Gratis publiciteit via de krant

publiciteit

Workshop ‘free publicity’

Via netwerk ViZi heb ik de workshop van Nicky Corts-van Raam gevolgd over gratis publiciteit via de media. Als verslaggeefster voor kranten, vakbladen en andere media weet ze hoe deze wereld werkt. Op basis van een online coachingstraject helpt ze ondernemers met het zichtbaar maken van hun bedrijf. Ik heb de workshop gevolgd, maar ik moet er nog steeds iets mee doen.

Geciteerd in het Financieele Dagblad

Twee weken geleden zat er opeens een mailtje in mijn mailbox van Huib Koel, hij is redacteur Personal Finance van het Financieele Dagblad. Na het lezen van het boek Beter beleggen dan de bank van Fred Hendriks heeft hij een artikel geschreven over dividendbeleggen. Aangezien ik ook regelmatig blog over dividendbeleggen heeft hij wat uitspraken van mij geciteerd. Of er fouten in stonden was zijn vraag? Blijkbaar komt gratis publiciteit ook gewoon naar je toe zonder dat je er zelf actief naar op zoek gaat. Stond ik afgelopen weekend ineens in de krant.

Nog een item

Het mooie is dat het hier niet bij blijft. Dividendbeleggen is één, maar financieel vrij zijn is een leuk onderwerp om in de vakantietijd wat mee te doen. Altijd op vakantie’ is het onderwerp van het volgende artikel en hij wilde graag mijn visie daarop horen. Hij wilde wel naar mij toekomen, maar de mogelijkheid om een keer in de keuken van een krant te kijken, heb ik mij niet laten ontnemen. Huib Koel begreep waarover ik het had en hij heeft zijn eigen zaakjes ook goed voor elkaar. Niet financieel vrij op mijn manier, maar de druk om hard te moeten blijven werken tot zijn pensioen is niet meer aanwezig. Een leuk gesprek en een rondleiding op de redactie. Ik was al helemaal blij.

Met foto

Na een paar dagen had ik het stuk al in mijn mailbox. Een mooi stuk waarin ik mijzelf goed herkende. De afgelopen week kreeg ik te horen dat de redactie ook enthousiast is en dat het 12 augustus geplaatst gaat worden. Of ik nog wat leuke foto’s van mij op mijn zeilboot heb om erbij te plaatsen? Een stuk in de krant met mijn naam en mijn foto. Ik durf nog steeds niet te geloven dat het daadwerkelijk gaat gebeuren. En als ik Nicky mag geloven dan is de kans groot als je eenmaal opgemerkt bent door de ene media, je zo maar gevraagd kan worden door de andere.

Onderweg naar bekende Nederlander

Een mooie stap voor mij om meer naamsbekendheid te krijgen, en hierdoor meer mensen te bereiken. Ik geloof dat financiële vrijheid voor veel mensen haalbaar is, maar daar moet je wel wat voor doen. Als je vroeg begint met sparen en niet gaat leven naar het salaris dat je verdient, dan is het makkelijk om het voor elkaar te krijgen. Daar ben ik zelf het goede voorbeeld van. Door deze aandacht in de media ga ik ineens een veel groter publiek bereiken. Ik hoop dat er meer mijn voorbeeld gaan volgen. Ik ga deze vakantie nog even genieten van mijn nog onbekende status. Voor je het weet kan ik dadelijk niet meer ongestoord zeilen op ons bootje.

3 antwoorden
  1. Meneer en Mevrouw
    Meneer en Mevrouw zegt:

    Te snel op Enter gedrukt..

    Het stuk met rendementen van 8%-10% en vervolgens een hefboom creëren vind ik wel wat dubieus, maar dat staat ook niet op jouw naam. Evenals het stuk over 5,25% wat genoeg is om niet meer te hoeven werken. De volgende zin geeft echter al aan dat je het niet langer dan 20 jaar vol gaat houden omdat dan de beurs waarschijnlijk wel een keer is gehalveerd ;-) Dan zijn wij ook meer van het passieve inkomen.. Hoelang doe je al aan dividendbeleggen?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *