Opstartkit

Opstartkit-blog

Ik heb mijn eerste product bedacht voor de GG Money Coach, de opstartkit. De basis om op pad te gaan naar financiële vrijheid. Het werken met proefpersonen werpt zijn vruchten af. Hierdoor is gelijk duidelijk wat ik eerst voor ze moet regelen en dat heb ik geformaliseerd. Op basis van de aangeleverde informatie van het afgelopen jaar vul ik initieel een spreadsheet zodat er een goede basis is om daar zelf verder mee aan de slag te gaan.

Daarnaast lever ik een persoonlijk advies waarin ik aangeef welke acties er uitgevoerd kunnen worden. Ik doe voorstellen voor kostenposten waarop bezuinigd kan worden, geef aan hoe groot de buffers moeten zijn, hoeveel per maand gespaard kan worden, welke investeringen gedaan kunnen worden en hoe financieel vrij ze al zijn. Daarnaast loop ik de life events van financiële planning door om ook, indien van toepassing, op deze vlakken te adviseren. Het advies is nog niet helemaal gestandaardiseerd, maar dit zal in de loop van de tijd ook steeds vastere vormen aannemen. Het eerste product is een feit.

Wat ik leuk vind aan de opstartkit is dat de uitwisseling van gegevens digitaal kan en dat een eventuele toelichting of vragen via skype kan plaatsvinden. Op deze manier maakt het niet meer uit waar mijn klanten zich bevinden. Door daarnaast te gaan werken in de cloud kan ik mijn werkplek overal mee naar toe nemen en maakt het ook niet meer uit waar ik mij bevind. Zowel in tijd als in plaats word ik dus super flexibel.

Zoals ik het nu zie ga ik de opstartkit als basis gebruiken. Wil je gebruik maken van mijn diensten, dan zal de opstartkit als eerste uitgevoerd worden. Dit is ook de enige manier voor mij om een goed advies te geven. Duidelijk moet zijn waar het geld aan uitgegeven wordt maar ook hoeveel geld er al gespaard is. Er moeten voldoende buffers opgebouwd zijn voordat je gaat investeren om een eventuele teruggang in inkomen op te kunnen vangen. Geld investeren moet je alleen doen met geld wat je echt niet nodig hebt in de nabije toekomst. Ook moet het leven gewoon door kunnen gaan mocht je een investering kwijtraken.

Het voelt goed om een product te hebben, want nu weet ik ook wat ik kan verkopen. Het bepalen van de prijs vind ik nog wel lastig en ik heb nog geen idee. Een standaard kostprijs kan ik wel berekenen door een inschatting te maken van het gemiddeld aantal uren dat ik nodig heb om het te maken maal een uurtarief. Maar hoeveel is mijn advies waard en wat willen ze ervoor betalen. Daarbij komt ook de keuze hoe ik de prijs moet inzetten voor de marktbenadering. Moet ik het zo laagdrempelig mogelijk maken zodat meer mensen het gaan afnemen. Of echt duur maken zodat ik zeker weet dat ik mensen tref die er daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Dat zijn namelijk wel de leukste klanten om mee te werken. Misschien maar eens een marktonderzoek gaan doen?

Verkopen wordt makkelijker als je een product hebt waar je trots op bent en volledig achter sta. Ik vind het mooi wat ik oplever en het is reuze handig om zo’n overzicht te hebben. Het maken van keuzes wordt makkelijker en het stimuleert om bewust met je geld om te gaan. Wil je dus een snelle en een goede start maken dan kan ik daar voor zorgen.

Het product voelt voor mij goed maar of het ook voldoet aan wat mijn klanten nodig hebben, dat ben ik nog aan het valideren met mijn proefpersonen. Ik ga uit van een positief resultaat dus de volgende stap wordt toch echt dat ik mijn product moet gaan verkopen. Verkopen voor dummies en Het rode boekje voor verkopers heb ik al gelezen.

Het moment van de waarheid is aangebroken, het zal er nu toch echt van moeten komen. Gelukkig heb ik toch nog een excuus kunnen vinden om niet direct aan de slag te gaan. Het is nu vakantietijd en al mijn potentiële klanten gaan hier de komende tijd ongetwijfeld van genieten. Ik zal de komende vakantie gebruiken om mijn verkoopplan te maken zodat ik na de vakantie echt kan beginnen. Zou er ook een opstartkit voor verkopen zijn?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *