Samen werken

Bij de start van mijn onderneming werd ik door een potentiële klant gewezen op het feit dat ik de samenwerking op moest zoeken met een arbodienstverlener. Mijn diensten zouden goed aansluiten bij bedrijven die verzuim en arbeidsongeschiktheid proberen te voorkomen. Hij raadde mij aan om kennis te maken met Marko Verhage, initiatiefnemer van het Centrum Arbeid en Gezondheid (CAG) in Oud-Beijerland.

Kort daarna zag ik in de krant dat het CAG naar een nieuw pand ging verhuizen en de opening moest nog plaatsvinden. Niet gehinderd door ook maar iets heb ik gebeld en gevraagd of ik naar de opening mocht komen. Dat was geen enkel probleem, ik was van harte welkom. Gewapend met een bos bloemen en een hoop visitekaartjes ben ik daar naar toe gegaan met de opdracht aan mezelf om kennis te maken met Marko Verhage. Als ik nu terugkijk is het een hele goede stap geweest om naar deze opening te gaan. Tijdens de borrel heb ik voor het eerst kennisgemaakt met een aantal van mijn huidige opdrachtgevers.

Ook lukte het om een afspraak met Marko Verhage te krijgen en hij onderkende dat mijn dienstverlening aanvullend is voor het CAG. Ik ben zelfs zo brutaal geweest om te vragen of ik bij hem op de website mocht bij de dienstverleners en ook dat was geen probleem. Daarnaast hebben we een afspraak gemaakt om te kijken hoe we mijn diensten konden inzetten maar verder dan een afspraak bij een potentiële klant en een presentatie bij een P&O platformbijeenkomst is het nog niet gekomen.

Voor mij was het onduidelijk hoe het werkte bij CAG en hoe het precies zat met Verhage & van der Laan. Ik was teveel met mijn eigen onderneming bezig en heb niet duidelijk gezien dat de samenwerkers van CAG ook nog zoekende waren. Ik kwam hier afgelopen vrijdag achter toen ik een gesprek had met één van de “andere” dienstverleners van CAG. CAG is ontstaan vanuit Verhage & van der Laan die met een aantal van zijn partners samen in een pand zijn gaan zitten. Ze maakten al gebruik van elkaars diensten maar door bij elkaar in een pand te gaan zitten ben je niet opeens een centrum. Het centrum stond nog in de kinderschoenen en moest zich ook nog verder ontwikkelen. Daarnaast zijn de bedrijven die aangesloten zijn bij het CAG als 1e prioriteit bezig met hun eigen bedrijf en op de 2e plaats komt het concept CAG wat eigenlijk ook logisch is.

Om meer resultaat uit de samenwerking te kunnen halen moet je ook investeren. Je moet goed weten wat de ander doet en welke problemen hij voor jouw klanten kan oplossen. Zodat je weet bij welk probleem van je opdrachtgever je je partner kan inschakelen om te helpen. Dus naast het feit dat je moet investeren in een gezamenlijk pand moet je ook investeren in tijd. Regelmatig kennissessies organiseren waarbij je elkaar informeert. Het probleem van zo’n samenwerking is dat ieder erg bezig is met “what’s in it for me”. Belangrijker is om te kijken hoe de klant goed geholpen kan worden en dan komen de resultaten vanzelf.

Ook ik had alleen maar oog voor mijn eigen situatie en had geen oog voor de ander. Ik ben in de afgelopen jaren gegroeid en heb duidelijk vorm gegeven aan mijn dienstverlening. Het is mooi als je een CAG hebt waarbij ook schuldhulpverlening wordt aangeboden. Met gebruikmaking van deze opgebouwde kennis ga ik het nog een keer proberen om de samenwerking meer vorm te geven dan alleen een link op de website. Belangrijk bij zo’n samenwerking is wel dat we inzicht hebben en rekening houden met elkaars doelen. En dat als gevolg daarvan voor de betrokkenen de juiste resultaten behaald kunnen worden blijkt wel uit de wedstrijd Heracles – Ajax van afgelopen zondag. Beide teams hadden genoeg aan een gelijkspel en dat was duidelijk zichtbaar het laatste half uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *