Hoe nu verder…

Grote klussen achter de rug

Nog lang niet alle klussen zijn gedaan, maar een heleboel al wel. De verhuizing is achter de rug en langzaam krijg ik weer tijd voor andere zaken. Mijn zoon woont op zichzelf maar het empty nest is, voordat het leeg was, opgevuld door 2 bijna dertigers. Deze bijna dertigers leven de helft van hun tijd in Amsterdam en de andere helft bij ons. Het komt erop neer dat we door de weeks een aantal keren gezamenlijk eten. Het leuke aan het nieuwe huis is dat ik op loopafstand van centrum Rotterdam woon en aan het begin van een doodlopend kinderrijk straatje. Veel kindergeluid en gezelligheid voor de deur. Nieuw leven in de brouwerij.

Administratief nog niet op orde

Door alle veranderingen en het verkopen van ons huis is er veel gewijzigd en dit zorgt voor veel administratief werk. Ik ben er mee bezig, maar het is nog lang niet op orde. Daarbij versturen de banken op dit moment de jaaropgaven en deze moet ik verzamelen voor de belastingaangifte. Adreswijzigingen, opzeggen en wijzigen van contracten, ik kan je vertellen, je kan er zomaar druk mee zijn.

Hoe financieel vrij zijn we?

Gewoonlijk houd ik netjes iedere maand onze inkomsten en uitgaven bij, maar dit jaar ben ik er nog niet aan toe gekomen. Ik ben benieuwd hoe het nu met onze financiële vrijheid staat. Ik denk dat onze kosten naar beneden zijn gegaan en per 1 maart gaan de inkomsten omhoog, maar het is lastig om hier nu een beeld van te hebben. Ik weet wel dat de kosten voor onze autoverzekeringen enorm gestegen zijn. Wonen in de stad maakt onze auto’s nog duurder dan ze al waren.

Hoe deden we dat?

Geen inzicht in onze uitgaven en ook niet in onze inkomsten. Op dit moment loop ik achter de feiten aan. Het klussen zorgde voor een meer dan fulltime-baan en dat zijn we al een tijdje niet meer gewend. Niet alleen een fulltime-baan, maar ook nog een baan met reistijd. Wassen, huis schoonmaken en een beetje opruimen ging nog net. We hadden de mazzel dat er voor ons gekookt werd en verder zaten we ’s avonds met onze benen omhoog bij te komen. Hardlopen schoot er bij mij in, maar mijn partner zette zijn wekker wat vroeger om te sporten. Ik snap niet hoe we vroeger, toen we nog werkten, het allemaal deden.

Onrustig gevoel

Niet weten hoe het ervoor staat en de ellenlange lijst van activiteiten die allemaal gedaan kunnen worden, geeft een onrustig gevoel. Daarbij ben ik niet meer gewend om veel geld uit te geven, maar dat hebben we de afgelopen maand wel gedaan. Rationeel snap ik dat als je je huis verkocht hebt en deze al behoorlijk afgelost was er voldoende financiële middelen zijn en ik mij absoluut niet druk hoef te maken. Toch zal ik blij zijn als mijn financiën weer op orde zijn. Ik snap niet hoe je zonder financieel overzicht prettig kan leven.

Geen fijne werkplek

In mijn vorige huis had ik een prachtige werkplek, maar waar ik nu woon staat mijn desktop-computer en printer op de grond in de slaapkamer. De bedoeling is dat deze verdwijnen en dat ik dadelijk alleen nog op mijn laptop in de cloud werk. Wel zo handig als je locatie-onafhankelijk wil werken. Het uitfaseren staat nog op het lijstje en het opruimen van mijn slaapkamer ook. Kon ik voorheen makkelijk zaken op de computer oppakken, nu ligt er een behoorlijke drempel. Zittend met mijn kont op de grond is erg oncomfortabel en zeker niet goedgekeurd door de ARBO.

Slim investeren

Ik heb gisteravond de podcast van Coach Carson geluisterd waarin hij een interview had met NFL-speler Devon Kennard. Devon verdient veel geld als professioneel American Football speler. In plaats van een duur huis en auto te kopen heeft hij zijn geld geïnvesteerd in bezittingen die geld opleveren. Hij is bezig om passief inkomen te genereren, zodat hij straks, als zijn carrière over is, nog steeds goed verdient. Hij heeft het duidelijk begrepen. Nu zoveel mogelijk geld genereren om er dadelijk goed van te leven. Op dit moment kunnen we ons vrijgekomen geld ook investeren in bezittingen om meer passief inkomen te genereren. Mijn partner kijkt naar een nieuwe snelle auto en ik naar luxe huizen. Niet echt de juiste investeringen voor nomad wannabes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *