Samenwerken met Pro Deo Planner

Samenwerken met Pro Deo Planner

Het verkopen van een financieel plan is nog geen gemeen goed. Dat is voor de financiële planners jammer, maar zeker ook voor heel veel mede-landers. Inzicht in je financiële toekomst is handig om te voorkomen dat je vroeg of laat voor verrassingen komt te staan. Om meer bekendheid aan financiële planning te geven zijn er verschillende initiatieven. Pro Deo Planner is er één van. Het doel van Pro Deo Planner is om persoonlijke financiële planning voor iedereen toegankelijk te maken.

De stichting wil via bijvoorbeeld patiëntenverenigingen, vakbonden en andere belangenverenigingen, mensen met overeenkomende (financiële) problemen voorlichting geven. Door een financiële planner wordt belangeloos een lezing gegeven over financiële thema’s die voor de betreffende doelgroep relevant zijn. Gedacht kan worden aan zorgkosten, (nabestaanden) pensioen, erfrecht, maar ook de gevolgen van minder kunnen werken. Door in groepsverband de financiële aspecten van de betreffende situatie te bespreken wordt de drempel verlaagd om hulp te zoeken.

Egbert Ludwig is één van de oprichters van Pro Deo Planner. Ik ben met hem en nog een aantal andere financiële planners naar het financieel planners congres in Baltimore geweest. In Amerika is een soortgelijke organisatie, de Pro Bono Planner, al jarenlang succesvol. Egbert heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om kennis te maken met de Pro Bono Planners om alle goede ideeën over te nemen.

Afgelopen week ben ik naar de kennismakingsbijeenkomst van de Pro Deo Planner in Bilthoven geweest. Het principe van Pro Deo Planner is dat je als planner gratis informatie verschaft en eventueel voor degene die dat willen tegen een gereduceerd tarief een financieel overzicht maakt. Is er daarna nog meer hulp nodig dan past dit niet meer onder de vlag van Pro Deo Planner en kan je als financieel planner je eigen praktijk promoten.

Het principe is dus win-win-win-win. De organisaties bieden hun leden als extra dienst ook aan de financiële kant hulp. De klant wordt getriggerd om naar zijn financiën te kijken en krijgt tegen relatief lage kosten meer inzicht. Pro Deo Planner bereikt op deze manier mensen die niet direct op zoek zouden gaan naar een financiële planner. En de financiële planner kan zichzelf profileren en houdt er misschien klanten met een vervolgvraag aan over. Juist het feit dat iedereen er voordeel bij heeft, werkt in Amerika erg goed.

Het gaan samenwerken met andere organisaties, maar ook met andere financiële planners is voor mij een volgende stap in de ontwikkeling van mijn bedrijf. Het geeft extra energie en ik krijg ideeën voor nieuwe producten. Naast mijn aanmelding bij Pro Deo Planner heb ik mij ook aangemeld bij een franchise concept in oprichting en bij mijngeldzaken.nl. Lastig is wel om mijn eigen pad goed in het vizier te houden. Het samenwerken vergt aanpassingsvermogen, maar mag het bereiken van mijn eigen doel niet in de weg zitten. Het is erg verleidelijk om mee te liften, zeker als het succes krijgt.

Vooralsnog zijn de samenwerkingsverbanden er allemaal op gericht om financiële planning laagdrempeliger te maken, zodat we meer mensen bereiken. Dat doel komt in ieder geval overeen met mijn doelstelling. Wie weet wat de samenwerkingen mij nog gaat brengen. Door open te staan voor andere meningen en te zorgen voor een win-win situatie, kunnen we met elkaar synergie bereiken. En zoals Stephen Covey in z’n boek ‘De zeven eigenschappen voor succes in je leven’ al aangeeft kan het wonder van synergie zorgen voor magische resultaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *