Acquisitie

Het mooie aan het schrijven van een blog is dat meer mensen met mij mee gaan denken over de problemen waar ik tegenaan loop. Mijn probleem met betrekking tot acquisitie hoef ik niet alleen op te lossen vinden de meesten. Juist de steeds groter wordende groep zzp’ers moet met elkaar gaan samenwerken. Als zzp’er kan je niet in alles goed zijn en moet je de samenwerking zoeken op de punten waar je niet goed in bent. Voor je boekhouding en het maken van een website snap ik dat maar bij acquisitie heb ik daar meer moeite mee. Wie kan mij nou beter verkopen aan een klant dan ikzelf. Tevens zorgt het praten met potentiële klanten ervoor dat het je helpt bij het beter laten aansluiten van je diensten op de problemen van de klant.

Maar hoe je het ook wendt of keert, ik ben nu bijna 3 jaar bezig en kan nog niet van mijn inkomsten leven. Altijd als ik bij het voorstellen aangeef dat ik budgetcoach ben, gaat men er direct vanuit dat ik het gezien de crisistijd wel druk zal hebben. Nou, ik doe dan echt iets nog niet goed.

Ik heb goede ideeën maar pak niet door. Goede gesprekken gehad met de Regionale Sociale Dienst Hoeksche Waard, maar mijn visitekaartjes worden nog niet uitgedeeld door de afdeling schuldhulpverlening. Laat staan dat ik het voor elkaar krijg dat ik preventief ingezet wordt bij mensen die nog niet in de problemen zitten. De gemeente ontvangt van energie- en huurmaatschappijen een signalering wanneer een klant zijn rekening niet betaald. In Amsterdam heb je het project vroeg eropaf en dit project heeft een goede preventieve werking voor de schuldhulpverlening.  Daar zien ze in dat je erger kan voorkomen op het moment dat je er snel bij bent. Een win-win situatie waar ik duidelijk meer energie in moet steken om andere gemeentes hiervan ook bewust te maken.

Ook heb ik contacten gehad bij HW Wonen om mij in te zetten bij mensen die de huur niet betalen. Nu wordt een incassobureau ingeschakeld waarvoor de huurder een hoop kosten betaalt en die de betalingsproblemen dus alleen maar groter maken en daar heeft niemand baat bij (behalve de incassobureaus). Een goed gesprek gehad en verder laat ik me via de mail behoorlijk op afstand houden. Maar ja, HW Wonen heeft ieder jaar een nieuwjaarsreceptie en ik ben er nog nooit geweest.

Bij de start als budgetcoach heb ik gelijk contact opgenomen met de Zorgwaard. Een grote werkgever in de Hoeksche Waard, ook zij hebben personeel met financiële problemen. Ook hier weer leuk gesproken maar door er niet voldoende achteraan te zitten, is er nooit iets uitgekomen. En dan te bedenken dat de directeur van Zorgwaard regelmatig als mogelijke vriend voorbij komt op facebook. Hij blijkt aangetrouwde familie te zijn van mijn zus, daar moet je toch wat mee doen.

Maar 2014 is mijn jaar en ik ga DOEN dus bij deze stuur ik het vriendschapsverzoek. Dan kan hij in het vervolg ook mijn blog lezen. Daarnaast kom ik regelmatig Miriam van Rossen van Sales Support tegen. Zij helpt bedrijven met hun acquisitie. Toch maar hulp inroepen van een mede zzp’er om samen met haar mijn acquisitie op te pakken. Door naast haar te gaan zitten en mee te doen kan ik gecoacht worden door een professional. Ik hoor de kassa al rinkelen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] mijn blog Aquisitie kondigde ik al aan dat ik hulp ga zoeken bij het doen van mijn acquisitie. Hierover heb ik een […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *