Het voelt als thuiskomen. Eindelijk vrij!

thuiskomen

Ieder doet zijn eigen zin

Het heeft even geduurd, maar ik kan nu echt genieten van mijn financiële vrijheid. Het mezelf niet langer plaatsen in vakjes heeft ervoor gezorgd dat het duidelijk is geworden. Nergens bij horen en overal bij horen. Ik dacht dat ik niet meer bij de werkenden hoorde en dat ik pensionado was geworden. Maar ik ben gewoon Petra en ik leef en doe wat ik wil. Loslaten wat anderen vinden en steeds meer mijn eigen gang gaan. Ik lijk wel een beetje op Pipi Langkous.

Laatste levensfase is ingegaan

Al mijn energie verdween toen ik mijzelf onder de pensionado’s ging scharen. Het voelde alsof ik de laatste fase van mijn leven had bereikt op weg naar het eindpunt. De fases waar ik mijn leven in opdeelde waren baby, peuter, kleuter, scholier, student, werkende en pensionado. Het eindpunt is bereikt en vanaf nu gaat het alleen nog maar minder worden. De afbouw is in gang gezet. Dromen zijn voorbij, plannen maken is over. Het bejaardenhuis wacht op mij. Vanaf nu hoor ik bij het grijze volk en bestaat mijn leven uit vakantie, lezen, fietsen, wandelen en puzzelen. In mijn omgeving vertelden ze mij dat ik het goed voor elkaar had, maar zo voelde het niet.

Wat ga ik doen als ik de pensioengerechtigde leeftijd bereik?

Mijn partner bevestigde wat iedereen mij vertelde. Ik moet gewoon genieten van mijn vrijheid. Hij is helemaal blij met zijn leven, dus er is iets niet goed met mij. Het is niet zo dat ik de afgelopen jaren niet van mijn leven heb genoten. Ik heb veel gereisd, veel gezien, nieuwe dingen ontdekt, maar bij thuiskomst liep ik na een paar dagen vast en vroeg mij af En wat nu? De muren kwamen op me af en ik had behoefte om weer op pad te gaan. Maar hoe decadent het ook klinkt, ik had geen zin om weer op vakantie te gaan en wist soms ook niet waarheen. Ik raakte verveeld. En als ik dit gevoel nu al ga ervaren, wat ga ik dan nog doen als ik echt met pensioen ben?

Wel blij met mijn financiële vrijheid

Je kan nu denken dat financiële vrijheid niet iets is om na te streven, maar dat is zeker niet het geval. Ik ben heel blij met mijn vrijheid. Ik beschik nu over mijn eigen tijd. Het is het beste wat mij is overkomen. Het is wel iets waar ik mee heb moeten leren omgaan. Vrijheid en wat je ermee wilt doen is voor iedereen anders. Ik ervaar dat ik graag wil werken en doelen wil bereiken. Ik wil onderdeel zijn van de maatschappij en daar wil ik heel mijn leven aan blijven bijdragen. Het Zwitserleven gevoel zette mij op het verkeerde been. Ik wil mijn leven niet doorbrengen op een tropisch eiland. Sterker nog ik wil er niet eens meer voor een week naar toe op vakantie.

Ontdekkingsreis

De afgelopen jaren, maar zeker het laatste jaar zijn een ware ontdekkingsreis geweest. Op onderzoek wat voor mij belangrijk is. Ik kan zeggen dat het voor mij heel duidelijk is geworden. Ik ben hier op aarde om mensen te helpen met hun financiën. Voor degene met interesse voor het Human Design: mijn Manifestor met kanaal 21- 45 bevestigd dit. Het is voor mij nu zo duidelijk en het voelt zo goed, dat ik niet snap dat ik dit niet eerder heb begrepen.

Weg met het pensioen

Ik doe niet meer aan werken en zeker niet meer aan met pensioen gaan. Vanuit de overheid zijn er labels geplakt om te bepalen wanneer zij je AOW gaan uitbetalen, zij bepalen wanneer je met pensioen mag. De pensioenleeftijd bereiken daar ben ik niet afhankelijk van en met pensioen gaan doet er hierdoor niet meer toe. Mijn financiële vrijheid geeft mij de ruimte om te gaan ondernemen, investeren en financiële plannen te maken. Ik ga mezelf verder ontwikkelen en mensen helpen te ontsnappen uit de ratrace om te krijgen wat ik heb, vrijheid. Als mijn gezondheid het toelaat, blijf ik dat tot in lengte van jaren doen. Bovenal ga ik gewoon leven. Ik hoor mijn partner al zeggen: hé hé eindelijk.

2 antwoorden
 1. Henk
  Henk zegt:

  Hoi Petra,
  Prachtige blog en wat fijn dat je eindelijk de goede mindset hebt gevonden. Of zoals Pythagoras het ooit zei: “Indien ge vreugde wilt vermenigvuldigen, moet ge haar delen.”
  Zo komen er vanzelf steeds meer mensen die hetzelfde pad bewandelen. Als je andere mensen daar mee helpt wordt je zelf ook steeds rijker. Fijne wandeling gewenst.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *