Werken aan je droomtoekomst

droomtoekomst

Hoeveel geld heb je later nodig?

Iedereen heeft andere toekomstdromen. Sommigen weten precies hoe hun toekomst eruit moet zien. Voor anderen wisselt dit regelmatig of ze hebben nog maar een vaag idee. Het maakt allemaal niet zoveel uit, we hebben hetzelfde probleem. Voor het realiseren van onze dromen hebben we tijd en geld nodig. Vaak hebben we geen idee hoeveel, zelfs niet als er een concreet beeld van de toekomst is. Naar financiële vrijheid lost dit probleem op. Ook als je nog niet precies het doel voor ogen hebt, kan je wel direct aan de slag om aan je droomtoekomst te werken.

Passief inkomen realiseert iedere droomtoekomst

Voor het bereiken van financiële vrijheid ga je inkomen opbouwen waarvoor je niet hoeft te werken, namelijk passief inkomen. Dat is inkomen dat voor jou aan de slag gaat en waarmee je geld gaat genereren. Het levert ook tijd op als je door je passief inkomen minder kan gaan werken. Je geld werkt voor jou. Hierdoor ben je bezig met het verwezenlijken van je droom, zelfs als je nog geen idee hebt hoe deze eruit ziet.

Geef je geld niet zomaar uit

Passief inkomen opbouwen is simpel, maar heeft wel tijd nodig. Het is niet van vandaag op morgen geregeld. Het heeft te maken met grip op je geld hebben. Juiste keuzes maken waaraan je je geld uitgeeft. In het dagelijkse leven komt dat neer op heel veel beslissingen. Even een ijsje kopen, iemand wegbrengen met de auto of zoiets banaals als de verwarming hoger zetten. Zonder dat we er erg in hebben geven we ons zuurverdiende geld uit. Bewustwording hiervan is een stap, zodat het een keuze wordt in plaats van een vanzelfsprekendheid.

Weersta verleidingen

Over grotere uitgaven denken we vaak meer en langer na, maar die hebben dan ook meer invloed op het totale budget. Doen we het wel of niet en kopen we het laatste model of het model dat in de uitverkoop is. Veel mogelijkheden en verleidingen om geld aan uit te geven. En dan hebben we ook nog de financiële producten, die vaak niet uitblinken in duidelijkheid, maar heel verleidelijk zijn. Zullen we eerst nog even sparen of lenen we gewoon geld. Nog een extra verzekering erbij afsluiten of niet.

Lastige beslissingen

Een lijfrente aanschaffen, de hypotheek extra aflossen, eerder stoppen met werken, het gemis van een jaar AOW opvangen, er zijn keuzes te over. Dit zijn nog minder makkelijke financiële beslissingen die veel meer impact hebben. Geld wegzetten voor later, maar gaan we dan beleggen? Hoe hoog moet mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn en heb ik alles geregeld als ik kom te overlijden. Het vervelende van dit soort beslissingen is dat ze vaak lastig zijn. De producten die hiervoor aangeboden worden zijn moeilijk te doorgronden en het resultaat is niet direct zichtbaar.

Let ook op de kleintjes

En hoe vreemd het ook klinkt, het zijn allemaal keuzes, zelfs het ijsje, die van invloed zijn op je droomtoekomst. Zoals mijn vader al tegen me zei, je kan je geld maar één keer uitgeven. En ik weet niet meer waar ik dit vandaan heb, maar je moet bij het keuze moment niet de uitgave van dat moment zien, maar de hoeveelheid geld die de uitgave over 30 jaar kan worden. Dat je hierover niet bij ieder koekje dat je in je mond stopt wilt nadenken, dat snap ik. Maar iedere dag een paar koekjes teveel zorgt toch op lange termijn voor extra kilo’s lichaamsgewicht.

Laat je helpen

Het bereiken van je droomtoekomst is gebaseerd op financiële vrijheid door het opbouwen van passief inkomen. Hiervoor is het doorbreken van oude gewoontes en het aanleren van nieuwe gewoontes nodig. Begeleiding hierbij maakt de kans op het realiseren hiervan groter. Schrijf je in op mijn website en ik sta je bij in het zetten van de eerste stappen naar financiële vrijheid en het maken van financiële keuzes. Niet bij ieder ijsje, maar wel bij al de ijsjes van een heel jaar. Ik help je bij het opbouwen van passief inkomen en inspireer je om vol te houden. Ik ben je financiële personal trainer die je begeleid naar jouw droomtoekomst.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *