Ben je of leef je als miljonair?

Miljonair

Aantal miljonairs in Nederland

Ieder jaar doet van Lanschot een onderzoek naar het aantal miljonairs in Nederland. Vorige week werden de cijfers van 2016 gepubliceerd. In Nederland telden we aan het begin van dat jaar 106.200 miljonairs, dit is 1,4% van de 7,5 miljoen huishoudens. Hier zitten ook ondernemers bij waarvan het vermogen grotendeels vastzit in hun bedrijf. Het gemiddelde bezit van deze miljonairshuishoudens is 2,9 miljoen euro en dit is exclusief de eigen woning.

Komt niet overheen met verwachting

Als ik zo om me heen kijk vind ik dit aantal miljonairs niet echt hoog. Blijkbaar leven er veel mensen alsof ze een miljonair zijn gezien hun levensstandaard, maar zijn ze het niet. Ik zie veel dure auto’s, grote boten, merkkleding, veel luxe vakanties en enorme huizen. Dit is waarschijnlijk ook de reden dat ze geen miljonair zijn. Het is juist deze levensstandaard die er voor zorgt dat het geld met bakken uit hun zakken verdwijnt. Het zijn investeringen in zaken die geld kosten in plaats van geld opleveren.

Schone schijn

Aan de buitenkant kan je niet zien of iemand rijk is. Het hebben van al deze luxe is ook mogelijk als je een baan hebt met voldoende inkomen om de financiering van deze zaken maandelijks te kunnen bekostigen. Op deze manier kan je leven als een miljonair zonder het daadwerkelijk te zijn. Blijkbaar hebben we er daar in Nederland een heleboel van. Hopelijk blijft hun inkomen in tact, want de rekeningen moeten wel iedere maand betaald worden.

Potentie aanwezig om miljonair te worden

Hieronder volgen 6 factoren die, volgens het Amerikaanse bedrijf DataPoints, iets zeggen of  je het in je hebt om miljonair te worden:

  • Soberheid, onder je stand kunnen leven
  • Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leven
  • Vertrouwen in eigen kunnen
  • Het plannen en monitoren van je doel
  • Focus, voldoende discipline hebben om verleidingen te weerstaan
  • Sociale onverschilligheid, het niet belangrijk vinden hoe anderen over je denken

Waar gaat het fout

Status is volgens mij een belangrijke reden waarom er niet veel meer mensen miljonair zijn. We leven boven onze stand en we willen een snellere auto hebben dan de buurman. Het gaat mij niet om het miljonair worden, maar wel om het feit dat je de kans op financiële problemen zo klein mogelijk maakt. Leven als een miljonair maar het niet zijn, zorgt voor veel financiële druk. Iedere maand de hoge uitgaven weer op moeten kunnen hoesten maakt je inkomen en daardoor je baan erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je hartstikke vast in de ratrace zit. Niet alleen moet je hard blijven rennen, maar als je vastloopt in de ratrace dan ontstaat er geen dipje, maar val je volledig van je voetstuk.

Het kan zo makkelijk zijn

Juist degene die veel inkomen verdienen kunnen heel makkelijk aan de slag om daadwerkelijk vermogen in privé op te bouwen. Ze verdienen voldoende inkomen om gewoon van te leven en daarnaast ook nog veel te sparen. Geld gaan investeren in zaken die geld opleveren en voor je het weet komt het met bakken binnen in plaats van dat het eruit stroomt. Het is zo simpel en weet je wat het mooie aan het geheel is? Als je even door de zure appel heen bijt en op deze manier je vermogen voor je aan het werk zet dan kan je dadelijk niet alleen leven als een miljonair, maar dan ben je het ook.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Ieder jaar doet van Lanschot een onderzoek naar het aantal miljonairs in Nederland. Vorige week werden de cijfers van 2016 gepubliceerd. In Nederland telden we aan het begin van dat jaar 106.200 miljonairs, dit is 1,4% van de 7,5 miljoen huishoudens. Hier zitten ook ondernemers bij waarvan het vermogen grotendeels vastzit in hun bedrijf. Het gemiddelde bezit van deze miljonairshuishoudens is 2,9 miljoen euro en dit is exclusief de eigen woning. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *