Winterklaar

Winterklaar

Van het weekend de boot weer naar zijn winterstalling gebracht. Wij zijn dus druk bezig met het winter klaarmaken van boot, huis en tuin maar dat was Rijkswaterstaat ook al aan het doen. Voor de korte route naar huis maken we op het Volkerak altijd gebruik van de watersportbetonning onder een eilandje langs. Dit jaar waren we blijkbaar later dan voorgaande jaren want de watersportbetonning was al verwijderd. Maar ja hoe moeilijk kan het zijn, gewoon vlak onder het eilandje door varen en een andere boot ging ons voor. Dus wij er achteraan maar dat hadden we tijd technisch gezien beter niet kunnen doen.

Op het moment dat we bijna weer in het reguliere vaarwater waren, zaten we ineens vast aan de grond. We voeren op het voorzeil en dachten dat we met de motor dit probleem konden oplossen. Maar in plaats van los, kwamen we alleen maar vaster te zitten. Het grootste probleem is dat je niet weet welke kant je op moet want waar bevindt zich toch de vaargeul. Rechtdoor, meer naar rechts of ga je dan juist verder de ondiepte op. Dan maar weer terug naar waar we vandaan kwamen maar ook dat is niet duidelijk meer. Gewoonlijk varen er voldoende boten die ons op het juiste spoor hadden kunnen zetten maar nu kwam er niemand. Iedereen ging waarschijnlijk toch gewoon om het eiland heen. Aan de andere kant toch wel fijn ook want het is wel redelijk gênant.

Het voordeel van een zeilboot is dan wel als je vastzit dat je gebruik kan maken van je zeilen. Door ook ons grootzeil te hijsen en gebruik te maken van toch een behoorlijk windje lukte het ons na een uur om door voldoende scheefgang weer los te komen. En ja, toen kwamen wel de hulptroepen op ons af maar was het niet meer nodig. Al met al vond ik het best spannend en had ik een lichte knoop in mijn buik. Het feit dat je geen idee hebt waar je nu goed aan doet en dat je door je scheefgang ook gewoon verder op de plaat kan komen, vond ik geen leuk idee.

Het mooie van de winter is dat op het moment dat alles winterklaar is, je weer meer ‘vrije’ tijd krijgt. Geen omkijken naar de tuin, geen mogelijkheid om te zeilen dus ruimte om andere zaken op te pakken. Slecht weer buiten dus zonder schuldgevoel binnen blijven. In plaats van voor de tv te gaan zitten, kan je deze tijd ook benutten om je eens in je financiën te verdiepen. De tv-programma’s die het kijken waard zijn, zijn op een hand te tellen en kan je tegenwoordig ook kijken op een moment dat het jouw beter uitkomt. Scheelt sowieso heel veel reclametijd.

Ik handel al een tijdje in aandelen en hier kan ik nog een hoop over leren. Ik koop dividendaandelen, die Bartho Egberink voor mij heeft uitgezocht. Hij toont deze op zijn website ‘mijngeldwerkt.com’. Hij geeft aankoopprijzen aan en anders bepaal ik zelf een prijs waarvoor ik ze wil kopen. Op internet zijn er meer lijstjes over goede dividendaandelen te vinden en daar kijk ik ook naar. Op dit moment heb ik al aardig wat aandelen en als de prijs van het aandeel dan toch onder mijn aangekochte aankoopprijs komt dan koop ik bij. Ik heb hier voor mezelf nu een redelijk systeem in gemaakt en dat voelt goed. Het feit dat ik deze aandelen koop voor het dividend zorgt ervoor dat ik niet hoef te bepalen wanneer ik ze moet verkopen. Eenmaal gekocht dan houd ik ze vast.

Het is ook mogelijk om op een andere manier geld te verdienen met de handel in aandelen. De bedoeling is dan dat je gaat voor de koerswinst. Het aan- en verkoopmoment wordt dan belangrijker. Er zijn mensen die hebben hier hun werk van gemaakt. Ze werken volgens bepaalde systemen en ze hebben een eigen vocabulaire waar ik nog niet veel mee kan. Regelmatig volg ik webinars maar na een kwartiertje zijn ze me kwijt. Ook lees ik voorspellingen over de aandelenmarkt maar ook dat is de ver van mijn bed show.

Op dit moment heb ik aandelen Bam gekocht om het te proberen. Voor mijn gevoel kan het aandeel niet lager zakken met het slechte nieuws van de afgelopen tijd. Het aandeel Bam kost op dit moment rond de 2 euro en dat is ook een mooi klein bedrag om eens te proberen. Tevens als er dan wat stijging in zit dan is dat percentueel gelijk veel en dat is leuk. Het handelen met de Bam aandelen voelt net alsof ik vast zit op mijn bootje. Geen idee of ik nu moet verkopen of moet bijkopen. Heb ik net verkocht stijgen ze toch weer verder. Heb ik niet verkocht dan zakken ze opeens weer en wil ik ze niet meer verkopen omdat ze al hoger zijn geweest en dat voelt als een verlies. Geen idee welke kant ik op moet.

Vorige week wel €175,- verdient met mijn Bam aandelen en dat smaakt naar meer. Het systeem van de echte handelaren is mij nog niet duidelijk. Komende winter ga ik mij eens verder verdiepen in de aandelen, opties, indexen, turbo’s, valuta’s, enz. Het mag een lange koude winter worden. Het systeem van de watersport heb ik wel door, gewoon de tonnen volgen. Volgend jaar varen we gewoon om het eiland heen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *