Samenwerken aan jouw financiële vrijheid

microlab

Gecertificeerd financieel planner

In 2014 heb ik mijn diploma gehaald als financieel planner. Echt als financieel planner ben ik toen niet aan het werk gegaan. Ik heb mensen geholpen met het oplossen van hun schulden, maar een financiële planning heb ik nooit verkocht. Het was misschien slim geweest om als financieel planner te gaan werken in loondienst. Ervaring op doen en zekerder worden van mezelf. Vermogensopbouw voor klanten voor het haalbaar maken en het bereiken van doelen. Ik voelde mij erg verantwoordelijk voor de op de beurs behaalde resultaten van mijn klanten. De vraag die ik mij regelmatig stelde was wat ik mij allemaal wel niet op m’n hals haalde. Ik had het geld niet nodig en zat niet te wachten op de eventuele problemen.

Tijden veranderen

Ik heb de afgelopen 10 jaar niet stil gezeten. Ik ben doorgegaan met het bloggen en ben mij altijd blijven ontwikkelen in financiën. Mijn certificering als financieel planner zorgt ervoor dat ik via permanente educatie op de hoogte blijf van veranderingen. Daarbij heb ik de afgelopen jaren aardig wat mensen via mijn blog en in mijn omgeving geholpen op vrijwillige basis. Ik kom er steeds meer achter dat ik voor mensen van waarde kan zijn. Ik lees voor mijn lol veel over het opbouwen van vermogen, vastgoed en financiën in zijn algemeen. Daarbij is de combinatie geld en gedrag ook een onderwerp dat altijd mijn aandacht pakt. Ik heb vanaf mijn dertigste veel kennis opgebouwd over geld, daar kan ik wat mee doen.

Hoe verder?

Na een goed jaar van echte vrijheid, veel reizen en geen verplichtingen, gaf ik een tijdje geleden al aan dat ik dit niet wil blijven doen tot mijn pensioen. Ik vind mijn leven leeg en wil graag meer invulling. Ik ben er achter gekomen dat ik blij wordt van werken aan mezelf en verder groeien. Dat ik in staat ben om te veranderen heb ik ook ervaren. Mijn blueprint protocol werkt, ik wil een fit lichaam, veel energie hebben en gezond leven. Ik ben dagelijks bezig om hiervoor verbeteringen door te voeren in mijn gewoontes. Hiervan is mijn persoonlijke ontwikkeling ook een onderdeel. De manier om mezelf echt verder te ontwikkelen is om een eigen bedrijf te bouwen rond mijzelf als financieel planner.

Groei en bloei

Een mooie uitdaging die voor veel groei en ontwikkeling van mijzelf, maar zeker ook voor mijn dienstverlening kan zorgen. De afgelopen 10 jaar hebben mij al goed geholpen en het voelt als een vliegende start. Mijn website wordt goed bezocht en ik weet waar ik voor sta. Ik pluk zelf al jaren de vruchten van mijn opgebouwde kennis. Daarbij ervaar ik steeds vaker dat het jammer is dat mensen niet eerder naar mij toegekomen zijn. Mijn methode en website zijn tot nu toe gericht op de doe-het-zelver, maar ik merk steeds meer dat mensen wel willen maar om diverse redenen niet de eerste stap zetten om te gaan werken aan hun financiële vrijheid. Dus ik ga nu diensten leveren die de klanten daarbij helpen. Voor de één is het om het gebrek aan kennis op te vullen en voor anderen om het gebrek aan tijd op te vangen.

Iedereen financieel vrij

Het pad naar financiële vrijheid vind ik nog steeds een mooie manier om naar financiën en pensioen te kijken. Als we met pensioen gaan dan zijn we allemaal financieel vrij. De één heeft het dan beter voor elkaar dan de ander. Je kan bijvoorbeeld jonger dan de pensioengerechtigde leeftijd zijn of je kan ervoor kiezen meer pensioen op te bouwen. Bewust sturen naar vermogensopbouw om in de toekomst minder of misschien wel helemaal niet afhankelijk van je werkinkomen of de overheid te zijn is altijd een mooi doel. Ieder bepaalt voor zichzelf wat hij belangrijk vindt. Inzicht in hoe je ervoor staat en via een plan naar een gewenst resultaat sturen. Ik kan je erbij helpen. Een samenwerking waarbij je zelf aan het stuur staat of ik zaken uit handen neem. Of iets er tussen in.

Koffie drinken

Ik ben begonnen met het veranderen van omgeving, voor mij de makkelijkste manier om nieuwe gewoontes aan te leren. Ik heb een zwerfwerkplek bij Microlab in Rotterdam. Buiten de deur werken zorgt voor meer structuur en minder afleiding. Ik heb weer werk- en reistijden, maar het is fijn om tussen de werkende mensen te zijn en daarbij ben ik graag in Rotterdam. Ik ben nog aan het onderzoeken voor welke doelgroep ik diensten als financieel planner kan leveren. Ervaar je financiële uitdagingen in je leven waar je hulp bij kunt gebruiken, dan zou ik graag een kopje koffie met je willen drinken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *