Gemakkelijk geld verdienen met aandelen

Gemakkelijk geld verdienen met aandelen

Langzaamaan komt er bij mijn zoon steeds meer het besef dat hij geld nodig heeft. Zijn rijbewijs halen komt in zicht en een auto zou dan leuk zijn. Stappen met vrienden is gezellig, maar het kost ook geld. Komende zomer 2 weken naar Renesse is leuk, maar het kost wat. De sponsorkraan vanuit zijn ouders staat nog behoorlijk open, maar hij krijgt door dat deze vaker dicht gaat en alleen nog opengezet wordt voor belangrijke zaken. Aan zijn studie zullen we bijdragen, maar zijn vertier zal hij steeds meer zelf moeten bekostigen.

Een vriendje van mijn zoon heeft voor zijn studie een lening met zijn ouders afgesloten. Is geen verkeerde zet, denk ik. Op deze manier realiseren ze zich in ieder geval dat leren veel geld kost en dat het allemaal niet vrijblijvend is. Het betreft een dure opleiding. Of hij zijn opleiding met succes afrondt of niet, hij blijft zitten met een behoorlijke schuld. Een schuld die met de opleiding op zak een stuk makkelijker terug te betalen is dan zonder.

Een vriendin van mij heeft haar dochter heel bewust betrokken bij de lening van DUO. Dochterlief gaat maximaal lenen, omdat ze ook op kamers gaat. Het gaat over veel geld voor een 17-jarige en ze heeft er heel goed over nagedacht of ze het wel echt wilt. De keuze is bewust en hopelijk is ze voldoende gemotiveerd om de opleiding met goed resultaat af te ronden. Hoe wij dat precies gaan regelen met onze zoon en zijn mogelijke studieschuld daar zijn we nog niet uit. Maar dat hoeft ook nog niet. We hebben nog even de tijd en waarschijnlijk zelfs wel een jaartje langer.

Iets wat ons ook bezighoud is hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze zoon snapt dat de levensstandaard, zoals wij die erop nahouden, alleen kan omdat we altijd hard gewerkt hebben. Wil hij zo’n zelfde standaard blijven houden, dan zal hij hiervoor ook hard moeten werken. Naast een goede opvoeding, goede opleiding en een start met passief inkomen, zal hij zelf voor de rest moeten zorgen. Ik weet niet of dat kwartje al bij hem gevallen is.

In ieder geval is het hem wel duidelijk geworden dat hij de komende 2 jaar behoorlijk geld nodig heeft voor zijn rijbewijs en auto. Via zijn werk bij de Appie gaat hij dit volgens hem allemaal niet bij elkaar gespaard krijgen. Hij heeft daarom besloten dat hij in de aandelen wilt. Hij gaat zijn geld makkelijk verdienen door wat te handelen op de beurs. Mijn partner heeft wel geprobeerd uit te leggen, dat als dit zo makkelijk was er wel heel veel meer mensen dit zouden doen. Er zou dan niet echt veel gewerkt meer worden. Ik geloof niet dat hij zich hierdoor laat tegenhouden.

Bij Binck (nu Saxo Bank) hebben we al een beleggingsrekening voor hem, maar hier bouwen wij met behulp van dividendaandelen aan zijn passief inkomen. Deze rekening mag hij van ons niet gebruiken. Voor het snel verdienen van geld is een nieuwe rekening aangevraagd. Hij heeft ons gevraagd om €100,- voor te schieten, zodat hij kan starten. Hij wil gaan beleggen met geleend geld! Ik denk dat we voor het leereffect, maar een goed rentepercentage gaan vragen.

Ik ben benieuw hoe het zich verder gaat ontwikkelen. Ik merk niet dat hij zich al aan het verdiepen is in aandelen. Ik denk dat hij van ons de juiste tip verwacht dat ervoor gaat zorgen dat het geld binnen gaat stromen. Maar misschien vergis ik me. Dat hij zelf wil gaan handelen met aandelen vind ik positief. De reden waarom is niet helemaal de juiste. Het is in ieder geval beter dat hij nu ervaring op doet als wij meekijken, dan dat hij dadelijk zijn maandsalaris vergokt als hij op zichzelf woont.

Ik weet nog niet met wat voor resultaat ik blij moet zijn. Te makkelijk winst zodat hij overmoedig wordt en misschien school overbodig gaat vinden is niet fijn. Maar verlies, zodat hij de aandelenmarkt naast zich neerlegt, vind ik ook niet leuk. Ik heb er geen invloed op en dus zal de tijd het ons leren. Voor alsnog staat hij niet te springen. De rekening is een week in zijn bezit en hij heeft nog geen actie ondernomen. Waarschijnlijk ligt zijn aandacht nu ergens anders door het mooie weer. Maar mocht je hem over een half jaar op een spiksplinternieuwe scooter tegenkomen, dan weet je hoe hij deze heeft verdiend.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *