verjaardagscadeau

Het ultieme verjaardagscadeau voor je kind

Lastig cadeau te verzinnen

Vandaag is de verjaardag van mijn zoon. Ieder jaar is het weer hetzelfde probleem, wat geef je hem voor zijn verjaardag. Eigenlijk is dit ergens gedurende zijn tienerjaren een probleem geworden. Voor die tijd was speelgoed in de vorm van een fiets, step, waveboard of skelter altijd een goed cadeau. Door zijn lichamelijke groei zijn dat meerdere steppen en fietsen geweest, maar eenmaal naar de middelbare school hebben wij hem zijn laatste fiets cadeau gedaan. Een spelcomputer en daarna ieder jaar de nieuwe Fifa-versie en een trainingspak, verder ging zijn wensenlijst niet.

Ongebruikt speelgoed

Ik heb altijd moeite gedaan om ervoor te zorgen dat er niet teveel speelgoed, waar toch niet meegespeeld ging worden, in huis kwam. Geld van opa’s en oma’s, ooms en tantes werd zoveel mogelijk verzameld, zodat daarvan een mooi groot cadeau gekocht kon worden. Sommige verjaardagscadeautjes van vriendjes haalde ik uit het zicht en zorgde ervoor dat ze dicht bleven. Deze gebruikte ik als cadeau voor verjaardagsfeestjes waar mijn zoon naar toe ging. Ondanks al deze acties is er toch nog heel veel speelgoed bijna ongebruikt doorgegaan naar zijn neefjes.

Een goed idee

Ikzelf hoef geen cadeaus, kom gewoon op mijn verjaardag dan is het goed. Ik zie steeds meer mensen die dat ook genoeg vinden. Voor degenen die echt iets willen doen, die kunnen het verjaardagsgeld storten op de rekening van een goed doel. Dit heeft mij aan het denken gezet. Heb jij ook een tiener waarvoor je het lastig vindt om een cadeau te verzinnen? Open een beleggingsrekening op naam van je kind. Iedereen kan dan als verjaardagscadeau geld storten op deze rekening en na de verjaardag koop je van het geld dividend ETF’s.

Heel veel voordelen

Dit levert de volgende voordelen op:

 • Je kind leert op deze manier het mooie van passief inkomen, want rente ontvangen op de spaarrekening gaat hier niet meer voor zorgen.
 • Je kan het gewoon risicovol beleggen, want als je er Lego van gekocht had, dan was je het geld ook kwijt geweest.
 • Volgend jaar ontvang je er ook weer dividend over. Het verjaardagscadeau blijft groeien, ieder jaar maar weer.
 • Hij begint jong met beleggen en vind dit normaal. Later geen last van koud water vrees.
 • Je hoeft nooit meer moeite te doen om cadeaus te verzinnen, die eigenlijk toch niet echt gewenst zijn.
 • Je kind ontvangt geen envelopjes meer, waarvan het geld altijd in het zwarte gat verdwijnt.
 • Het is ook een goed cadeau voor Sinterklaas, Kerstmis, slagen voor examens, enz.
 • Het is een beter verjaardagscadeau dan een auto. Lees hiervoor mijn blog Doe je ze er een plezier mee?
 • Opa’s en oma’s die voor hun kleinkinderen sparen kunnen dat beter op de beleggingsrekening van het kind doen. Een spaarrekening levert echt geen rendement op.

Mijn zoon zijn cadeaus

Volgens mij is een beleggingsrekening het beste verjaardagscadeau wat je kan krijgen. Beleggen, je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. Onze zoon krijgt dit jaar van ons zijn zoveelste trainingspak, een trui, een paar teenslippers en zijn derde zonnebril. Hopelijk stort hij het andere verjaardagsgeld dat hij ontvangt op zijn beleggingsrekening. Hij ziet hiervan zeker het voordeel, maar het zwarte gat blijft altijd trekken.

3 antwoorden
 1. mariimma
  mariimma zegt:

  Dat lijkt me dus ècht een heel saai cadeau voor een kind. En ook voor een puber. Sorry. :-)

  Ik ben dol op beleggen en er is niets mis mee om te beleggen voor je kind. Maar ga gewoon iets leuks doen met je zoon!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *