Rolmodel

Rolmodel

Een paar weken geleden was ik bij de ING Roadshow en mocht daar een seminar bijwonen van Annemarie van Gaal. Ik had haar al een paar keer horen spreken, maar het blijft interessant om naar haar te luisteren. Een self-made woman die met niks is begonnen en het toch maar mooi heeft gemaakt. Een zakenvrouw waarmee je volgens mij ook gewoon een gezellig gesprek kan houden over de opvoeding van kinderen of andere zaken waar moeders over praten.

Heel benaderbaar maar toch moest ik een drempel over om haar aan te spreken. Dit is waarschijnlijk meer vanwege het feit dat ik het gênant vind om bekende mensen aan te spreken. Je hebt het idee dat je elkaar goed kent maar zij kennen jou natuurlijk helemaal niet. Het blijft een rare situatie. In het kader van buiten mijn comfortzone treden moest het er toch een keer van komen. Ik heb mezelf voorgesteld en ben zowaar met haar op de foto gegaan.

Annemarie gaf in haar seminar aan dat het volgens haar mogelijk moet zijn dat iedereen in Nederland financieel zelfstandig is. En hiervoor maakt zij zich dan ook hard. Een mooie missie waar ik haar goed bij kan helpen. Dat heb ik dan nog wel met haar gedeeld en ze lachte me vriendelijk toe. Hoe ik hier dan aan denk bij te dragen zou een goede start geweest zijn voor een gesprek maar er stond nog een hele rij mensen achter me. Ik voelde me behoorlijk opgelaten en vond dat ik al teveel tijd in beslag had genomen.

Om succesvol te zijn is het belangrijk om een hoger gelegen doel te hebben. Zoals Simon Sinek zegt, gaat het om je “Big Why” en dan volgt de rest vanzelf. Ik ga nog een stapje verder dan Annemarie van Gaal, ik ga niet voor dat Nederland financieel zelfstandig is maar voor financieel vrij. Ervoor zorgen dat er keuze vrijheid is en mensen niet werken om hun hypotheek te kunnen betalen maar omdat ze geloven in de missie van het bedrijf waarvoor ze werken. Niet slijmen naar de baas omdat je afhankelijk bent van je salaris maar dat je gewoon eerlijk kan zijn als er een niet zo slimme beslissing genomen wordt.

Jullie horen het al, ik heb hier nog een beetje last van een onverwerkt verleden. Blijkbaar is dit nodig geweest om mijn missie duidelijk te krijgen. Voortaan alleen maar ergens werken omdat je het leuk vindt en ervoor wilt gaan. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer een win-win situatie. Ik snap wel dat dit een utopie is en dat niet iedereen zich hiervoor wilt inzetten. Net zoals het ook niet gaat lukken om iedereen een gezond gewicht te laten hebben. Je mag aannemen dat het bekend is dat je niet meer calorieën moet eten dan dat je verbruikt maar daar houden we ons ook niet aan.

In de sfeer van bewustwording is er bij financieel vrij worden nog wel een weg te gaan. De laatste tijd hoor ik wel steeds vaker over passief inkomen maar dat komt misschien ook omdat ik me daar mee bezig houd. Net zoals je ook overal zwangere vrouwen ziet als je zelf zwanger bent. Ik kom nog niet vaak mensen tegen die zeggen dat ze ook bezig zijn financieel vrij te worden. De enige geluiden die ik hoor is dat men graag wil blijven werken omdat ze hun werk zo leuk vinden of ja maar jij heb makkelijk praten. Maar ook wij zijn gewoon met een laag startsalaris begonnen.

Genoeg werk aan de winkel dus en als ik ervoor kan zorgen dat er meer mensen gaan werken aan hun financiële vrijheid dan wordt de kans kleiner dat ze zichzelf financieel niet kunnen redden. Op deze manier help ik Annemarie dus met haar missie. Alle Nederlanders financieel zelfstandig, ik wil er ook graag in geloven. Ik ga mijn best doen om zelf volledig financieel vrij te zijn en ervoor te zorgen dat velen mij als rolmodel gaan zien en mijn goede voorbeeld gaan volgen. Ik weet zeker dat er dan een moment komt dat Annemarie van Gaal aan mij vraagt, als ze het durft, of ze met me op de foto mag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *