7 Redenen voor een ondernemer om nu te starten

7 redenen voor een ondernemer om nu te starten

Voor de meeste mensen klinkt financiële vrijheid als een prachtig doel, maar diep in hun hart denken ze dat het voor hen niet haalbaar is. Maar dat is niet waar! Financiële vrijheid is voor mensen met de lange adem, het bereiken is mogelijk als je het doel voor ogen houdt. Maar ook al wordt je niet 100% financieel vrij, dan is dat geen reden om niet nu te starten. Alle inkomsten, waarvoor je niet hoef te werken, zijn toch altijd van harte welkom.

Als ondernemer heb je geen keuze. Ook later wil je nog goed kunnen leven en daarvoor is een vorm van pensioenopbouw nodig. Alleen als je de mogelijkheid hebt om je bedrijf goed te verkopen is dit niet nodig, maar dat weet je niet van te voren. Je moet nu aan de slag gaan om vermogen op te bouwen, zodat je later ook voldoende inkomen hebt om goed te kunnen leven.

Hieronder volgen 7 redenen om te gaan werken aan financiële vrijheid:

 1. Door het opbouwen van de benodigde buffers kan je een periode met lager inkomen makkelijk zelf opvangen.
 2. Je bouwt als ondernemer geen pensioen op. Je zal zelf geld weg moeten zetten voor je oude dag.
 3. Vanuit de overheid is er voor de ondernemer geen vangnet bij ziekte en een arbeidsongeschiktheidsverzekering is duur. Door zelf te werken aan passief inkomen kan je lager inkomen verzekeren en dit alleen bij een langere periode van ziek zijn uit laten keren.
 4. Als je niet arbeidsongeschikt wordt, is het opgebouwde vermogen voor jezelf in plaats van voor de verzekeringsmaatschappij.
 5. Het is goedkoper. Door het opbouwen van vermogen en het genereren van passief inkomen, hoef je geen persoonlijke leningen, onduidelijke producten of dure verzekeringen af te sluiten.
 6. Het zorgt voor onafhankelijkheid. Je kan zelf bepalen hoe je het in de jaren opgebouwde vermogen wilt besteden. Je zit niet vast aan regelgeving van de overheid of verzekeringsmaatschappijen. Het kopen van een camper of het eerder stoppen met werken blijft tot de mogelijkheden behoren.
 7. Het werkt mee aan je zelfvertrouwen en geeft vrijheid. Het voelt goed om voldoende geld achter de hand te hebben. Het maakt je onderhandelingspositie beter en je kan kiezen welke opdrachten je wel of niet aanneemt.

Alle redenen om nu aan de slag te gaan om de eerste stappen naar financiële vrijheid te zetten. Dit begint door inzicht te krijgen in je financiën. Het zetten van deze stap stellen veel mensen uit. Geen zin, te veel werk, weet niet hoe het moet, bang voor het resultaat of ik verdien toch nog te weinig inkomen om nu te gaan starten.

Hieronder volgen 7 redenen om toch te starten door het aanvragen van de Opstartkit:

 1. Je verliest geen tijd meer. Iedere maand dat je eerder begint zorgt ervoor dat je vermogen meer tijd heeft om te groeien. De te maken investering wordt op deze manier makkelijk terugverdient.
 2. Je krijgt een goede basis. Door de Opstartkit ontvang je duidelijk overzichten die het makkelijker maken om het zelf bij te gaan houden. Je raakt geen tijd kwijt aan het zelf uitzoeken wat handig is.
 3. Je krijgt rust. Door duidelijkheid over hoe je er financieel voor staat kan je passende maatregelen nemen die orde op zaken stelt.
 4. Je krijgt een positief gevoel. Eindelijk begonnen te werken aan een financieel zekere toekomst.
 5. Je went gelijk aan vermogen opbouwen. Door met weinig inkomen toch te starten, is het makkelijker om niet te gaan leven naar het geld dat binnenkomt. Bij iedere verhoging van je inkomen, de helft hiervan gaan sparen. Het is makkelijker om niet te wennen aan een bepaald uitgavenpatroon, dan stappen in comfort op te geven.
 6. Je krijgt persoonlijke adviezen. Naast inzicht in je financiën ontvang je ook adviezen over je persoonlijke situatie en instructies voor het makkelijk bijhouden van je administratie.
 7. Heb je een keuze als ondernemer? Ook als je niet gelooft in financiële vrijheid, wat heb je te verliezen? Stel je voor dat het voor een gedeelte of zelfs helemaal lukt? Hoe zou jouw leven er dan uitzien?

Vraag nu de Opstartkit aan, voor een vliegende start!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *