Samenleven met een onbekende, me gusta – I like

airbnb

Avontuurlijk leven

Om de uitdaging er een beetje in te houden hebben we in Sevilla via Airbnb een kamer gevonden bij iemand in huis. Onze andere Airbnb-ervaringen waren altijd appartementen die we volledig tot onze beschikking hadden. Bij dit appartement hadden we een eigen slaapkamer met een, mogelijk met een andere huurder te delen, badkamer. Er was namelijk nog een tweede kamer voor de verhuur. Hoe groot is de kans dat hij nog voor 2,5 week die kamer zou verhuren? Ik schatte het niet hoog in.

Lekker schoon

Op het plaatje zag het appartement er erg goed uit. Alles lekker wit, daar houd ik van bij Airbnb’s. Kan je goed zien of het schoon is. Daarbij konden we de auto makkelijk parkeren en was Sevilla goed bereikbaar met de fiets, metro en zelfs lopend.

Korte kennismaking

Toch van tevoren niet echt goed over alles nagedacht. Onze host, Alejandro, leek een geschikte vent, maar sprak een heel klein beetje Engels. Nadat hij ons het appartement, onze kamer en het gedeelte in de koelkast dat wij konden gebruiken had laten zien, ging hij er vandoor. Een afspraak met vrienden. Best raar om dan ineens alleen in iemand anders huis te zijn. Wij hebben onze spullen uitgepakt en zijn ergens gaan eten.

Wildvreemde

’s Avonds terug in het appartement waren we alleen. We vonden het toch wel raar, misschien toch niet zo’n goed idee om bij een wildvreemde in huis te wonen. Mijn partner had ook zijn twijfels, maar je moet het toch ervaren om het te weten. Ik ging mij van alles in mijn hoofd halen. Alejandro ziet er leuk en gezellig uit, maar wat zegt dat nou?

Eerste nacht

Slapen ging die eerste nacht niet echt goed en uit bed om naar de wc te gaan vond ik spannend. Was hij nu al thuis, kom ik hem dadelijk tegen. Laat maar zeggen ik heb mezelf echt gek gemaakt. Totdat ik dacht waarom negatief denken, misschien wordt het wel hartstikke leuk. Beide situaties konden waar zijn. Het heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik in slaap ben gevallen.

Mega relaxt

Zorgen gemaakt om niets. De volgende dag, terwijl ik ontbijt stond klaar te maken in de keuken, kwam hij er gezellig bij zitten. Met handen, voeten en Google Translate hebben we kennisgemaakt. Een gelijkgestemde, hij is bezig met zijn gezondheid, sporten, investeren en zichzelf ontwikkelen. In het dagelijkse leven een agent met een bureaubaan. Heeft een vriendin, maar woont niet samen. Doet aan pilates en denkt erover om samen met een vriend een kliniek te starten waarbij zijn vriend zorgt voor de medische kennis en hij voor ondersteuning bij herstellen. Heeft nog een appartement in hetzelfde gebouw, dat hij volledig verhuurt, en daar betaalt hij zijn beide hypotheken van. Slimme vent.

Goede tijd

Sevilla is een leuke stad. Veel toeristen in de oude binnenstad, maar langs de rivier veel sportieve activiteiten en minder toeristen. Ook Triana, een wijk van Sevilla, vonden wij leuk om in te bivakeren. Alejandro woont in een wijk net buiten Sevilla en mijn partner ging naar de CrossFit in weer een andere wijk, geen toeristen, gewoon het dagelijkse leven. Wij hebben een paar weken meegedaan. Veel hardgelopen, gefietst, gewandeld, gesport, gelezen en gewerkt aan mijn website.

Superleuke ervaring

Alejandro is een rustige, vriendelijke man en ging volledig zijn eigen gang, en wij dus ook. Als we gezamenlijk thuis waren, hadden we goede gesprekken. Gedurende de weken gingen we Alejandro steeds beter verstaan. Hij deed moeite om zijn Engels te verbeteren. Wilde hij ook graag. Nadat Alejandro zag dat we veel op de fiets deden, heeft hij ook zijn fiets uit het stof gehaald. Al 15 jaar niet op gefietst en nu bedacht hij dat hij best op zijn fiets naar z’n werk kon. Nog geen 4 kilometer van zijn huis vandaan, als het regent kan hij zelfs gaan lopen. Hij is dusdanig enthousiast geworden dat hij nu zijn fiets bijna altijd pakt. Zelfs gewoon voor de lol met zijn vrienden gaat fietsen, ook die moeten eraan geloven.

Extra lang blijven

De laatste avond vroeg ik of hij blij was dat we weer weggingen. We mochten van hem nog blijven, gratis zelfs. Door ons was zijn huis nu meer zijn huis, dan als wij er niet waren. Dan kwam dagelijks zijn moeder, familie en vrienden over de vloer die een rotzooi van zijn huis maakten en voor z’n TV hingen. Nee, hij had veel liever dat wij bleven.

Ik houd ervan

Wat ik van Alejandro heb geleerd, is dat het leuk is om positief in het leven te staan. Hij is heel rustig, observeert, vraagt naar verbeteringen, gaat zijn eigen gang. Vol zelfvertrouwen, pakt dingen gelijk op en laat zich niet gek maken. Ik vond het leuk om bij hem te wonen en vond het jammer om weg te gaan. Ik denk niet dat hij veel stress ervaart en door zijn huis open te stellen en daarmee ook zijn leven, komen er veel leuke ervaringen en mensen op zijn pad. Hij gebruikt het veel in zijn gesprekken: Me gusta – I like.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *