NYC marathon

Vandaag is de dag, de dag van de NYC marathon.

Doel gezet: NYC marathon

Iets minder dan een jaar geleden kreeg ik het goede idee om een marathon te lopen. In mijn blog We hebben allemaal een deadline heb ik daar over geschreven. En als je dan toch een marathon gaat lopen, dan kies je voor New York. We hebben dit gelijk gecombineerd met een maandje semigreren. Sinds begin oktober zijn we nu in New York en dat pakt goed uit, want we zijn dus al geacclimatiseerd.

Via Rijnmond Marathonreizen

We hadden zelf ingeschreven voor de NYC marathon, maar zijn helaas uitgeloot. Via Rijnmond Marathonreizen was het wel mogelijk om een startnummer te krijgen, dus hebben we de reis via hen geboekt en sluiten we de laatste dagen van ons verblijf in New York aan bij het marathon gezelschap uit Rotterdam. Hierbij hebben we ook gelijk gemak van de organisatie op de dag zelf. We worden naar de start gebracht en opgehaald bij de finish. Dat is toch wel fijn. Gisteravond zijn we aangeschoven bij het pastabuffet en vanavond feesten we gezellig mee. Al met al een goede oplossing.

Veel getraind

Afgelopen maand hebben wij al de nodige kilometers en hoogte meters gemaakt in New York. De Queensboro Bridge op ongeveer 25 km is voor velen een lastig punt. Voor het goede gevoel hebben we hem alvast heen en weer geoefend. Hopelijk maakt dat het op de dag zelf iets makkelijker. Naast de vele kilometers rennen hebben we ook veel gewandeld en aan yoga gedaan. Ik heb genoeg kilometers in mijn benen om vandaag aan te kunnen.

Het wordt een mooie dag

Wil je ons volgen, dan kan dit via de TCS NYC Marathon app. Wij starten om ongeveer 10.35 uur en dat is bij jullie om 16.35 uur. Ik heb begrepen dat het dan nog een kwartier duurt voordat ik zelf echt over de startlijn ga. Ben ik binnen 4,5 uur binnen dan heb ik het geweldig gedaan. Lukt het mij binnen 5,5 uur dan is het gewoon goed. Doe ik er langer over, dan heb ik een erg zware dag gehad, maar wel optimaal kunnen genieten van de mensen om mij heen. De voorspelling van het weer is goed. Niet te warm, een zonnetje en een beetje wind. Wij hebben er zin in en gaan een mooie herinnering maken.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *