Wie betaalt jouw lunch?

dividend

De voordelen van passief inkomen

Net als dat het snel went aan het ontvangen van inkomen vanuit je werk, raak je ook gewend aan het ontvangen van dividend van bedrijven. Iedere maand wordt er geld op je rekening bijgeschreven en je vind het de normaalste zaak van de wereld. Het enige wat je er ooit voor gedaan hebt is van achter je computer een aantal aandelen aangekocht en hiervoor word je maandelijks of per kwartaal beloond. Daarom heet het natuurlijk ook passief inkomen, een eenmalige actie en voor de rest is het lui achter overhangen en het geld komt binnen.

Gratis uit eten van je dividend

Pas geleden werd ik getriggerd door een stukje over het bedrijf Realty Income. Dit is een Amerikaans vastgoed bedrijf dat al heel lang maandelijks dividend uitkeert. De kop van het stukje was ‘Once A Month, Realty Income Buys Me Lunch. Ik word daar blij van en denk dat wil ik ook. Het is op een andere manier naar je inkomen kijken. Wij hebben ook aandelen Realty Income in onze portefeuille en wat blijkt ze betalen niet 1x per maand mijn lunch, maar ik kan met mijn gezin wel een aantal keren per jaar luxe gaan dineren op kosten van Realty Income.

We houden van doelsparen

Sparen of geld investeren is voor velen van ons niet iets waar we blij van worden. Liever besteden we ons geld aan zaken waar we direct lol van hebben. Het doelsparen is door de banken al omarmt om het voor elkaar te krijgen dat we meer gaan sparen. Sparen voor de vakantie, een nieuwe auto of een nieuwe keuken. Je kan je bankrekeningen zelfs de naam van het doel geven. Blijkbaar werkt dit goed. Zien waarvoor je spaart en hoe het geld groeit zorgt ervoor dat we bewuster met ons geld omgaan. Ik zie mogelijkheden voor nieuwe doelen: Iedere maand gratis lunchen tot in lengte van jaren.

Het houd mij scherp

Als je op deze manier doelen gaat definiëren, dan weet je dus waarvoor je spaart. Van de maandelijkse lunch, naar het betalen van je waterrekening en het abonnement op de sportschool. Op deze manier krijg je steeds meer financiële ruimte en houd je meer over om te investeren. Je kan het ook anders benaderen. Als je iets heel graag wilt en er zijn maandelijkse kosten aan verbonden, zorg er dan eerst voor dat je hiervoor voldoende passief inkomen heb gerealiseerd. Denk aan de motorrijtuigenbelasting en verzekering bij het aanschaffen van een auto.

Eigenlijk herinvesteren

Om financieel vrij te worden is het natuurlijk niet de bedoeling dat je het geld maandelijks besteed aan de gratis lunch, maar dat je je geld herinvesteert. Dus in plaats van te lunchen koop je van je ontvangen dividend nog meer aandelen van Realty Income. Op deze manier zorgt het geld niet voor extra kilo’s, maar voor nog meer geld voor eventueel een gratis diner. Het is belangrijk om te snappen waar passief inkomen om gaat en volgens mij is er geen betere manier om dit tussen de oren te krijgen dan door het te ervaren. Als de maandelijks gratis lunch hier aan mee werkt, dan is het zijn geld dubbel en dwars waard.

Dividendverhoging tegen inflatie

Naast het feit dat je maandelijks geld ontvangt, zijn er veel bedrijven die jaarlijks het dividend verhogen. Op deze manier heb je ook minder last van inflatie. Je inkomen stijgt met de kosten van je lunch mee en is de inflatie minder hoog dan kan je lunch steeds luxer worden. Ik zou zeggen ga het ervaren. Ben je fan van hamburgers, investeer dan in McDonald’s en scoor eens per kwartaal een gratis menu.

* Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s, u kunt uw inleg (deels) verliezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *