Passief inkomen via affiliate marketing

Affiliate

Websiteverkeer groeit

Het had al een tijdje mijn aandacht, maar er is ook nog wel wat twijfel. Ik blog nu al 4 jaar wekelijks en dit zorgt ervoor dat ik steeds beter gevonden wordt via mijn website. Nog geen aantallen om echt trots op te zijn, maar laat maar zeggen dat het groeit. Op het moment dat ik natuurlijk meer gevonden wordt ontstaan er ook meer mogelijkheden. Ik kan geld gaan verdienen met mijn website. Ik kan een affiliate worden.

Wat is een affiliate?

Een affiliate maakt reclame voor andere bedrijven en wordt daarvoor betaald. Oftewel ik stel een stukje van mijn website beschikbaar voor het plaatsen van een link naar een website van een ander bedrijf. Als er dan via mijn site geklikt of gekocht wordt bij een adverteerder dan ontvang ik daar een vergoeding voor. Ik heb de website, ik krijg bezoekers, ik blog al iedere week, dus als ik op mijn website wat reclame maak voor producten waar ik in geloof dan kan ik daarmee passief inkomen verdienen. Een extra inkomsten bron laat maar zeggen. Voor mijn gevoel niet heel passief, want ik stop er veel energie in, maar toch.

Onafhankelijkheid in combinatie met reclame maken

Klinkt simpel, maar het voelt anders. Blijf ik onafhankelijk als ik geld verdien als ik reclame maak voor andere financiële bedrijven? Blijf ik geloofwaardig voor mijn lezers als ik geld ga verdienen aan mijn bloggen? Nu zet ik ook linkjes naar financiële bedrijven op mijn website waar mensen op klikken, alleen verdien ik er nu geen geld mee. Hoe erg is het als ik een klant aanbreng bij Lynx om zelf te gaan beleggen en ik verdien daar geld mee? Lynx blij, klant blij en ik blij.

Alleen publisher als je niet bemiddelt

Toch las ik in de algemene voorwaarden van een affiliate marketing netwerk, oftewel de intermediair tussen de adverteerder en de publisher (ik dus) dat ik zelf geen financiële dienstverlener mag zijn. Op deze manier zou ik waarschijnlijk dubbel aan de verkoop van een product kunnen verdienen. Een keer als bemiddelaar en een keer als affiliate. Ik snap dat dat niet de bedoeling is. Ik zou dan wel daadwerkelijk producten en diensten van anderen moeten verkopen en niet alleen mijn eigen dienstverlening.

Extra inkomstenbron

Zelf vind ik het wel een mooie manier als ik op deze manier betaald wordt. Ik kan mijn kennis op internet gratis verspreiden. Ik kan ervoor zorgen dat jezelf alles kan regelen en dat je hiervoor geen dienstverlening hoeft af te nemen en dan verdien ik er toch geld mee. Klinkt als een mooie manier om veel kennis te delen en toch een businessmodel ervoor te hebben. Ik blog soms over boeken en als mensen dan het boek bestellen, dan is dat toch niet erg als dat via mijn site gebeurt en bol.com mij daarvoor een geldelijke beloning geeft.

Als je het niets vindt dan gewoon niet klikken

Besloten om er toch eens voorzichtig mee te beginnen. Alleen campagne maken voor producten waar ikzelf in geloof en waarvoor ik nu ook al linkjes op mijn website zet. En als mijn neven inkomsten dan dusdanig gaan groeien dan kan ik besluiten om te stoppen met mijn huidige dienstverlening en er nog meer voor zorgen dat jullie zelf aan de slag gaan. Als je het toch niet helemaal netjes vindt dat ik op deze manier inkomsten verwerf, dan is er gewoon een simpele oplossing. Klik op mijn site nergens op linkjes voor verdere uitleg. Op deze manier weet je zeker dat jij mij niet aan het sponsoren bent.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Het had al een tijdje mijn aandacht, maar er is ook nog wel wat twijfel. Ik blog nu al 4 jaar wekelijks en dit zorgt ervoor dat ik steeds beter gevonden wordt via mijn website. Nog geen aantallen om echt trots op te zijn, maar laat maar zeggen dat het groeit. Op het moment dat ik natuurlijk meer gevonden wordt ontstaan er ook meer mogelijkheden. Ik kan geld gaan verdienen met mijn website. Ik kan een affiliate worden. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *