Ben je of leef je als miljonair?

Miljonair

Aantal miljonairs in Nederland

Volgens een onderzoek van Van Lanschot telde Nederland in 2016 106.200 miljonairs, wat neerkomt op 1,4% van de 7,5 miljoen huishoudens. Deze groep omvat ook ondernemers, waarvan een aanzienlijk deel van hun vermogen in hun bedrijf is geïnvesteerd. Het gemiddelde vermogen van deze miljonairshuishoudens bedraagt 2,9 miljoen euro, exclusief de waarde van de eigen woning.

Komt niet overheen met verwachting

Als ik om me heen kijk, vind ik het aantal miljonairs in Nederland niet echt hoog. Blijkbaar leven veel mensen alsof ze miljonair zijn, gezien hun levensstandaard, maar zijn ze dat in werkelijkheid niet. Ik zie veel dure auto’s, grote boten, merkkleding, luxe vakanties en enorme huizen. Dit kan ook verklaren waarom ze geen miljonair zijn, maar wel als een HENRY (High Earners, Not Rich Yet) worden aangeduid. Het is juist deze levensstandaard die ervoor zorgt dat het geld met bakken uit hun zakken verdwijnt. Ze investeren in zaken die kosten met zich meebrengen, in plaats van in dingen die geld opleveren.

Schone schijn

Aan de buitenkant is het moeilijk te zeggen of iemand rijk is. Veel mensen kunnen genieten van luxe, omdat ze een baan hebben met een voldoende inkomen om de maandlasten van deze uitgaven te dekken. Zo kun je leven als een miljonair zonder het daadwerkelijk te zijn. In Nederland zijn er blijkbaar veel mensen die deze levensstijl aannemen. Het is te hopen dat hun inkomen stabiel blijft, want de rekeningen moeten elke maand wel betaald worden.

Potentie aanwezig om miljonair te worden

Hieronder volgen 6 factoren die, volgens het Amerikaanse bedrijf DataPoints, iets zeggen of je het in je hebt om miljonair te worden:

  1. Soberheid, onder je stand kunnen leven
  2. Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven
  3. Vertrouwen in eigen kunnen
  4. Het plannen en monitoren van je doel
  5. Focus, voldoende discipline hebben om verleidingen te weerstaan
  6. Sociale onverschilligheid, het niet belangrijk vinden hoe anderen over je denken

De druk van status

Status is volgens mij een belangrijke reden waarom er niet meer mensen miljonair zijn. We leven vaak boven onze stand en willen een snellere auto dan de buurman. Het gaat me niet om het miljonair worden, maar om het verminderen van de kans op financiële problemen. Leven als een miljonair zonder het daadwerkelijk te zijn, creëert veel financiële druk. Iedere maand die hoge uitgaven moeten opbrengen, maakt je inkomen en je baan cruciaal. Hierdoor kom je in de ratrace terecht. Niet alleen moet je voortdurend hard blijven rennen, maar als je vastloopt, is er geen kleine dip, maar val je volledig van je voetstuk.

Het kan zo makkelijk zijn

Voor degenen met een hoog inkomen ligt de weg naar vermogen op een presenteerblaadje. Ze hebben niet alleen voldoende om van te leven, maar ook om flink te sparen. Door je geld slim te investeren in winstgevende kansen, zie je je vermogen groeien in plaats van slinken. Het is echt zo eenvoudig! En het mooiste? Als je de discipline hebt om even door de zure appel heen te bijten en je vermogen te laten werken, dan kun je niet alleen leven als een miljonair – je kunt er daadwerkelijk één worden.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ieder jaar doet van Lanschot een onderzoek naar het aantal miljonairs in Nederland. Vorige week werden de cijfers van 2016 gepubliceerd. In Nederland telden we aan het begin van dat jaar 106.200 miljonairs, dit is 1,4% van de 7,5 miljoen huishoudens. Hier zitten ook ondernemers bij waarvan het vermogen grotendeels vastzit in hun bedrijf. Het gemiddelde bezit van deze miljonairshuishoudens is 2,9 miljoen euro en dit is exclusief de eigen woning. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *