Social media lessen van de Ibiza Bohemian girl

Social media

Afgelopen zaterdagavond waren we uitgenodigd bij vrienden voor een gezellig kerstborrel. Het zijn (ex-)collega’s en hun aanhang van mijn partner en ik kende nog niet iedereen. Ik had gehoord dat er een succesvolle blogster aanwezig zou zijn met een behoorlijk aantal volgers op social media. Aangezien ik wel volgers heb maar nog geen 175.000 zoals zij, dacht ik dat het geen kwaad kon om eens met haar van gedachten te wisselen.

Ze is lang werkzaam geweest in loondienst bij een luchtvaartmaatschappij, maar sinds kort heeft ze haar baan opgezegd. Nadat ze twee boeken van Gerhard Hormann had gelezen, heeft ze de stoute schoenen aangetrokken. Net als Gerhard is zij begonnen met het omlaag brengen van haar uitgaven en het aflossen van de hypotheek. Het hebben van minder kosten en voldoende spaargeld op de bank zorgde ervoor dat ze bij een reorganisatie de stap naar het ondernemerschap heeft gezet.

Ze is super enthousiast over haar bedrijf. Voorheen deed ze het naast haar werk in loondienst, maar nu kan ze zich er fulltime op storten. Ik heb het over Yvon, de ibizabohogirl. Ze blogt en deelt foto’s over haar bohemian levensstijl via social media naar haar fans. Ze houdt van mode, maar daarnaast ook van reizen. Via haar vroegere werkgever heeft ze veel gereisd, waarschijnlijk tegen gereduceerd tarief. Nu wordt ze betaald om te reizen. Door bedrijven die Ibiza bohemianstyle producten verkopen wordt ze gevraagd om foto’s te maken op mooie locaties, ook in het buitenland,  en hierover te bloggen. Dit is dan ook gelijk haar businessmodel.

Ze is hele dagen bezig met fotoshoots, bloggen, social media bijhouden, afspraken maken met bedrijven over sponsoring en haar website bijwerken. In de ideale situatie doet ze dit op een willekeurige plek in de wereld. Haar volgers, veelal van buiten Nederland, zijn het belangrijkst. Geen volgers dan ook geen deals met bedrijven. De markt is enorm concurrerend, dus alles wat ze doet moet perfect zijn. Het moet er visueel enorm gelikt uitzien, eigenlijk zelfs een beetje over de top.

Social media is dus haar bestaansrecht en ze eet en drinkt het. Het enthousiasme spat ervan af en ze is enorm gedreven. Mooie plaatjes maken en daarbij lettend op de kleinste details. De juiste sfeer, alles goed zichtbaar en zorgen dat er met vaste regelmaat wordt gepost. Ook wekelijks een aantal blogs online zetten. Hierbij opletten dat er rekening wordt gehouden met de regels van SEO. Gevonden worden door Google is halszaak en daar is SEO onontbeerlijk in. Er zijn tools die je hierbij helpen. Zij geven tips en trucs om je tekst beter te maken. Je krijgt groen licht als de blogtekst SEO proof is. Ik plaats ook wel blogs met het licht nog op oranje. Geen optie vind Yvon, doorgaan totdat het perfect is.

Ik heb samen met haar naar mijn website, LinkedIn-profiel en Facebook-pagina gekeken. Zij geeft aan dat ik veel meer visueel moet maken. We willen nu eenmaal gewoon leuke plaatjes kijken, maar wat laat je zien als je onderwerp financiën is. Geld is echt niet leuk om te laten zien, dus financiële vrijheid zal op een andere manier gevisualiseerd moeten worden. Denk daarbij aan het Zwitserleven-gevoel. Ik denk wel dat ze gelijk heeft. Wil ik meer bereik via social media dan zijn foto’s, maar ook video’s de manier.

Wat ik precies kan gaan delen met mijn doelgroep, daar heb ik nog niet echt een antwoord op. De energie en gedrevenheid van Yvon om het juiste te delen met haar volgers werkt verschrikkelijk aanstekelijk. Ik heb mijn focus aangescherpt en ga ervoor zorgen dat ik meer volgers krijg. De meeste energie kreeg ik echter doordat mijn verhaal direct bij haar landde. Zorgen voor voldoende passief inkomen om je uitgaven te kunnen betalen, zodat je het werk kan doen wat je graag wilt. Ik voelde aan alles dat ze dat graag wilde.

2 antwoorden
 1. Kaz
  Kaz zegt:

  Heerlijk om te lezen. Ik heb ook sinds een paar weken mijn vaste baan verlaten om te kunnen werken aan mijn passie. Een gigantische combinatie van onzekerheid en vreugde door elkaar. Gelukkig weet ik dat die onzekerheid zal afnemen en de vreugde zal blijven (of zelfs groeien).

  Dit kon ik alleen bereiken door al jaren flink te sparen, af te lossen, investeren en op alles wat los en vast zit geld besparen.

  Om mijn bedrijf bekender te laten worden ben ik ook een blog(je) begonnen http://www.kiksaus.nl/blog/

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *