaren, maar eigenlijk vanaf het moment dat ik ben gaan werken. Ik vind geld leuk en naarmate ik me er meer in verdiep, ga ik steeds meer mogelijkheden zien. De eerste jaren was het een middel om mijn eigen leven op te starten. Het verdienen van geld zorgde ervoor dat ik op eigen benen kon staan. Geld overhouden was niet relevant, rondkomen was het belangrijkste.

Van huurflat naar koophuis: op zoek naar zekerheid

Samen met mijn partner vanuit een huurflat naar ons eigen koophuis en het spannend vinden of het allemaal wel betaalbaar voor ons zou zijn. Geen risico lopen en veel zekerheid hebben was onze uitdaging. We gingen niet over één nacht ijs. De bijbehorende hypotheek was betaalbaar met één salaris, je weet namelijk nooit hoe het leven loopt. Niet alles opmaken en buffers opbouwen om onverwachte zaken op te kunnen vangen. Zonder het gevoel te hebben dat we onszelf te kort deden, hebben we flink vermogen opgebouwd.

Omgaan met geld: werk en privé verweven

Naast het opbouwen en in stand houden van ons vermogen is het omgaan met geld ook mijn werk geworden. Toch knaagt er een gevoel aan mij dat het niet goed is dat ik veel met geld bezig ben. De grapjes over mij zijn vaak budget gerelateerd. Ook hang ik veel te veel waarde aan zekerheden die ik met geld probeer te krijgen. Al pratende met ondernemers heb ik altijd het gevoel dat ik me verdedigen moet. Zij geven aan het hebben van geld niet belangrijk te vinden. Als ze geld hebben dan willen ze dat investeren in hun bedrijf. Wat nu zekerheid? Ik weet hoe ik geld kan verdienen, dus als ik het allemaal kwijt raak dan bouw ik het wel weer opnieuw op.

Ondernemers en hun kijk op geld en zekerheid

Zo vinden ze het verdienen van veel geld een leuke bijkomstigheid van het werken dat ze graag doen. Ondernemers gaan ook allemaal dood als ze zouden moeten stoppen met werken. Het leven heeft dan geen zin meer, want het enige alternatief voor werken is blijkbaar thuis zitten en niets doen. Hobby’s hebben ze niet en op vakantie willen ze wel een weekje, maar zeker niet te lang. Een lange rondreis, eerder stoppen met werken of een sabbatical staat niet op hun wensenlijstje.

Werken als levensdoel: geen ruimte voor andere plannen

Het feit dat ik bezig ben om met geld geld te maken, is volledig irrelevant. De keuze hebben om te stoppen met werken of niet meer verplicht te hoeven werken vind ik fijn, maar blijkbaar ben ik geen echte ondernemer. Het feit dat ik geld belangrijk vind is bijna iets om me voor te moeten schamen. De ondernemers die ik ken geven in ieder geval veel geld uit aan zakelijke reizen, korte tripjes, kinderen en auto’s. Geld moet rollen en je moet wel leven. Ik krijg daardoor het gevoel dat ik mijn geld onvoldoende laat rollen en daardoor minder geniet van het leven.

Geld verdienen versus geld behouden: een kwestie van perspectief

Zakelijk veel geld verdienen is volgens mij statusverhogend. Dit geld mag je niet gebruiken om vermogen op te bouwen voor privé doeleinden, want dit gaat dan ten koste van het eigen bedrijf. Het geld zakelijk of privé consumeren is geen probleem. Liefst zakelijk, want dan betaalt de belastingdienst mee. Succesvolle ondernemers verdienen veel, maar geven ook veel uit. In hun ogen doe ik het niet goed. Ik ben iemand die het behouden van geld belangrijk vind. Een geldwolf, die niets anders doet dan haar geld oppotten.

De uitdaging: ondernemers overtuigen om vermogen op te bouwen

Ik weet niet welke argumenten ik voor ondernemers kan gebruiken om naast hun bedrijf ook vermogen op te bouwen voor later. Ze laten geld makkelijk rollen, maar willen dit geld niet investeren in andere bedrijven. Spreiding is een vies woord en aandelen zijn risicovol en ze hebben er geen grip op. Ik weet zeker dat mijn manier van met geld omgaan ook voor hun van toegevoegde waarde is. Mijn imago als geldwolf gaat ze in ieder geval niet over de streep trekken. Wat wel?

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *