Pak het moment

moment

Opgeladen

Na de vakantie weer thuiskomen met veel energie is een goed moment om gelijk even wat dingen aan te pakken. Ik merk het bij mezelf. Voordat ik de kleding allemaal weer terug in de kast leg, ben ik gelijk kritisch met wat ik nog wel en niet meer ga dragen. Kasten zijn bijna leeg dus ook gelijk even een doekje er doorheen en het is weer schoon en opgeruimd. Ik merk het niet alleen bij mezelf, maar hoor het ook bij anderen. Een vriendin van mij is zelfs gelijk na de vakantie de badkamer gaan witten. Deze was lekker opgedroogd tijdens de vakantie, dus een goed moment om de kwast er even doorheen te halen.

Kleine klusjes oppakken

Wat hierbij goed helpt, is om het allemaal niet te groot te maken. Het hoeft niet allemaal perfect en volledig. Al neem ik alleen mijn ’t shirts maar onderhanden, dat is al voldoende. Op deze manier blijft het lekker laagdrempelig en alles wat ik oppak is mooi meegenomen. Wat voor je financiën handig is om op te pakken is de post die gedurende de vakantie is binnengekomen. Wij zijn 4 weken weggeweest en vroeger hadden we dan een hele stapel post. Nu zijn het nog maar een paar verdwaalde enveloppen.

Post wegwerken

Als jij wel veel post hebt ontvangen gedurende je vakantie, dan is bij het opruimen hiervan gelijk het juiste moment om te kijken of je deze post kan voorkomen. Steeds meer zaken zijn digitaal te regelen. Misschien zitten er nog facturen bij die mogelijk via automatische incasso betaald kunnen worden. Het scheelt post opruimen en levert tijdwinst op, omdat je de betalingen niet meer hoeft te doen. Eens in de maand via internetbankieren wel de uitgevoerde betalingen controleren.

Het juiste moment

Dit zijn mijn stokpaardjes en hier ben ik erg op getriggerd, maar iedereen heeft natuurlijk zo z’n eigen lijst met zaken die ze graag opgepakt willen hebben. Volgens mij is er geen beter moment om dit aan te pakken dan uitgerust na de vakantie. Natuurlijk hebben we goede voornemens in januari, maar dat moment is meer om de plannen te maken. Na de zomervakantie hebben we energie over en goede wil om zaken op te pakken. Het duurt vaak maar even, dus laat het je niet ontglippen.

In de flow blijven

Het is wel zo, dat je het moment een beetje kunt rekken. Door het afronden van de ene klus, krijg je weer energie voor een andere klus. Door daadwerkelijk te beginnen kom je in een positieve flow en word je steeds blijer van de vooruitgang die je boekt. Het is wel net als met lijnen. Het gaat een tijdje goed, totdat je een slechte dag hebt en je weer toegeeft aan de koekjes. Dan is het moment voorbij. Voor je het weet zit je iedere avond weer voor de tv en is je todo-lijst weer naar de achtergrond verdwenen.

Armen uit de mouwen steken

Hoe je het ook wendt of keert als we dingen willen bereiken dan zullen we acties moeten ondernemen. De extra aangekomen kilo’s pakken we na de vakantie vaak ook gelijk aan. Het juiste moment om dus ook je financiën op dieet te zetten. Teveel gegeten en gedronken en waarschijnlijk te makkelijk geld uitgegeven. De uitgaven inzichtelijk maken en automatisch iedere maand een bedrag overboeken naar een internetspaarrekening. Steek nu je armen uit de mouwen, want anders komt het er begin januari pas weer van. En verloren tijd bij geld-opbouw kan je niet meer inhalen.

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Na de vakantie weer thuiskomen met veel energie is een goed moment om gelijk even wat dingen aan te pakken. Ik merk het bij mezelf. Voordat ik de kleding allemaal weer terug in de kast leg, ben ik gelijk kritisch met wat ik nog wel en niet meer ga dragen. Kasten zijn bijna leeg dus ook gelijk even een doekje er doorheen en het is weer schoon en opgeruimd. Ik merk het niet alleen bij mezelf, maar hoor het ook bij anderen. Een vriendin van mij is zelfs gelijk na de vakantie de badkamer gaan witten. Deze was lekker opgedroogd tijdens de vakantie, dus een goed moment om de kwast er even doorheen te halen. Lees verder…. […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *