Geen vrek maar inkomengenerator

passief inkomen

Verkeerd beeld neergezet

Ik kan het wel voor mezelf blijven ontkennen, maar budget hangt gewoon aan mijn kont. Zelf ervaar ik het helemaal niet zo, maar als je veel praat over minder uitgeven en meer sparen dan is dat de consequentie. Als ik mensen spreek en het gaat over geld, dan gaan ze ervan uit dat ik een enorme bespaarfan ben. Ze verdedigen gedane aankopen die hun financiële vrijheid niet dichter bij brengt of leggen de schuld van een uitgave bij hun partner. Blijkbaar ben ik hun wandelende geweten en dat is goed, maar ik wil niet gezien worden als iemand die enorm zuinig is, zoals Marieke Henselmans met haar vrekkenkrant.

Koop alleen wat echt nodig is

Wat ik belangrijk vind, is dat je bewust met je geld omgaat. Koop alleen dat wat nodig is en ga dan ook voor kwaliteit en duurzaamheid. Veel geld verdwijnt ongemerkt en dat is zonde. Heb je de aankopen wel echt nodig, word je er gelukkiger van? Daar zitten in eerste instantie voor mij de echte besparingen. En eigenlijk zijn het niet echt besparingen, maar op deze manier stop je met het weggooien van geld. Het gaat niet om bezuinigen, maar om keuzes maken voor zaken die er werkelijk voor jou toe doen. Maak je betere keuzes dan houd je ongetwijfeld geld over. En geld is sneller uitgegeven dan verdiend.

Meer gaan verdienen

Wil je financieel vrij worden dan heb je passief inkomen nodig. Om passief inkomen te kunnen genereren heb je geld nodig om te investeren. En de makkelijkste manier in mijn ogen om dat voor elkaar te krijgen is door het niet uit te geven. Op deze manier zijn we weer terug bij de vervelende besparingen. Minder uitgeven is niet wat we willen, maar we willen wel meer geld overhouden. Een andere manier daarvoor is door te zorgen voor meer inkomsten. Je kan meer gaan werken, eventueel overuren maken, een bijbaantje nemen of zorgen voor promotie en opslag.

Passief inkomen geeft meer mogelijkheden

Door het extra inkomen niet gelijk weer uit te geven maar te investeren, genereer je passief inkomen en ben je aan het werken aan je financiële vrijheid. Je met werk verdiende geld gaat dan voor jou werken. Vind je financiële vrijheid niet belangrijk, dan zorgt je passief inkomen ervoor dat je meer maandelijkse verplichtingen aan kan gaan. Een grotere lease auto of een nieuwe keuken op afbetaling. Niet direct mijn keuzes, maar de mogelijkheid is er. Op deze manier kan een aankoop het werken aan passief inkomen zelfs motiveren. Als de aankoop echt belangrijk voor je is, dan wil je er wel harder voor werken. Ons helpt het om beslissingen over uitgaven te nemen, wil ik werken en mijn vrijheid inleveren voor een grotere boot?

Goed voorbeeld zijn

Financiële vrijheid is niet alleen haalbaar voor vrekken, maar ze kunnen doordat ze goed op uitgaven letten het proces wel versnellen. Ik word niet blij van een leven waarbij ik op koopjesjacht moet en in de winter de thermostaat een aantal graden lager moet zetten. Ik ga bewust om met mijn geld en ik zorg ervoor dat mijn passief inkomen blijft groeien. Hierdoor heb ik voldoende inkomen opgebouwd, zodat ik mijn leven kan leiden zoals ik dat wil. Besparen heb ik nog nooit gedaan, maar ik heb wel altijd hard gewerkt. Als jullie mij zien dan moet je denken: dat wil ik ook, hoe zorg ik voor meer passief inkomen? Minder uitgaven, meer inkomsten of beiden, mij maakt het niet uit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *