Beneden je stand leven is dom

Beneden je stand leven

Geld uitgeven is genieten

Beneden je stand leven, het blijft een uitdrukking met een negatieve bijsmaak. Alsof het iets is wat je niet zou moeten willen. Het is zelfs nog een beetje erger. Je bent eigenlijk een sukkel als je het doet. Je hebt geld te besteden en dan kies je ervoor om het niet allemaal uit te geven. Geld moet rollen en alleen dan kan je genieten. Als je het niet uitgeeft dan kies je er bewust voor om nu een minder leuk leven te leiden dan dat je eigenlijk zou kunnen. En dat is niet slim, want morgen ben je er misschien wel niet meer.

Financiële problemen door teveel willen

Ik lees veel over het opbouwen van vermogen en de enige manier om dit te doen is door beneden je stand te leven. Simpelweg minder uitgeven dan dat er binnenkomt. Het verkleint de kans dat je financiële problemen krijgt. De meeste mensen hebben hun levensstandaard aangepast aan de hoeveelheid geld dat binnenkomt. Op deze manier creëer je geen vet op je botten, althans niet financieel gezien. Daarbij kan je makkelijk te veel uitgeven. Het is namelijk niet altijd direct zichtbaar. Af en toe rood staan op je rekening kan het begin van een schuld zijn. Ook een creditcard zorgt ervoor dat je meer kan uitgeven dan dat je eigenlijk hebt.

Kopen op afbetaling is risicovol

De manier om boven je stand te leven is door te kopen op afbetaling. Doordat de betaling niet direct volledig gedaan hoeft te worden, is het mogelijk om spullen te kopen wat anders niet zou kunnen. De kans is aanwezig dat deze afbetalingen ervoor zorgen dat je financieel in de problemen komt. Mocht je inkomen minder worden, dan kunnen betalingsafspraken behoorlijk vervelend zijn.

Probleem oplossen is niet makkelijk

Een afbetalingsregeling afkopen is duur, want de geldverstrekker gaat geld missen waarvoor hij gecompenseerd wilt worden. Hetgeen je gekocht hebt, heeft vaak niet meer de waarde als bij aankoop. Het weer verkopen van de spullen lost het probleem niet volledig op en je blijft met een restschuld zitten. De aflossing moet wel betaald worden, want voor je het weet heb je een incassobureau met aanvullende kosten aan je broek hangen. Naast het product heb je ook een lange termijn verplichting aangeschaft.

Bezit is lastig

Alles opmaken wat binnenkomt of zelfs nog meer uitgeven is dus vragen om problemen. Het kan goed gaan, maar kleine tegenslagen kunnen al flink roet in het eten gooien en voor een sneeuwbaleffect van problemen zorgen. Hiervoor hebben we dan gelukkig mooie verzekeringen die ook klauwen met geld kosten. Want als we eenmaal iets gekocht hebben dan willen we het niet kwijt en het kan ook nog kapot gaan.

Beneden je stand leven schept andere mogelijkheden

Hoe erg is het nu eigenlijk om beneden je stand te leven? Het is de enige manier om geld over te houden waarmee je vermogen kan opbouwen. Je hebt minder zorgen over of je alles wel kan blijven betalen. Er komen minder spullen in je huis die een plekje en onderhoud nodig hebben. Je houd meer tijd en geld over om leuke dingen te doen. Het kiezen van een andere baan of minder gaan werken behoren ook tot de mogelijkheden. Beneden je stand leven schept mogelijkheden voor mensen die verder kijken dan hun neus lang is. Door minder uit te geven dan er binnenkomt komen er mogelijkheden op je pad, die anders onbetaalbaar zouden zijn.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Beneden je stand leven, het blijft een uitdrukking met een negatieve bijsmaak. Alsof het iets is wat je niet zou moeten willen. Het is zelfs nog een beetje erger. Je bent eigenlijk een sukkel als je het doet. Je hebt geld te besteden en dan kies je ervoor om het niet allemaal uit te geven. Geld moet rollen en alleen dan kan je genieten. Als je het niet uitgeeft dan kies je er bewust voor om nu een minder leuk leven te leiden dan dat je eigenlijk zou kunnen. En dat is niet slim, want morgen ben je er misschien wel niet meer. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *