Vrijer dan vrij

vrijheid

Bijna niet meer geblogd

Op 1 juni 2021 heb ik mijzelf de vrijheid gegeven om alleen nog maar te bloggen als ik er zin in heb. Ik heb net even teruggekeken en dat heeft geleid tot 5 blogs nog in 2021 en wel 1 heel blog in het jaar 2022. Niet moeten en de voorspelde klad komt erin.

Geen spijt

Het niet iedere dinsdag een blog op moeten leveren was in het begin even raar. Stoppen met een gewoonte is voor mij lastig. De wereld stortte niet in en mijn leven ging ook gewoon verder. Het verkeer op mijn website werd minder, maar stopte niet volledig. En ook mijn affiliate inkomsten namen af. Een website onderhouden en daar inkomsten uit krijgen is zeker geen passief inkomen. Iedere week content maken is daarvoor hard nodig. Jammer dat dit gebeurde, maar ik was blij met mijn vrijheid.

Nuttig gemaakt tijdens corona

Aan de start van de pandemie ben ik gaan werken bij de plaatselijke delicatesse winkel/bakkerij/lunchroom, Gastrovino Verleiding Numansdorp. Ik heb dit bijna 2,5 jaar gedaan met heel veel plezier. Afgelopen januari ben ik gestopt. Blijkbaar is de tijd gekomen om weer andere zaken aan te pakken Heel veel geleerd, veel nieuwe mensen leren kennen, mogen werken met leuke collega’s en verschillende hand-en-spandiensten verleend met betrekking tot de automatisering. Mijn wereld is groter geworden en mijn comfortzone is weer een beetje opgerekt.

Harder werker

Als ik mij ergens voor inzet dan ga ik daar voor de volle 100% voor. Ik dacht te gaan werken voor de gezelligheid en om mezelf nuttig bezig te houden. Een afroepcontract van 2 dagen per week, maar ik heb bijna een fulltimebaan gehad. Wel met hele goede vakantieperiodes, dat dan weer wel. Voor mijn killerbody was het een extra uitdaging. Best lastig om hele dagen tussen de verleidingen te staan. Wat verleidingkilo’s zijn er wel aangekomen. Ik ben hard aan het werk om deze weer kwijt te raken.

Einde nomadenbestaan

Vorig jaar oktober is ons nomadenbestaan opgehouden. We hebben het enorm getroffen vorige zomer. Van begin mei tot eind oktober op de boot geleefd en het weer was tot de laatste week goed. Het huis is een maand later opgeleverd dan gepland en dat heeft ervoor gezorgd dat we vanaf de boot naar onze zolder van ons net opgeleverde huis zijn verhuisd.

Sevilla ervaren

Eten bij mijn ouders, klussen, douchen en slapen in ons nieuwe huis. Ging best goed. Het huis is nog steeds niet helemaal af. Schilderijen ophangen, trap verven, zonnepanelen op het dak, screens voor de ramen en de tuin staan nog op het lijstje. Op dit moment zijn we met onze elektrische auto naar Sevilla gereden, een uitdaging op zich. Ergens in maart is de planning om verder te werken aan ons lijstje thuis.

Stoppen met verplaatsen van spullen

Het feit dat ons nomadenbestaan is opgehouden is best prettig. Het geeft weer vrijheid op een andere manier. Het niet meer meezeulen van spullen is erg fijn. Wat tassen in de auto, deur op slot en we konden weg, nergens verder over hoeven nadenken. Het schoonmaken van een huis was wel weer wennen. Zeker omdat we in een bouwput leven en we iedere dag een enorme hoeveelheid zand mee naar binnen nemen.

Semigratie

Op dit moment dus in Sevilla. Baanloos. Onlangs is mijn schoonvader overleden. Hiermee is een zelfgekozen verplichting komen te vervallen. Geen frequente bezoeken meer aan hem in het verzorgingstehuis. Mijn spullen staan in mijn huis en ik hoef niet na te denken over waar ik alles moet laten. Ik ervaar een enorme vrijheid. Wat ik ermee ga doen? Geen idee. Mijn partner zou zeggen, nou gewoon leven.

8 antwoorden
 1. Henk
  Henk zegt:

  Welkom terug Petra! Leuk om weer eens een blog te ontvangen. Wellicht heb je weer een stel leuke onderwerpen om anderen te inspireren om de weg der vrijheid te bewandelen. Mooie foto van de wijk.
  Vriendelijke groet, Henk

  Beantwoorden
 2. Fabian
  Fabian zegt:

  Hi Petra, leuk dat je weer iets via je Blog laat horen.
  Zo te lezen veel veranderingen afgelopen jaar in je leven en nog het nieuwe huis verder af te maken. Druk….
  Ik snap alleen de term semigratie Sevilla en de achtrliggende gedacht niet helemaal in je blog. Is dit verkort overwinteren? Of een lange vakantie. Of een voorstadium van leven als een pensionado in Spanje? Gr. Fabian.

  Beantwoorden
  • Petra Regoort
   Petra Regoort zegt:

   Hoi Fabian,
   We weten ook niet precies wat het is. We zijn nog steeds zoekende. Willen in ieder geval onze wereld uitbreiden. Niet altijd reizen, maar ook daadwerkelijk ergens zijn en het leven ervaren. Wij noemen het semigreren. Sevilla was weer een goede ervaring. We gaan het zien wat de tijd ons brengt. :-)
   Groet,
   Petra

   Beantwoorden
 3. Selmar
  Selmar zegt:

  Leuk om weer wat meer nieuwe blogs te lezen. 2022 mag dan maar 1 artikeltje opgeleverd hebben, het was wel een dijk van een update over je werkende carrousel :). De mijne is momenteel per kwartaal en via Raisin, levert meer rente op maar ergens mis ik de maandelijkse activiteit :). Succes met het huis en je andere plannen.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *