Yogafestival

Yogafestival

Vorig weekend naar het yogafestival op Terschelling geweest. Wat een mooi weekend en wat heb ik daar veel indrukken opgedaan. Veel workshops gevolgd van allemaal professionals die voor meer dan 100% achter hun werk staan. Voor mij een hele andere wereld, volledig buiten mijn comfortzone. De eerste avond heb ik wel een beetje als toeschouwer ervaren, maar door zoveel mogelijk mee te doen zorgde dat ervoor dat ik een echte deelnemer werd.

Het hele weekend met mensen beleefd waarvan je alleen weet dat ze ook een fan van yoga zijn. Wie of wat ze in het dagelijks leven zijn en waar ze zich mee bezig houden komt niet ter sprake. We zijn daar allemaal om te genieten van de yoga. Niet roken, niet drinken, behalve de Yogi thee dan en veel groenten eten. Materiële zaken zijn niet relevant en iedereen is gelijk. Allemaal slapen in een tentje en luisteren naar dezelfde muziek. Niets is belangrijker dan ontspannen en genieten van het leven. Ik kan nog zoveel van deze mensen leren.

Er werd voor 700 mensen gekookt en je moest je eigen bord en bestek meenemen. Een constructie met verschillende teilen om je spullen in af te wassen ging mij wat ver en ik deed het gewoon bij de faciliteiten van de camping. Je hoeft je niet gelijk helemaal aan te passen, toch? Ook heb ik met m’n vriendinnen een keer gezellig gegeten bij een strandtent met een lekker wijntje erbij. Vegetarisch en alcoholloos is goed, maar een wijntje en een visje op zijn tijd is beter.

We hebben het weekend heel mooi kunnen afsluiten met een workshop van Sika, een sound journey. Even geen yoga oefeningen meer doen. Ontspannen liggen op een matje en luisteren naar de muziek. Met behulp van een didgeridoo, fluiten en andere natuurlijke objecten maakt Sika geluiden vlak bij je, die je meevoeren naar een andere wereld. Met humor en overtuiging helpt hij je om obstakels in het dagelijks leven makkelijker aan te kunnen.

Met de regen op het tentdoek en de indrukken van het afgelopen weekend was het prettig liggen en liet ik het allemaal over me heen komen. Of ik er daadwerkelijk in geloof maakt voor hem helemaal niet uit. Hij is vanuit volle overtuiging bezig en volgens hem heeft iedereen op zijn reis hier profijt van. Wanneer is niet duidelijk, maar er is voor hem geen twijfel over mogelijk dat het je iets brengt. Hij heeft geen bevestiging nodig en vind ook dat iedereen zijn eigen ervaringen voor zich kan houden. Niet alles hoeft uitgelegd en besproken te worden.

Ik vind het mooi als mensen zoveel zelfvertrouwen uitdragen en volledig geloven in waar ze mee bezig zijn. Zelfs als dat zo iets raar en zweverig is als een geluidsreis met een helende werking. Los van of de reis me nog meer gaat brengen heeft deze workshop me al veel gebracht. Geloven in mijzelf en in mijn producten zou veel simpeler moeten zijn dan voor Sika die zijn sound-journey verkoopt. Bij mij is het resultaat duidelijk meetbaar, er kan gewoon over gesproken worden en het helpt mensen zichtbaar. Sika heeft me wel laten zien dat ik alleen die mensen moet helpen die er open voor staan en dat ik niet te veel energie moet steken in mensen die er toch niet in geloven. Werken vanuit mijn eigen kracht en hetgeen waar ik voor de volle 100% in geloof, dan trek ik de juiste mensen voor mij aan.

Ik ben iemand die altijd vanuit het rationele en het concrete beslissingen neemt. Daarnaast ben ik vanuit mijn vak altijd met geld bezig en ik zit dus veel in mijn hoofd. In zo’n yogaweekend word ik gedwongen om meer met mijn lichaam bezig te zijn en te luisteren naar mijn gevoel. Ik blijf het lastig vinden maar ik ben ervan overtuigd dat het geluksgevoel zit in de combinatie van een goede gezondheid, mooie relaties, een missie in het leven, het niet hebben van geldproblemen en het kunnen luisteren naar je gevoel.

Sika en zijn collega’s hebben mij daar in ieder geval weer bij geholpen. Een aantal jaren geleden had ik het me nooit voor mogelijk gehouden dat ik me thuis zou voelen op een yogaweekend. Het me openstellen voor dingen waarvan ik niet direct denk dat ze bij me passen levert me veel op. Ik wil me ook graag openstellen voor de geluidsreis met helende werking van Sika. Mijn onderbewuste is er al mee aan de slag en ik ben benieuwd wat het me gaat brengen. Maar zoals je waarschijnlijk al begrepen heb, houd ik dat voor me.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *