Meer praten over geld

praten over geld

Energie van werken

Ik ben nu een maand geleden gestart met mijn bedrijf. Een werkplek in Rotterdam is een wereld van verschil. Het geeft een andere energie en zorgt voor veel meer focus. Ik ben aan het werken met anderen om mij heen die ook aan het werk zijn. Er is veel minder afleiding dan thuis. Ik hoef hier de vaat niet op te ruimen en de wasmachine aanzetten kan niet. Ben ik thuis erg geneigd om afleiding te zoeken in dingen die ik in huis kan doen, hier is er geen afleiding. Mijn aandacht is gericht op het bedenken van werkzaamheden die ik kan doen om mijn bedrijf succesvol te maken.

Duidelijkheid

Als je gewoon weet wat je moet doen, dan snap ik dat je thuis kan werken. Dan zijn de huishoudelijke karweitjes gewoon een welkome onderbreking tussen je geplande activiteiten door. Even staan, lopen en bewegen en je gedachten verzetten helpt je om daarna de volgende taak van je lijst weer op te pakken. Ik heb mijn werkzaamheden voor een dag nog niet inzichtelijk. Mijn bedrijf is in ontwikkeling en ik zal steeds meer duidelijkheid krijgen over welke taken er dagelijks gedaan moeten worden. Doordat dit nog zo los-vast is, was het thuis makkelijk om gewoon tussentijds afspraken te maken. Even naar de kapper, boodschappen doen, bakje thee met een vriendin, rondje hardlopen. Ik liet mij makkelijk afleiden. Hier heb ik nu geen last meer van. Ik zit op kantoor en ben aan het werk.

Teveel tijd beschikbaar

Nu ik een afspraak heb met mijn werkplek, plan ik mijn privé activiteiten veel meer om mijn werk heen. Ik heb de afspraak met mezelf gemaakt dat ik minimaal 4 dagen werk. Nog geen vaste tijden van 9 tot 5, ik wil wel voorzichtig wennen aan het inleveren van vrijheid. Maar door een werkdag te hebben, ervaar ik veel meer tijd om daadwerkelijk werkzaamheden op te pakken. Vloog voorheen de dag voorbij zonder wezenlijk wat gedaan te hebben, nu heb ik mega productieve dagen. Er komt meer werk uit mijn handen. Niet alleen op mijn werk, maar ook thuis. Minder tijd beschikbaar maakt mij productiever.

Veel nieuwe contacten

Ik haal meer voldoening uit mijn dagen, maar het leukste van het werk is toch wel de nieuwe contacten. Naar aanleiding van mijn uitnodiging om eens langs te komen voor een koffie of thee heb ik veel gesprekken met nieuwe mensen. Praten over doelen, wensen, verlangens, wat geld voor hen betekent. Een open gesprek over geld. Een uitwisseling van ervaringen en leerzaam naar beide kanten toe. Dus mocht je dat leuk vinden, de uitnodiging staat nog steeds. Praten over geld doe ik graag.

Terugkomend item

Geld is zo persoonlijk en het is eigenlijk raar dat we niet veel vaker met elkaar hierover van gedachten wisselen. De gesprekken zijn fijn en net zoals bij praten over andere zaken helpt het uitspreken van je ideeën vaak bij het op een rijtje zetten van wat nu echt belangrijk voor je is. Alle mensen die ik de afgelopen periode gesproken heb zijn het hierover eens. Het is fijn om je situatie met anderen te bespreken, maar in hun eigen omgeving wordt niet gepraat over geld. Ze hebben niemand om erover te praten en in sommige gevallen zelfs niet eens de partner.

Geld is belangrijk

Geld is als middel belangrijk om een goed leven te leiden. Het kunnen betalen van je rekeningen en geen schulden opbouwen zorgt voor minder stress. Daarnaast heb je vaak geld nodig om je wensen en doelen te kunnen realiseren. Het gaat niet om rijk worden, maar het gaat om het leven te leiden waarin je voldoende geld hebt om keuzes te maken waar je blij van wordt.

Mooie gesprekken

Het is jammer dat de heersende mindset is dat over geld praten niet gepast is. En dat is echt heel jammer. Geld is zoveel meer dan hetgeen dat op je salarisstrook staat, het saldo op je spaarrekening of beleggingsresultaten die je behaalt. Je hoeft niet alles open en bloot op tafel te leggen. Help elkaar door te vertellen hoe je met je geld omgaat. Vertel welk percentage van je salaris je spaart. Welke problemen je hierbij ervaar. Of je aan het beleggen bent en waarom en wat je er leuk en lastig aan vindt. Leer van elkaar en heb goede gesprekken over wat je met het geld wil gaan doen. Vertel je dromen en hoe je die denkt te gaan realiseren. Weer eens een ander onderwerp dan het weer, voetbal of de kinderen. Ik heb mooie gesprekken over geld en die gun ik jullie ook.

2 antwoorden
 1. Fabian
  Fabian zegt:

  Hoi Petra,

  Leuk om te lezen dat je weer aan het werk bent en wel 4 dagen per week en je dat productiever maakt zowel op je werk als prive.

  Moet ik het werk zien als zinnige invulling van je vrijetijd en geen nieuwe ratrace?

  Gr. Fabian

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Inderdaad een zinnige invulling van mijn vrije tijd. Nieuwe missie “Iedereen financieel vrij”. De ratrace is doorbroken ik zit niet gevangen. Geen zin meer dan kan ik stoppen. :-) Vooralsnog geeft het heel veel energie, nieuwe mensen, nieuwe ideeën, het borrelt.

   De uitdaging zit er wel in dat het vrij blijft voelen. Ik kan zomaar een workaholic worden en dat is niet de bedoeling.
   Tijd zal het leren.
   Groet,
   Petra

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *