Privé of werk?

Vanuit een ver verleden zijn er drie vrouwelijke ex-collega’s waarmee ik regelmatig afspreek. Toen waren we alle drie IT-er maar nu geen van allen meer. Met regelmaat organiseerden we iets samen en dat houdt al jaren stand. Het ene jaar wat vaker dan het andere jaar. Naast hardloopwedstrijden, 1/8 triathlons, workshops waren dat voornamelijk saunabezoeken en etentjes.

Afgelopen weekend was het weer zover en werd de Martha Stewart bak en wandel workshop gehouden. Ik had nog nooit van Martha Stewart gehoord, maar na de workshop boekselen kijk ik nergens meer van op. Martha Stewart is een Amerikaanse vrouw die een heel imperium rond koken en bakken heeft opgebouwd. Via haar site is het mogelijk om een instructie te krijgen over hoe je een gekookt ei moet pellen tot alles wat je kan doen om je huwelijksdag te laten slagen. Het zou toch mooi zijn als ik dat ook voor elkaar kan krijgen maar dan met betrekking tot financiën. De simpele instructie van hoe je een betaling doet via internetbankieren tot alle benodigde producten, instructies en videofilmpjes  die je helpen om de volledige weg naar financiële vrijheid te bewandelen.  Ik weet niet meer waar ik het gelezen heb maar het is belangrijk om een groot doel na te streven, anders nemen de kleine probleempjes onderweg het zicht op het doel weg. Ik denk dat mijn doel groot genoeg is.

Wat wij dames ook met elkaar ondernemen maakt eigenlijk niet uit. Het hoofdbestandeel is toch dat we veel met elkaar praten. Vanaf het moment dat we elkaar zien totdat we weggaan aan een stuk door. Alles wordt besproken en dus ook mogelijke samenwerkingsverbanden.  Eén is bezig om te kijken of er mogelijkheden zijn voor het opzetten van een organisatie die arbo-diensten levert aan organisaties met een snellere reactietijd dan de reguliere arbo-diensten. Het leuke is dat ze onderkent dat daar ook schuldhulpverlening in aangeboden moet worden en ze heeft mij gevraagd om daar invulling aan te geven. Misschien gaan we wel weer samenwerken.

Daarnaast heeft een ander een opleiding gevolgd voor het coachen van mensen op het gebied van voeding, ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Voor haar examen ben ik proef klant geweest. Ze is geslaagd maar de coaching gaat nog steeds door. Ze vindt dat ik wel met heel veel zaken tegelijk bezig ben. Naast mijn werkzaamheden als budgetcoach ben ik ook bezig als mijn eigen vermogensbeheerder, doe ik een cursus financiële planning en ben ik daarnaast aan het uitzoeken hoe ik moneycoach activiteiten op kan zetten voor een nog niet nader gespecificeerde doelgroep.

Hieruit komen volgens haar veel verschillende activiteiten voort waarbij het moeilijk is om te bepalen welke activiteit prioriteit moet krijgen. Voor een gestructuureerd iemand zoals ik, snapt ze niet waarom ik mijn doelen niet vastleg voor het komende jaar en daar een actieplan voor maak. Hierdoor wordt het duidelijker welke activiteiten bijdragen aan het bereiken van mijn doelen en is het ook duidelijk welke werkzaamheden ik niet hoef te doen.  Maar ja, doelen vastleggen is eng want dadelijk gaan “ze” me er nog aan houden ook.

Dat ik veel teveel acties op mijn lijst heb staan klopt wel. Ook is van veel acties onduidelijk of het nu privé of werk is. Het uitzoeken van hoe de jaarruimte voor het banksparen werkt is dat nu privé, hoort het bij mijn opleiding of ben ik al bezig om instructies te maken voor mijn werkzaamheden als moneycoach. Hierdoor lopen vrije tijd en werken door elkaar heen. Dit zorgt er voor dat ik eigenlijk nooit meer echt vrije tijd heb. Nou ja, ik ben wel vrij maar ik voel me niet vrij.

Diezelfde vriendin heeft vanuit haar sales achtergrond aangegeven dat ik eerst een doelgroep moet definiëren aan wie ik mijn moneycoach diensten wil aanbieden. Door voor een specifieke groep te kiezen wordt duidelijker wat je moet doen. Je kan bepalen waaraan deze groep behoefte heeft, hoe je ze kan bereiken en je kan onderzoeken of er wel een markt voor je diensten is. Samen hebben we nog even gebrainstormd over wat een leuke doelgroep voor mij kan zijn. Niet zo lang geleden is mijn nichtje op zichzelf gaan wonen en heb ik haar geholpen om haar financiële huishouding op te zetten. Ze werkt al een aantal jaar en niets is leuker om natuurlijk met haar verder te gaan om haar te leren wat geld voor haar kan doen. Door me te richten op starters kunnen ook de mooiste resultaten behaald worden. Zij hebben nog veel tijd om financiële vrijheid te bereiken want hoe eerder je begint hoe makkelijker het is.

Het was een leuke, gezellige en leerzame dag waarbij we heerlijk gewandeld, lekker gegeten en veel gekletst hebben. Valt dit nu onder privé- of werktijd?

5 antwoorden
  1. Ben Doolaard
    Ben Doolaard zegt:

    We hebben elkaar al eens ontmoet bij Open Coffee, CBJHW of zo ik vind je verhaal wel apart. Misschien moeten we eens contact hebben! Ik begeleid als “startcoach” een dame als voedingscosulente. Ik zie wat overeenkomsten. Ik hoor je wel misschien!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *