Hoe vind je financiële vrijheid?

hashtags

Hoe bereik je niet alleen je volgers?

Ik ben met behulp van Instagram bezig om meer fans voor het onderwerp financiële vrijheid te krijgen. Sociale media inzetten om een groter bereik voor mijn blogs en mijn website te krijgen. Net zoals bij alle andere sociale media plaats je bij Instagram foto’s met tekst en deze verschijnt dan in de tijdlijn bij jouw volgers. Om niet alleen bij je volgers in het vizier te komen kan je bij je berichten ook hashtags plaatsen. Door de juiste hashtags te gebruiken kunnen je berichten door anderen gevonden worden. Goede hashtags zijn dus nodig om door je doelgroep gevonden te worden.

Financiële vrijheid wordt nog niet veel gebruikt

Door te zoeken op #financiëlevrijheid kom ik er achter dat er nog niet veel gebruik van wordt gemaakt. Als het dan al gebruikt wordt gaat het over geld verdienen via multi-level-marketing (MLM). Dit is niet de doelgroep waar ik mij op richt. Ook #passiefinkomen zorgt ervoor dat ik terecht kom bij mensen die snel rijk willen worden zonder er veel voor te doen. Gewoon een website starten, iets online aanbieden, zoals een cursus of via affilliate-marketing spullen aanbieden en het geld stroomt binnen. Niet mijn manier om financieel vrij te worden.

Financial independence, retire early

In Amerika leeft het veel meer. Als je zoekt op #financialfreedom dan vind je heel veel berichten. Ongetwijfeld ook de MLM-organisaties, maar veel meer berichten van mensen die net als ik bewust bezig zijn met FIRE: Financial Independance, Retire Early. Ik heb met mijn Nederlandse website en kennis van de Nederlandse financiële wetgeving natuurlijk helemaal niets aan Amerikaanse volgers. Het is voor mij dus belangrijk dat als ik mijn berichten post dat ik hier Nederlandse hashtags bij plaats, want ik wil graag door Nederlanders gevonden worden. Het is wel fijn om te zien dat het in Amerika leeft. Dan is het nog maar een kwestie van tijd voordat het hier ook aanslaat. Net zoals de fastfoodketens en halve liters frisdrank met als gevolg steeds meer dikke mensen, wij Nederlanders volgen wel.

Niet één hashtag maar meerdere

Mijn doelgroep is dus nog niet aanwezig onder een hashtag. Net zoals zoveel anderen zal ik dus gebruik moeten maken van een heel arsenaal aan #hashtags om mijn berichten onder de aandacht te krijgen. #geld #sparen #consuminderen #budget #pensioen, #vroegpensioen #beleggen #dividend #passiefinkomen #zzppensioen #aflossen #persoonlijkefinanciën #ontsnappenuitderatrace #stoppenmetwerken #financiëleonafhankelijkheid #arbeidsongeschikt #broodfonds. Het voelt als schieten met hagel.

Hoe bereik je financiële vrijheid

De manier om financieel vrij te worden is door stapsgewijs de juiste keuzes te maken. Je wilt minder afhankelijk worden van je werkinkomen en daarvoor ben je kritisch op je levensstijl. Je gaat voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Je neemt beslissingen die ervoor zorgen dat je doel dichterbij komt en je laat je hierbij niet gek maken door anderen. Passief inkomen opbouwen door geld te sparen en dit zorgvuldig te investeren (#investereninvastgoed, #dividendbeleggen en #obligaties). Geen snelle oplossingen, maar gedegen investeringen doen die zorgen voor lange termijn resultaten. Om dit alles te bereiken besteed je aandacht aan je persoonlijke financiën. Voor je het weet heb je het gevonden:  #financiëlevrijheid.

2 antwoorden
 1. René Landman
  René Landman zegt:

  Hoi Petra,

  Wellicht nog een paar hashtags:
  #vrijetijd #rentenieren #financieelgenieten # alledagenvakantie . Op een gegeven moment gaat het wel lopen.
  Succes.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *