Minder moet en meer moed

Moed

Het is de tijd van het jaar waar we terugkijken naar hoe we het afgelopen jaar gedaan hebben. Maar ook tijd om boeken te lezen en plannen te maken voor volgend jaar. Bedrijfstechnisch valt alles op zijn plaats. Duidelijkheid wie ik waarmee help en hoe ik dat doe. Ik ben al goed bezig en het wordt nu tijd om grotere stappen te gaan zetten. Mijn hele leven staat altijd al in het teken van moeten, maar 2017 wordt het jaar van moed.

Er zit namelijk nog wel een verschil tussen waar ik nu sta en waar ik had willen staan. De reden hiervoor is dat ik onvoldoende moed heb om mijn nek uit te steken. Meer risico’s gaan nemen en de kans lopen dat zaken mislukken. Ik moet van alles van mezelf, maar daarbij zorg ik er wel voor dat het niet te uitdagend wordt. Een beetje meer lef kan geen kwaad, meer investeren in mezelf en in mijn bedrijf en meer naar buiten treden. Het mooiste zou zijn dat ik dit allemaal doe, omdat ik het wil en niet omdat het moet.

Het komende jaar staat in het teken van het organiseren van meer workshops en webinars. En ik ga spreken op bijeenkomsten voor ZZP’ers. Meer tijd en geld investeren in mijn website en verschillende producten gaan verkopen. Zoeken naar meer samenwerkingsverbanden en het verder systematiseren van mijn werkzaamheden. Het verdiepen in internet marketing zit ook in de planning. 2017 wordt het jaar dat alles gaat lopen.

Naast het genereren van mijn inkomen uit mijn werk is er natuurlijk ook altijd nog mijn passieve inkomen. Ook hier is meer moed voor nodig om dat in ieder geval op peil te houden en verder te laten groeien. Het is natuurlijk het makkelijkst om je geld gewoon op je spaarrekening te laten staan. De rente doet echter niets meer, dus investeren wordt steeds noodzakelijker. Bij investeren in andere zaken moet je keuzes maken en daarvoor heb je lef nodig. Durf te doen.

De grootste vraag is nu natuurlijk hoe ga ik dat voor elkaar ga krijgen. Meer moed klinkt makkelijk, maar je kan het niet kopen bij de supermarkt. Moed is volgens Wikipedia ’de bereidheid de confrontatie met lichamelijke pijn, tegenslag en levensbedreiging, onzekerheid, angst en intimidatie aan te gaan en te doorstaan’. Wil ik meer moed krijgen dan is het voor mij belangrijk dat ik van mezelf fouten mag maken. Iets niet goed doen is mijn grootste angst. Daarnaast ben ik ook dusdanig kritisch op mezelf dat ik het niet snel goed doe.

Meer moed betekent voor mij meer vertrouwen in mezelf hebben. Luisteren naar en beslissen op basis van mijn gevoel en stappen zetten. Mocht het niet goed gaan dan vergaat de wereld niet en proberen we het op een andere manier. Vol goede moed ga ik het nieuwe jaar in. Wat ik vooral niet vergeten mag, is dat ik successen vieren ‘Moët’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *